מקסימום טעם ורושם: פאי לימון נפלא וקליל

פאי לימון נפלא עם תחתית שמכינים בדקות ספורות, במילוי קרם לימון משגע ומרנג מהמם! קינוח אישי נהדר לסגירת ארוחה מושלמת
פאי לימון נפלא עם תחתית שמכינים בדקות ספורות, במילוי קרם לימון משגע ומרנג מהמם! קינוח אישי נהדר לסגירת ארוחה מושלמת
  • רון חיים
שמרו
כשר
4 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 40 דק׳
    כולל 6 שעות ו-50 דק׳
  • קלוריות
    1193
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 1193.3 קק״ל 7159.5 קק״ל
    פחמימות 139.7 גרם 838.3 גרם
    שומן 78.7 גרם 472.3 גרם
    נתרן 348.6 מ״ג 2091.5 מ״ג
    חלבון 12.4 גרם 74.6 גרם
    סיבים תזונתיים 1.3 גרם 7.9 גרם
    שומן רווי 37.2 גרם 223.4 גרם
    כולסטרול 469.8 מ״ג 2818.6 מ״ג
    סידן 66.5 מ״ג 399.2 מ״ג
    ברזל 0.9 מ״ג 5.5 מ״ג
    אשלגן 212.2 מ״ג 1273.2 מ״ג
    אבץ 0.6 מ״ג 3.3 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 40 דק׳
    כולל 6 שעות ו-50 דק׳
  • קלוריות
    1193
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 1193.3 קק״ל 7159.5 קק״ל
    פחמימות 139.7 גרם 838.3 גרם
    שומן 78.7 גרם 472.3 גרם
    נתרן 348.6 מ״ג 2091.5 מ״ג
    חלבון 12.4 גרם 74.6 גרם
    סיבים תזונתיים 1.3 גרם 7.9 גרם
    שומן רווי 37.2 גרם 223.4 גרם
    כולסטרול 469.8 מ״ג 2818.6 מ״ג
    סידן 66.5 מ״ג 399.2 מ״ג
    ברזל 0.9 מ״ג 5.5 מ״ג
    אשלגן 212.2 מ״ג 1273.2 מ״ג
    אבץ 0.6 מ״ג 3.3 מ״ג
    סגור

קינוח חובה לכל אוהבי מנות אחרונות חמצמצות ומרעננות! פאי לימון עם קיצור דרך של הכנת תחתית מעוגיות טחונות, במילוי קרם לימון עשיר משגע ומרנג שרוף שמאזן את החמיצות ומוסיף לטארט מרקם אוורירי.

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
4 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

תחתית

קרם לימון

מרנג

קישוט


אופן הכנה

  1. מכינים את התחתית: מערבבים בקערה את העוגיות המפוררות והחמאה לתערובת רטובה.
  2. מעבירים את התערובת לתחתיות טארט ומהדקים היטב לתחתית ולדפנות. מכניסים למקרר.
  3. מכינים את הקרם: טורפים נמרצות בעזרת מטרפה את מיץ הלימון, הסוכר והביצים.
  4. מעבירים לסיר ומבשלים תוך כדי ערבוב על להבה בינונית עד שהתערובת מתחילה להסמיך.
  5. מורידים מהלהבה, מוסיפים את החמאה בהדרגה וממשיכים לטרוף לקרם אחיד.
  6. ממלאים את התחתיות בקרם ומכניסים להתייצבות במקרר ל-3 שעות.
  7. מכינים את המרנג: מביאים לרתיחה בסיר בינוני בכיריים על להבה גבוהה את המים והסוכר. כשהסירופ מגיע ל-113 מעלות, מתחילים להקציף את החלבונים והמלח במהירות בינונית בקערת מיקסר נקייה ויבשה. כשהסירופ מגיע ל-118 מעלות, מסירים את הסיר מהאש, מגבירים את מהירות המיקסר ויוצקים את הסירופ בזרם דק לתוך הקצף. ממשיכים להקציף למרנג יציב ומבריק.
  8. מניחים את המרנג על הטארט ומקררים להתייצבות.
  9. מקשטים עם פינגר ליים או פטל טרי ומגישים.

הערות

  • ניתן להשחים את המרנג עם ברנר
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
מקסימום טעם ורושם: פאי לימון נפלא וקליל

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות