פנקייק ללא: ללא גלוטן וללא לקטוז!
תמרה ועומר מכינים פנקייקים טעימים ומתוקים משיבולת שועל, חלב שקדים, קינמון ומייפל - ללא גלוטן וללא לקטוז. מנה פשוטה להכנה שהילדים יזללו בשמחה בארוחת הבוקר!
תמרה ועומר מכינים פנקייקים טעימים ומתוקים משיבולת שועל, חלב שקדים, קינמון ומייפל - ללא גלוטן וללא לקטוז. מנה פשוטה להכנה שהילדים יזללו בשמחה בארוחת הבוקר!
- תמרה אהרוני ועומר מילר
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 134.2 קק״ל 805.0 קק״לפחמימות 16.7 גרם 100.3 גרםשומן 5.2 גרם 30.9 גרםנתרן 106.7 מ״ג 640.2 מ״גחלבון 5.0 גרם 30.0 גרםסיבים תזונתיים 0.4 גרם 2.3 גרםשומן רווי 1.8 גרם 10.8 גרםכולסטרול 147.7 מ״ג 886.2 מ״גסידן 39.2 מ״ג 235.5 מ״גברזל 0.7 מ״ג 4.1 מ״גאשלגן 91.1 מ״ג 546.9 מ״גאבץ 1.1 מ״ג 6.6 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 20 דק׳כולל 35 דק׳
-
קלוריות134
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 134.2 קק״ל 805.0 קק״לפחמימות 16.7 גרם 100.3 גרםשומן 5.2 גרם 30.9 גרםנתרן 106.7 מ״ג 640.2 מ״גחלבון 5.0 גרם 30.0 גרםסיבים תזונתיים 0.4 גרם 2.3 גרםשומן רווי 1.8 גרם 10.8 גרםכולסטרול 147.7 מ״ג 886.2 מ״גסידן 39.2 מ״ג 235.5 מ״גברזל 0.7 מ״ג 4.1 מ״גאשלגן 91.1 מ״ג 546.9 מ״גאבץ 1.1 מ״ג 6.6 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 10 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 35 דק׳ | קלוריות 134 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
שימו לב שאתם רוכשים שיבולת שועל ללא גלוטן! כמובן שניתן להכין גם עם שיבולת שועל אחרת במידה ואין רגישות
-
3 ביצים L
-
1 כפית תמצית וניל
-
1 כפית קינמון טחון
-
0.33 כוס סירופ מייפלאו סוכר חום
-
3/4 כוס חלב שקדים
-
3/4 כפית אבקת אפייה
-
1 כפית שמן קוקוסאו חמאה
-
1 חופן תותים
-
1 בקבוק סירופ מייפלאו תוספת אחרת שאוהבים
אופן הכנה
- טוחנים בבלנדר מוט של בראון את השיבולת שועל כ-7 דקות עד שמתקבלת שיבולת טחונה למרקם של קמח גס. לתערובת מוסיפים מעט אבקת אפייה וקינמון.
- מפרידים את הביצים ל-2 קערות נפרדות. מוסיפים לקערת החלמונים סירופ מייפל, תמצית וניל וחלב שקדים ומערבבים היטב, מניחים בצד לכ-10 דקות.
- בינתיים מקציפים את החלבונים לקצף לבן ואוורירי.
- בתנועות קיפול מערבבים את שתי התערובות יחד לתערובת אחידה.
- ממיסים במחבת גדולה מעט שמן קוקוס או חמאה, יוצקים מהבלילה למחבת, עיגולים באיזה גודל שאוהבים ומטגנים כ-2-3 דקות עד שתחתית הפנקייק מזהיב, הופכים ומטגנים עד שהצד השני שחום גם הוא.
- מגישים חמים עם איזו תוספת שאוהבים!
אופן הכנה
- טוחנים בבלנדר מוט של בראון את השיבולת שועל כ-7 דקות עד שמתקבלת שיבולת טחונה למרקם של קמח גס. לתערובת מוסיפים מעט אבקת אפייה וקינמון.
- מפרידים את הביצים ל-2 קערות נפרדות. מוסיפים לקערת החלמונים סירופ מייפל, תמצית וניל וחלב שקדים ומערבבים היטב, מניחים בצד לכ-10 דקות.
- בינתיים מקציפים את החלבונים לקצף לבן ואוורירי.
- בתנועות קיפול מערבבים את שתי התערובות יחד לתערובת אחידה.
- ממיסים במחבת גדולה מעט שמן קוקוס או חמאה, יוצקים מהבלילה למחבת, עיגולים באיזה גודל שאוהבים ומטגנים כ-2-3 דקות עד שתחתית הפנקייק מזהיב, הופכים ומטגנים עד שהצד השני שחום גם הוא.
- מגישים חמים עם איזו תוספת שאוהבים!
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (2)
האם אפשר להחליף את שיבולת השועל בקמח ללא גלוטן?
כן, זה אפשרי. יש להוסיף את הנוזלים והביצים לאט ובזהירות כי לכל קמח יש יכולת ספיגה שונה של נוזלים ויתכן שעם 3 ביצים התערובת תצא דביקה ודלילה מדי. אם הבלילה יוצאת נוקשה ויבשה ניתן להוסיף עוד קצת נוזלים עד לקבלת מרקם מתאים ונוח לעבודה. בהצלחה רבה!