פילה עוף עם רימונים, שזיפים ולימון פרסי של רותם ליברזון
פילה עוף ברכז רימונים, עם לימון פרסי חמצמץ ושזיפים שנותנים בעיטה מתוקה בפה. והתוצאה - ביס מענג עם מגוון טעמים קטלני!
פילה עוף ברכז רימונים, עם לימון פרסי חמצמץ ושזיפים שנותנים בעיטה מתוקה בפה. והתוצאה - ביס מענג עם מגוון טעמים קטלני!
- רותם ליברזון
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 89.9 קק״ל 719.5 קק״לפחמימות 18.3 גרם 146.2 גרםשומן 0.2 גרם 1.9 גרםנתרן 109.7 מ״ג 877.4 מ״גחלבון 3.0 גרם 24.2 גרםסיבים תזונתיים 4.0 גרם 32.2 גרםשומן רווי 0.0 גרם 0.3 גרםכולסטרול 0.1 מ״ג 1.1 מ״גסידן 27.5 מ״ג 220.4 מ״גברזל 0.7 מ״ג 5.8 מ״גאשלגן 266.3 מ״ג 2130.6 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 3.0 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 20 דק׳כולל 45 דק׳
-
קלוריות90
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 89.9 קק״ל 719.5 קק״לפחמימות 18.3 גרם 146.2 גרםשומן 0.2 גרם 1.9 גרםנתרן 109.7 מ״ג 877.4 מ״גחלבון 3.0 גרם 24.2 גרםסיבים תזונתיים 4.0 גרם 32.2 גרםשומן רווי 0.0 גרם 0.3 גרםכולסטרול 0.1 מ״ג 1.1 מ״גסידן 27.5 מ״ג 220.4 מ״גברזל 0.7 מ״ג 5.8 מ״גאשלגן 266.3 מ״ג 2130.6 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 3.0 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 11 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 45 דק׳ | קלוריות 90 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1 חבילה פילה עוף
-
4 בצלים בינונייםפרוסים לפרוסות דקות
-
5 שיני שום
-
2 כפות ציר עוףמעורבבות עם ליטר מים רותחים
-
2 כפות רכז רימונים
-
10 יחידות שזיפים מיובשיםאו משמשים מיובשים
-
2 יחידות לימונים פרסיים
-
2 כוסות אפונה ירוקה קפואה
-
1 כפית גדושה פפריקה מתוקה
-
1 קורט מלח דק
-
1 קורט פלפל שחור טחון
אופן הכנה
- במחבת עמוקה מטגנים במעט שמן זית את הבצלים עד להזהבה.
- מפלפלים וממליחים את פילה העוף וצורבים אותם במחבת ביחד עם הבצלים, במשך 2 דקות מכל צד, עד שהם מקבלים צריבה יפה משני הצדדים.
- מוציאים את העוף לצלחת ומכסים, משאירים במחבת את הבצלים.
- כשהבצל מקורמל היטב מוסיפים את השום, השזיפים, הלימונים הפרסיים והנוזלים: ציר עוף מעורבב עם ליטר מים רותחים ורכז רימונים ומביאים לרתיחה.
- מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל עם מכסה במשך 20 דקות נוספות עד שמתקבל רוטב סמיך.
- מתבלים במלח ופלפל, ומוסיפים גם את חזות העוף ואת האפונה הירוקה וממשיכים לבשל במשך 4-5 דקות.
- מגישים חם לצד אורז.
אופן הכנה
- במחבת עמוקה מטגנים במעט שמן זית את הבצלים עד להזהבה.
- מפלפלים וממליחים את פילה העוף וצורבים אותם במחבת ביחד עם הבצלים, במשך 2 דקות מכל צד, עד שהם מקבלים צריבה יפה משני הצדדים.
- מוציאים את העוף לצלחת ומכסים, משאירים במחבת את הבצלים.
- כשהבצל מקורמל היטב מוסיפים את השום, השזיפים, הלימונים הפרסיים והנוזלים: ציר עוף מעורבב עם ליטר מים רותחים ורכז רימונים ומביאים לרתיחה.
- מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל עם מכסה במשך 20 דקות נוספות עד שמתקבל רוטב סמיך.
- מתבלים במלח ופלפל, ומוסיפים גם את חזות העוף ואת האפונה הירוקה וממשיכים לבשל במשך 4-5 דקות.
- מגישים חם לצד אורז.
בשיתוף עם קנור
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (4)
לא מופיע במתכון המרכז רימונים??
המתכון עודכן, שמים 2 כפות רכז ברימונים בסעיף 4 לאופן ההכנה.
איפה הרימונים במתכון?
המתכון עודכן, שמים 2 כפות רכז ברימונים בסעיף 4 לאופן ההכנה.