צנצנת חובה בכל שיש: עוגיות חמאה מעולות
עוגיות חמאה העוגיות הכי טעימות ופריכות שיש שכולם אוהבים - אין בית שהעוגיות האלה לא נמצאות, קבלו מתכון קל שאפשר להכין עם הילדים
עוגיות חמאה העוגיות הכי טעימות ופריכות שיש שכולם אוהבים - אין בית שהעוגיות האלה לא נמצאות, קבלו מתכון קל שאפשר להכין עם הילדים
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 73.0 קק״ל 2919.2 קק״לפחמימות 9.7 גרם 389.6 גרםשומן 3.4 גרם 135.2 גרםנתרן 5.3 מ״ג 212.1 מ״גחלבון 0.9 גרם 36.6 גרםסיבים תזונתיים 0.2 גרם 6.8 גרםשומן רווי 0.1 גרם 2.1 גרםכולסטרול 7.4 מ״ג 295.4 מ״גסידן 1.9 מ״ג 75.1 מ״גברזל 0.1 מ״ג 4.0 מ״גאשלגן 9.2 מ״ג 367.1 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 3.2 מ״גסגור
-
מרכיבים7
-
הכנה 15 דק׳כולל 30 דק׳
-
קלוריות73
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 73.0 קק״ל 2919.2 קק״לפחמימות 9.7 גרם 389.6 גרםשומן 3.4 גרם 135.2 גרםנתרן 5.3 מ״ג 212.1 מ״גחלבון 0.9 גרם 36.6 גרםסיבים תזונתיים 0.2 גרם 6.8 גרםשומן רווי 0.1 גרם 2.1 גרםכולסטרול 7.4 מ״ג 295.4 מ״גסידן 1.9 מ״ג 75.1 מ״גברזל 0.1 מ״ג 4.0 מ״גאשלגן 9.2 מ״ג 367.1 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 3.2 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 7 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 30 דק׳ | קלוריות 73 | כמות מנות 40 |
---|
מצרכים
מצרכים
עוגיות חמאה
-
150 גרם חמאה קרה
-
250 גרם קמח לבן(2 כוסות פחות 3 כפות)
-
200גרם או 1 כוס סוכר לבן
-
1 ביצה L
-
1 כפית תמצית וניל(אופציונלי)
אופן הכנה
- מחממים את התנור לחום של 180 מעלות ומרפדים את התבנית בסנו סושי- נייר אפייה טבעי.
- שמים במעבד מזון את כל מרכיבי הבצק ומעבדים עד שמתקבל בצק רך ואחיד. ניתן לקרר את הבצק במקרר במשך חצי שעה לצורך עבודה נוחה יותר.
- מחלקים את הבצק ל-2 חלקים ומעבירים את החלק הראשון על משטח עבודה מרופד בנייר אפייה. משטחים קצת בעזרת הידיים ומכסים בנייר האפייה. מרדדים את הבצק בעזרת מערוך לעובי 3-4 מ”מ.
- קורצים עוגיות בצורות שונות ומסדרים על גבי תבנית האפייה.
- אופים כ-10-12 דקות, או עד להזהבה קלה. מצננים על הרשת.
- זורים מעל את אבקת הסוכר ומגישים.
אופן הכנה
- מחממים את התנור לחום של 180 מעלות ומרפדים את התבנית בסנו סושי- נייר אפייה טבעי.
- שמים במעבד מזון את כל מרכיבי הבצק ומעבדים עד שמתקבל בצק רך ואחיד. ניתן לקרר את הבצק במקרר במשך חצי שעה לצורך עבודה נוחה יותר.
- מחלקים את הבצק ל-2 חלקים ומעבירים את החלק הראשון על משטח עבודה מרופד בנייר אפייה. משטחים קצת בעזרת הידיים ומכסים בנייר האפייה. מרדדים את הבצק בעזרת מערוך לעובי 3-4 מ”מ.
- קורצים עוגיות בצורות שונות ומסדרים על גבי תבנית האפייה.
- אופים כ-10-12 דקות, או עד להזהבה קלה. מצננים על הרשת.
- זורים מעל את אבקת הסוכר ומגישים.
בשיתוף עם סנו-סושי
מתכונים נוספים
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (46)
בתור שפית מקצועית ניתן לראות שהבצק דביק ומסריח והעוגיות מתוקות עד כדי להקיא. לא ממליצה להכין
היי, נשמח לדעת מדוע הבצק יצא דביק. כמו כן, ניתן להפחית בכמות הסוכר
לא ניתן לעבוד עם הבצק. יוצא דביק מידי, לא ניתן לחרוץ עוגיות. גם אחרי קירור של למעל משעה במקרר
הי אינה. אולי לא מדדת נכון את המרכיבים? הבצק לא אמור לצאת כל כך דביק
אחלה עוגיותתת
רוצה להכין כמות יותר גדולה למשל קילו אפשר את הכמות הנכונה
היי יפה, פשוט להכפיל את כמות המצרכים בהתאם לכמות הקמח