קבב צמחוני על בסיס עדשים שחורות
אפשר גם בלי בשר: קבב צמחוני מלא בטעמים על בסיס עדשים שחורות, עם ירקות, תבלינים ושיבולת שועל לשדרוג המרקם (ויש גם גרסה טבעונית)
אפשר גם בלי בשר: קבב צמחוני מלא בטעמים על בסיס עדשים שחורות, עם ירקות, תבלינים ושיבולת שועל לשדרוג המרקם (ויש גם גרסה טבעונית)
- שלומית שרבי
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 62.4 קק״ל 499.5 קק״לפחמימות 30.5 גרם 243.7 גרםשומן 23.8 גרם 190.1 גרםנתרן 123.8 מ״ג 990.3 מ״גחלבון 26.2 גרם 209.4 גרםסיבים תזונתיים 25.2 גרם 201.5 גרםשומן רווי 23.5 גרם 188.3 גרםכולסטרול 23.5 מ״ג 188.2 מ״גסידן 29.3 מ״ג 234.7 מ״גברזל 24.1 מ״ג 192.7 מ״גאשלגן 34.7 מ״ג 277.6 מ״גאבץ 23.6 מ״ג 188.4 מ״גסגור
-
מרכיבים9
-
הכנה 15 דק׳כולל שעה ו-30 דק׳
-
קלוריות62
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 62.4 קק״ל 499.5 קק״לפחמימות 30.5 גרם 243.7 גרםשומן 23.8 גרם 190.1 גרםנתרן 123.8 מ״ג 990.3 מ״גחלבון 26.2 גרם 209.4 גרםסיבים תזונתיים 25.2 גרם 201.5 גרםשומן רווי 23.5 גרם 188.3 גרםכולסטרול 23.5 מ״ג 188.2 מ״גסידן 29.3 מ״ג 234.7 מ״גברזל 24.1 מ״ג 192.7 מ״גאשלגן 34.7 מ״ג 277.6 מ״גאבץ 23.6 מ״ג 188.4 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 9 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל שעה ו-30 דק׳ | קלוריות 62 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1/2 כוס עדשים שחורות
-
1 גזר
-
1 בצל
-
1 צרור כוסברה
-
1 קורט מלח דק
-
1 קורט פלפל שחור טחון
-
1 כפית כמון טחון
-
1 כוס שיבולת שועל
-
1 ביצה
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
- מבשלים במים את העדשים השחורות עד לריכוך מלא ומסננים.
- מקלפים את הגזר והבצל ושוטפים את הכוסברה.
- במעבד מזון טוחנים ביחד את הגזר, הבצל וצרור הכוסברה. מוסיפים את העדשים המסוננות וטוחנים שוב.
- מוסיפים את המלח, הפלפל, הכמון, הקוואקר והביצה ומערבבים לתערובת אחידה.
- יוצרים קבבים, מורחים בשמן זית ומכניסים לתנור למשך 30 דקות.
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
- מבשלים במים את העדשים השחורות עד לריכוך מלא ומסננים.
- מקלפים את הגזר והבצל ושוטפים את הכוסברה.
- במעבד מזון טוחנים ביחד את הגזר, הבצל וצרור הכוסברה. מוסיפים את העדשים המסוננות וטוחנים שוב.
- מוסיפים את המלח, הפלפל, הכמון, הקוואקר והביצה ומערבבים לתערובת אחידה.
- יוצרים קבבים, מורחים בשמן זית ומכניסים לתנור למשך 30 דקות.
הערות
- כדי להפוך את הקבב לטבעוני אפשר להמיר את הביצה ב-3 כפות טחינה גולמית.
הערות
- כדי להפוך את הקבב לטבעוני אפשר להמיר את הביצה ב-3 כפות טחינה גולמית.
בשיתוף עם "הנמל"
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (0)
קטגוריות
אביזרים
טכניקות