פרעצל-שרף: פרעצל מושלם לשבת בבוקר

ליאור שרף מלמד איך מכינים את הפרעצל המושלם במתכון פשוט! פרעצל חם ופריך מצופה באיזו תוספת שאוהבים, שיעשה לכם את השבת המשפחתית שמחה וטעימה
ליאור שרף מלמד איך מכינים את הפרעצל המושלם במתכון פשוט! פרעצל חם ופריך מצופה באיזו תוספת שאוהבים, שיעשה לכם את השבת המשפחתית שמחה וטעימה
  • ליאור שרף
שמרו
כשר
9 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 25 דק׳
    כולל שעה ו-45 דק׳
  • קלוריות
    315
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 314.5 קק״ל 2516.4 קק״ל
    פחמימות 51.1 גרם 408.8 גרם
    שומן 8.7 גרם 69.3 גרם
    נתרן 2343.7 מ״ג 18749.4 מ״ג
    חלבון 7.3 גרם 58.1 גרם
    סיבים תזונתיים 2.3 גרם 18.1 גרם
    שומן רווי 0.6 גרם 5.0 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 15.0 מ״ג 120.3 מ״ג
    ברזל 1.0 מ״ג 8.4 מ״ג
    אשלגן 76.3 מ״ג 610.5 מ״ג
    אבץ 0.8 מ״ג 6.2 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 25 דק׳
    כולל שעה ו-45 דק׳
  • קלוריות
    315
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 314.5 קק״ל 2516.4 קק״ל
    פחמימות 51.1 גרם 408.8 גרם
    שומן 8.7 גרם 69.3 גרם
    נתרן 2343.7 מ״ג 18749.4 מ״ג
    חלבון 7.3 גרם 58.1 גרם
    סיבים תזונתיים 2.3 גרם 18.1 גרם
    שומן רווי 0.6 גרם 5.0 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 15.0 מ״ג 120.3 מ״ג
    ברזל 1.0 מ״ג 8.4 מ״ג
    אשלגן 76.3 מ״ג 610.5 מ״ג
    אבץ 0.8 מ״ג 6.2 מ״ג
    סגור

צורתו של הבייגלה נחקרה רבות. האגדה מספרת כי הבייגלה הומצא על ידי נזיר איטלקי בשנת 610 כדי לתגמל ילדים צעירים על כך שלמדו את תפילותיהם.

הנזיר קיפל רצועות של בצק לחם כדי להידמות לזרועותיהן הצולבות של ילדים מתפללים. יצירתו של הנזיר כונתה פרטיולה, שפירושה “תגמולים קטנים” עם השנים בשיבוש לשוני התקבל השם “פרעצל”.

עם כל הכבוד לאגדה, איש אינו יודע בוודאות לגבי מקורו של הבייגלה/פרעצל, אך רוב המומחים מסכימים כי מוצאו של הבייגלה נוצרי עם קשר מובהק לחג הפסחא.

מהגרים גרמנים ושוויצרים ייבאו עימם את הבייגלה לצפון אמריקה במאה ה-19.

בשנת 1850, נפתחה לראשונה בליטיץ, פנסילבניה מאפיית בייגלה מסחרית, הבייגלה אופיין בכך שחיצוניותו הייתה קשה. בייגלה קשים הפכו פופולריים מכיוון שהם היו עמידים יותר מאשר בייגלה רכים.

במאה ה-20 בייגלה הפכו פופולריים מאוד בערים הגדולות בארה”ב, פילדלפיה הפכה את הבייגלה לחלק בלתי נפרד מהמטבח המקומי שלה.

כיום, תושב פילדלפיה הממוצע אוכל בערך פי 12 יותר בייגלה מאשר האמריקאי הממוצע.

פנסילבניה נותרה כיום מרכז ייצור בייגלה הגדול בארה”ב, ומספקת 80% מהאספקה ​​של הבייגלה במדינה. ענף הבייגלה בארה”ב שווה יותר מ-550 מיליון דולר בשנה.

כיום, ניתן ליהנות ממגוון רחב של בייגלה, מזוגג במלח גס, קינמון, סוכר, אגוזים וזרעים שונים. ניתן למצוא בייגלה בצורות רבות דוגמת מקלות, לחמניות עגולות, לולאות, צמות ואפילו אותיות.

לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מאפים מלוחים
ליאור שרף
X

9 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

בצק

אמבט מים

קישוט


אופן הכנה

  1. בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים את כל חומרי הבצק כעשר דקות עד שהבצק מתגבש לכדור.
  2. מכסים בניילון נצמד ומגבת ומתפיחים שעה בטמפ’ החדר.
  3. לאחר ההתפחה מחלקים את הבצק לכדורים שווים של 120 גרם כל כדור (8 כדורים) מניחים בצד לעשר דקות מנוחה.
  4. מכל כדור יוצרים רצועה, מכל רצועה יוצרים “פרעצל”.
    מכל כדור יוצרים רצועה. צילום: ליאור שרף
    מכל כדור יוצרים רצועה. צילום: ליאור שרף
    מכל רצועה יוצרים פרעצל. צילום: ליאור שרף
    מכל רצועה יוצרים פרעצל. צילום: ליאור שרף
    מכל רצועה יוצרים פרעצל. צילום: ליאור שרף
    מכל רצועה יוצרים פרעצל. צילום: ליאור שרף

    מכל רצועה יוצרים פרעצל. צילום: ליאור שרף
    מכל רצועה יוצרים פרעצל. צילום: ליאור שרף

  5. בסיר מביאים לרתיחה מים מלח ואבקת סודה לשתייה, מבשלים כל פרעצל כעשר שניות (טובלים את כל הפרעצל בתוך התמיסה) ומעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה.
  6. מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
  7. מפזרים מלח גס/שומשום/פרג ובעזרת סכין חדה חורצים לאורך הפרעצל בחלקו העבה חריץ קטן.
  8. מעבירים לתנור שחומם מראש לכ-16 דקות עד השחמה מלאה.

    אופים עד השחמה. צילום: ליאור שרף
    אופים עד השחמה. צילום: ליאור שרף


מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
פרעצל-שרף: פרעצל מושלם לשבת בבוקר

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (2)

Avatar

    Avatar
    יוסף צייגר

    איך אני בדיוק מכין את זה לבוקר בלי לקום . שעתיים הכנה. על כל פנים שבת שלום.

    Avatar
    בעל נסיון באפיה

    המתכוו מצויין ,אבל קודם מקרמלים סוכר באמבט המים ולאחר מכן מוסיפים את המים ואת הסודה לשתיה.

קטגוריות

אביזרים

טכניקות