סנו רקע

פירושקי – כיסון בצק ממולא בפירה תפוח אדמה ופטריות

פירושקי - כיסון בצק ממולא בפירה תפוח אדמה ופטריות. מנת שחיתות! כל כך טעימה, מנחמת ומבטיחים שקלה להכנה. חייבים לנסות בבית
פירושקי - כיסון בצק ממולא בפירה תפוח אדמה ופטריות. מנת שחיתות! כל כך טעימה, מנחמת ומבטיחים שקלה להכנה. חייבים לנסות בבית
  • ניצן סוסיד
שמרו
כשר
7 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    15
  • הכנה 40 דק׳
    כולל שעתיים ו-50 דק׳
  • קלוריות
    163
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 163.0 קק״ל 6519.5 קק״ל
    פחמימות 19.7 גרם 786.7 גרם
    שומן 8.0 גרם 320.0 גרם
    נתרן 234.6 מ״ג 9383.9 מ״ג
    חלבון 2.8 גרם 112.2 גרם
    סיבים תזונתיים 0.9 גרם 35.2 גרם
    שומן רווי 1.1 גרם 43.9 גרם
    כולסטרול 2.7 מ״ג 107.5 מ״ג
    סידן 4.7 מ״ג 189.7 מ״ג
    ברזל 0.3 מ״ג 12.3 מ״ג
    אשלגן 31.6 מ״ג 1262.4 מ״ג
    אבץ 0.3 מ״ג 10.0 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    15
  • הכנה 40 דק׳
    כולל שעתיים ו-50 דק׳
  • קלוריות
    163
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 163.0 קק״ל 6519.5 קק״ל
    פחמימות 19.7 גרם 786.7 גרם
    שומן 8.0 גרם 320.0 גרם
    נתרן 234.6 מ״ג 9383.9 מ״ג
    חלבון 2.8 גרם 112.2 גרם
    סיבים תזונתיים 0.9 גרם 35.2 גרם
    שומן רווי 1.1 גרם 43.9 גרם
    כולסטרול 2.7 מ״ג 107.5 מ״ג
    סידן 4.7 מ״ג 189.7 מ״ג
    ברזל 0.3 מ״ג 12.3 מ״ג
    אשלגן 31.6 מ״ג 1262.4 מ״ג
    אבץ 0.3 מ״ג 10.0 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
תפוחי אדמה
ניצן סוסיד
X

7 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

מלית תפוחי אדמה


אופן הכנה

  1. מבשלים את תפוחי האדמה לריכוך וקולפים אותם. מועכים לפירה.
  2. מכינים את הבצק: מערבלים בקערת מיקסר עם וו לישה קמח, מלח, שמרים, סוכר, שמן ומים פושרים כ-7 דקות עד לקבלת בצק גמיש.
  3. מעבירים את הבצק לקערה מעט משומנת, מכסים אותה בניילון נצמד ומתפחים למשך שעה.
  4. מכינים את המילוי: במחבת חמה מממיסים את החמאה ומוסיפים בצל קצוץ לטיגון עד להזהבה.
  5. מוסיפים לבצל את הפטריות וממשיכים לטגן עוד 2-3 דקות עד שאין יותר נוזלים במחבת. מוסיפים את פירה תפוחי האדמה.
  6. מתבלים במלח ופלפל שחור ומצננים בטמפרטורת החדר את המילוי (כדי שנצליח למלא אותו והבצק לא ימס).
  7. לאחר ההתפחה מחלקים ומכדררים את הבצק לכדורים שווים של 40 גרם.
  8. משטחים כל כדור בעזרת מערוך או כף היד, ממלאים בכף גדושה של מלית תפוחי אדמה ופטריות שהכנו ועוטפים את המילוי במעטפת הבצק עד לקבלת כדור ללא חורים. חוזרים על הפעולה לכל כדורי הבצק.
  9. לאחר שסיימנו למלא את כיסוני הבצק מתפיחים אותם למשך 15 דקות.
  10. מחממים את השמן בסיר יחסית עמוק ומטגנים דקה-שתיים מכל צד עד להזהבה. מוציאים ומניחים על רב מגבת ג’מבו לספיגת השמן.

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
פירושקי – כיסון בצק ממולא בפירה תפוח אדמה ופטריות

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (4)

Avatar

    Avatar
    ברוריה קטלב

    אפשר להקפיא לאחר הטיגון?

      Avatar
      מערכת Foody

      פחות מומלץ

    Avatar
    גלית רז

    שכחתם לכתוב באיזה שלב להוסיף את התפוחי אדמה. האם לבשל אותם במים קודם?

      Avatar
      מערכת Foody

      היי גלית, תודה על עירור תשומת הלב, עדכנו את המתכון כך שהדברים יהיו ברורים!

קטגוריות

אביזרים

טכניקות