פריכות וטעימות: גלילות תמרים וטחינה
גם טעים וגם בריא! מתכון מנצח לגלילות תמרים וטחינה עם אגוזים. קלות להכנה, פריכות וטעימות. קבלו המלצה חמה והכינו מראש כמות כפולה!
גם טעים וגם בריא! מתכון מנצח לגלילות תמרים וטחינה עם אגוזים. קלות להכנה, פריכות וטעימות. קבלו המלצה חמה והכינו מראש כמות כפולה!
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 135.9 קק״ל 5437.4 קק״לפחמימות 14.7 גרם 589.8 גרםשומן 7.5 גרם 301.5 גרםנתרן 5.5 מ״ג 219.6 מ״גחלבון 2.3 גרם 91.4 גרםסיבים תזונתיים 1.5 גרם 58.6 גרםשומן רווי 3.3 גרם 131.6 גרםכולסטרול 10.8 מ״ג 430.0 מ״גסידן 23.2 מ״ג 927.2 מ״גברזל 0.4 מ״ג 16.2 מ״גאשלגן 96.1 מ״ג 3845.7 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 11.3 מ״גסגור
-
מרכיבים8
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה ו-15 דק׳
-
קלוריות136
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 135.9 קק״ל 5437.4 קק״לפחמימות 14.7 גרם 589.8 גרםשומן 7.5 גרם 301.5 גרםנתרן 5.5 מ״ג 219.6 מ״גחלבון 2.3 גרם 91.4 גרםסיבים תזונתיים 1.5 גרם 58.6 גרםשומן רווי 3.3 גרם 131.6 גרםכולסטרול 10.8 מ״ג 430.0 מ״גסידן 23.2 מ״ג 927.2 מ״גברזל 0.4 מ״ג 16.2 מ״גאשלגן 96.1 מ״ג 3845.7 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 11.3 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 8 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה ו-15 דק׳ | קלוריות 136 | כמות מנות 40 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
-
350גרם או 2 1/2 כוסות קמח לבן
-
10גרם או 1 שקית אבקת אפייה
-
200 גרם חמאהחתוכה לקוביות, בטמפ' החדר
-
1 גביע שמנת חמוצה יטבתה 15%
מילוי
-
1 קופסה ממרח תמרים
-
1/3 כוס טחינה גולמיתמעורבבת היטב
-
1 כוס שקדים טבעייםאו אגוזי מלך
הגשה
אופן הכנה
- שמים בקערת מיקסר עם וו גיטרה את הקמח, אבקת האפייה וקוביות החמאה ומערבלים לתערובת פירורית יבשה.
- מוסיפים לקערה את השמנת החמוצה ומערבלים שוב עד שמתקבל בצק אחיד ורך. יוצרים מהבצק כדור, עוטפים אותו בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך כ-20 דקות.
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
- שמים את השקדים/האגוזים בקערת הבלנדר וטוחנים אותם דק.
- מוציאים את הבצק מהמקרר ומחלקים את הכדור ל-4 חלקים שווים.
- מקמחים קלות את משטח העבודה ומרדדים את החלק הראשון של הבצק לעלה דק בעובי כ-3 מ”מ.
- מורחים על הבצק כמות נדיבה של ממרח תמרים, מזלפים כמה כפות טחינה גולמית ומשטחים מעל הממרח.
- מפזרים מעל ממרח התמרים והטחינה אגוזים או שקדים קצוצים ומהדקים קלות.
- מגלגלים את עלה הבצק לצורת רולדה ומעבירים לתבנית. חוזרים על השלבים עם יתר חלקי הבצק והמלית.
- אופים במשך כ-25-35 דקות או עד שהגלילים משחימים. מוציאים מהתנור ומצננים מעט.
- חותכים כל גליל בעזרת סכין חדה לפרוסות בעובי הרצוי, זורים מעל אבקת סוכר ומגישים.
- שומרים בכלי אטום מחוץ למקרר.
אופן הכנה
- שמים בקערת מיקסר עם וו גיטרה את הקמח, אבקת האפייה וקוביות החמאה ומערבלים לתערובת פירורית יבשה.
- מוסיפים לקערה את השמנת החמוצה ומערבלים שוב עד שמתקבל בצק אחיד ורך. יוצרים מהבצק כדור, עוטפים אותו בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך כ-20 דקות.
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
- שמים את השקדים/האגוזים בקערת הבלנדר וטוחנים אותם דק.
- מוציאים את הבצק מהמקרר ומחלקים את הכדור ל-4 חלקים שווים.
- מקמחים קלות את משטח העבודה ומרדדים את החלק הראשון של הבצק לעלה דק בעובי כ-3 מ”מ.
- מורחים על הבצק כמות נדיבה של ממרח תמרים, מזלפים כמה כפות טחינה גולמית ומשטחים מעל הממרח.
- מפזרים מעל ממרח התמרים והטחינה אגוזים או שקדים קצוצים ומהדקים קלות.
- מגלגלים את עלה הבצק לצורת רולדה ומעבירים לתבנית. חוזרים על השלבים עם יתר חלקי הבצק והמלית.
- אופים במשך כ-25-35 דקות או עד שהגלילים משחימים. מוציאים מהתנור ומצננים מעט.
- חותכים כל גליל בעזרת סכין חדה לפרוסות בעובי הרצוי, זורים מעל אבקת סוכר ומגישים.
- שומרים בכלי אטום מחוץ למקרר.
בשיתוף עם ברימאג
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (12)
במה ניתן להמיר שמנת חמוצה וכן את החמאה לגרסת פרוה?
היי חנה, אפשר להמיר את החמאה במחמאה או מרגרינה ואת השמנת החמוצה להמיר בשמנת חמוצה צמחית או יוגורט צמחי. בהצלחה!
יש לך רעיון למה הגלילות לאחר האפייה נסדקות לי?
ואם הן סדוקות הן לא יפות וטעימות? אז מה 🙂 ולשאלתך- אחרי שאת מסיימת להכין את הרולדות, תכניסי למקרר לחצי שעה ואז תחרצי ברולדה בעזרת סכין את הפרוסות.
היי, האם אפשר להכין עם קמח מלא/כוסמין??
מומלץ להחליף רק חצי מכמות הקמח שבמתכון.