סנו רקע

קלתית בצק פריך במילוי קרם טירמיסו

מחפשים מתכון שיעשה שואו ויגנוב את ההצגה? בצק פריך במילוי קרם טירמיסו הוא בדיוק מה שאתם צריכים. מרשים, טעים ולא תפסיקו להכין.
מחפשים מתכון שיעשה שואו ויגנוב את ההצגה? בצק פריך במילוי קרם טירמיסו הוא בדיוק מה שאתם צריכים. מרשים, טעים ולא תפסיקו להכין.
  • עדי מרום
שמרו
כשר
10 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    20
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעתיים ו-20 דק׳
  • קלוריות
    4399
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 4398.5 קק״ל 4398.5 קק״ל
    פחמימות 294.1 גרם 294.1 גרם
    שומן 284.8 גרם 284.8 גרם
    נתרן 849.5 מ״ג 849.5 מ״ג
    חלבון 54.5 גרם 54.5 גרם
    סיבים תזונתיים 30.1 גרם 30.1 גרם
    שומן רווי 108.1 גרם 108.1 גרם
    כולסטרול 307.2 מ״ג 307.2 מ״ג
    סידן 227.1 מ״ג 227.1 מ״ג
    ברזל 18.2 מ״ג 18.2 מ״ג
    אשלגן 1790.8 מ״ג 1790.8 מ״ג
    אבץ 9.5 מ״ג 9.5 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    20
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעתיים ו-20 דק׳
  • קלוריות
    4399
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 4398.5 קק״ל 4398.5 קק״ל
    פחמימות 294.1 גרם 294.1 גרם
    שומן 284.8 גרם 284.8 גרם
    נתרן 849.5 מ״ג 849.5 מ״ג
    חלבון 54.5 גרם 54.5 גרם
    סיבים תזונתיים 30.1 גרם 30.1 גרם
    שומן רווי 108.1 גרם 108.1 גרם
    כולסטרול 307.2 מ״ג 307.2 מ״ג
    סידן 227.1 מ״ג 227.1 מ״ג
    ברזל 18.2 מ״ג 18.2 מ״ג
    אשלגן 1790.8 מ״ג 1790.8 מ״ג
    אבץ 9.5 מ״ג 9.5 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
10 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


קלתית בצק פריך קקאו

מילוי

הגשה


אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק הפריך: בקערת מיקסר עם וו גיטרה שמים קמח, קקאו, אבקת סוכר, מלח וחמאה ומערבלים עד לקבלת פירורים במרקם חולי. מוסיפים חלמונים ומים ומפעילים שוב עד קבלת בצק נעים ואחיד.
  2. מניחים את הבצק בין שני ניירות אפייה ומרדדים לעובי של כ-3 סנטימטר, מכניסים את הבצק לאחר הרידוד למקפיא, נעבוד איתו כשהוא חצי קפוא.
  3. מסדרים שכבה אחידה של בצק בשוליים ובתחתית של תבנית לפאי או ברינג טארט קוטר 22, ובעזרת סכין חותכים את שאריות הבצק.
  4. מקפיאים את הקלתית כחצי שעה לפני האפייה.
  5. מחממים תנור ל-175 מעלות.
  6. את הטארט אופים בשיטה שנקראת ״אפייה עיוורת״ - ממלאים שקית צלייה בקטניות יבשות (שעועית, חומוס) ומניחים על הבצק, זה ימנע מהבצק ליצור גבעות בזמן האפייה.
  7. מכניסים את הקלתית לתנור למשך 20 דקות, מוציאים את המשקולות (השקית עם הקטניות) ואופים 10 דקות נוספות. מצננים את הקלתית.
  8. מכינים את המילוי: ממיסים את השוקולד המריר ומברישים בו את בסיס הקלתית לציפוי דק של שוקולד.
  9. מערבבים את המים והאספרסו, טובלים בהם את הבישקוטים ומניחים צמוד אחד שני בתוך הקלתית.
  10. מכינים את הגנאש: ממיסים את השוקולד והשמנת בקערה במיקרוגל בפולסים קצרים. יוצקים מעל הטארט ומיישרים בעזרת פלטה.
  11. מכינים את הקרם: מקציפים את השמנת ואבקת הסוכר לקרם יציב, מוסיפים את האספרסו ופודינג הווניל ומערבבים לאיחוד.
  12. מזלפים את הקרם מעל הטארט, בוזקים קקאו ומגישים.

    קלתית בצק פריך עם קרם טירמיסו2
    קלתית בצק פריך עם קרם טירמיסו. צילום: עדי מרום

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (9)

Avatar

    Avatar
    עלקי

    מיד מעל הגנאש שמים את הקרם? זה לא נופל לתוך הגנאש?

      Avatar
      מערכת Foody

      בזמן שאת מכינה את הקרם תוכלי לשים במקרר את התבנית ולקרר מעט את השוקולד.

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות