פולנטה בצנצנת אישית מחווה לאסף גרניט ומחניודה
פולנטה פטריות של מחניודה היא מנה שכבר מוגשת בכל העולם, אז למה לא אצלנו בבית? פולנטה בצנצנת אישית, עם פטריות, אספרגוס ובייבי מוצרלה. יאמי!
פולנטה פטריות של מחניודה היא מנה שכבר מוגשת בכל העולם, אז למה לא אצלנו בבית? פולנטה בצנצנת אישית, עם פטריות, אספרגוס ובייבי מוצרלה. יאמי!
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 295.5 קק״ל 2363.6 קק״לפחמימות 6.7 גרם 53.3 גרםשומן 20.5 גרם 163.8 גרםנתרן 315.2 מ״ג 2521.9 מ״גחלבון 12.8 גרם 102.0 גרםסיבים תזונתיים 1.2 גרם 9.9 גרםשומן רווי 8.8 גרם 70.5 גרםכולסטרול 44.3 מ״ג 354.7 מ״גסידן 134.3 מ״ג 1074.5 מ״גברזל 1.0 מ״ג 8.4 מ״גאשלגן 219.6 מ״ג 1756.8 מ״גאבץ 0.8 מ״ג 6.7 מ״גסגור
-
מרכיבים17
-
הכנה 35 דק׳כולל 35 דק׳
-
קלוריות296
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 295.5 קק״ל 2363.6 קק״לפחמימות 6.7 גרם 53.3 גרםשומן 20.5 גרם 163.8 גרםנתרן 315.2 מ״ג 2521.9 מ״גחלבון 12.8 גרם 102.0 גרםסיבים תזונתיים 1.2 גרם 9.9 גרםשומן רווי 8.8 גרם 70.5 גרםכולסטרול 44.3 מ״ג 354.7 מ״גסידן 134.3 מ״ג 1074.5 מ״גברזל 1.0 מ״ג 8.4 מ״גאשלגן 219.6 מ״ג 1756.8 מ״גאבץ 0.8 מ״ג 6.7 מ״גסגור
את החוויה של פולנטה רכה ונימוחה בפה, בשילוב רוטב פטריות עשיר וקצת קרנצ’יות של אספרגוס, אי אפשר לתאר בשום דרך. הכינו צנצנות פולנטה והרשימו את האורחים!
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 17 | זמן הכנה 35 דק׳ | זמן כולל 35 דק׳ | קלוריות 296 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
אספרגוס
-
1 צרור אספרגוס
-
1 ליטר מים קרים
-
חופן קוביות קרח
פולנטה
-
1/2 כוס קמח פולנטהאינסטנט
-
1 1/2 כוסות שמנת לבישול 15%עד 2 כוסות
-
1 כוס חלב 3%
-
50 גרם גבינת קשקבל
-
25 גרם חמאה
רוטב פטריות
-
25 גרם חמאה
-
1 בצל בינוניחתוך לקוביות קטנות
-
2 סלסילות פטריות שמפיניוןחתוכות ל-2
-
3 שיני שום
-
1 מיכל שמנת לבישול 9%
-
1/2 כפית פלפל שחור טחון
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית אגוז מוסקט
הגשה
-
250 גרם גבינת בייבי מוצרלה
אופן הכנה
- מכינים את האספרגוס: מרתיחים מים בסיר, מכניסים את האספרגוס וחולטים במשך 4-5 דקות.
- מוציאים מהמים הרותחים ישירות למים קרים עם קוביות קרח לקירור מיידי.
- מסננים ומייבשים את ענפי האספרגוס, וחותכים כל אספרגוס ל-3 חלקים.
- מכינים את הרוטב: מחממים במחבת את החמאה, מוסיפים בצל ומטגנים במשך כ-7 דקות.
- מוסיפים את הפטריות וממשיכים לטגן על להבה גבוהה במשך 4-5 דקות.
- כעת מוסיפים את השום, את רוטב הפטריות והתבלינים, מביאים לרתיחה ומבשלים במשך 2 דקות נוספות. מכבים את האש.
- מכינים את הפולנטה: יוצקים את השמנת והחלב לסיר ומחממים.
- מוסיפים את קמח הפולנטה תוך כדי ערבוב וממשיכים לבשל תוך כדי ערבוב מתמיד עד לרתיחה והסמכה. במידה והתערובת סמיכה מדי ניתן להוסיף מעט חלב תוך כדי ערבוב.
- כשהתערובת מסמיכה מוסיפים את הקשקבל ומערבבים עד המסה.
- יוצקים את הפולנטה לצנצנות האישיות.
- הגשה: מניחים בכל צנצנת מעל הפולנטה 3-4 אספרגוסים, מוזגים כ-3 כפות מרוטב הפטריות ומניחים מעל 2-3 כדורי בייבי מוצרלה. מגישים מיד.
אופן הכנה
- מכינים את האספרגוס: מרתיחים מים בסיר, מכניסים את האספרגוס וחולטים במשך 4-5 דקות.
- מוציאים מהמים הרותחים ישירות למים קרים עם קוביות קרח לקירור מיידי.
- מסננים ומייבשים את ענפי האספרגוס, וחותכים כל אספרגוס ל-3 חלקים.
- מכינים את הרוטב: מחממים במחבת את החמאה, מוסיפים בצל ומטגנים במשך כ-7 דקות.
- מוסיפים את הפטריות וממשיכים לטגן על להבה גבוהה במשך 4-5 דקות.
- כעת מוסיפים את השום, את רוטב הפטריות והתבלינים, מביאים לרתיחה ומבשלים במשך 2 דקות נוספות. מכבים את האש.
- מכינים את הפולנטה: יוצקים את השמנת והחלב לסיר ומחממים.
- מוסיפים את קמח הפולנטה תוך כדי ערבוב וממשיכים לבשל תוך כדי ערבוב מתמיד עד לרתיחה והסמכה. במידה והתערובת סמיכה מדי ניתן להוסיף מעט חלב תוך כדי ערבוב.
- כשהתערובת מסמיכה מוסיפים את הקשקבל ומערבבים עד המסה.
- יוצקים את הפולנטה לצנצנות האישיות.
- הגשה: מניחים בכל צנצנת מעל הפולנטה 3-4 אספרגוסים, מוזגים כ-3 כפות מרוטב הפטריות ומניחים מעל 2-3 כדורי בייבי מוצרלה. מגישים מיד.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן