קציצות בשר עם חצילים וקישואים
מחפשים להכין קציצות שונות מבשר טחון? השף אהרוני מלמד כיצד להכין קציצות בשר בליווי חצילים קלויים וקישואים ברוטב לימון. מנה טעימה ומיוחדת
מחפשים להכין קציצות שונות מבשר טחון? השף אהרוני מלמד כיצד להכין קציצות בשר בליווי חצילים קלויים וקישואים ברוטב לימון. מנה טעימה ומיוחדת
- ישראל אהרוני
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 588.6 קק״ל 3531.5 קק״לפחמימות 15.6 גרם 93.8 גרםשומן 37.4 גרם 224.5 גרםנתרן 1725.6 מ״ג 10353.4 מ״גחלבון 47.7 גרם 286.4 גרםסיבים תזונתיים 4.7 גרם 28.0 גרםשומן רווי 11.9 גרם 71.2 גרםכולסטרול 236.8 מ״ג 1420.5 מ״גסידן 92.7 מ״ג 555.9 מ״גברזל 6.5 מ״ג 39.3 מ״גאשלגן 912.2 מ״ג 5473.3 מ״גאבץ 12.0 מ״ג 72.2 מ״גסגור
-
מרכיבים27
-
הכנה 25 דק׳כולל 45 דק׳
-
קלוריות589
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 588.6 קק״ל 3531.5 קק״לפחמימות 15.6 גרם 93.8 גרםשומן 37.4 גרם 224.5 גרםנתרן 1725.6 מ״ג 10353.4 מ״גחלבון 47.7 גרם 286.4 גרםסיבים תזונתיים 4.7 גרם 28.0 גרםשומן רווי 11.9 גרם 71.2 גרםכולסטרול 236.8 מ״ג 1420.5 מ״גסידן 92.7 מ״ג 555.9 מ״גברזל 6.5 מ״ג 39.3 מ״גאשלגן 912.2 מ״ג 5473.3 מ״גאבץ 12.0 מ״ג 72.2 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 27 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל 45 דק׳ | קלוריות 589 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
חצילים
-
1 חציל בינוני
-
3 עלי מרווה
-
1 כפית מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
קציצות
-
1 בצל בינוני
-
4 שיני שום
-
1/2 פלפל צ’ילי ירוק בינוני
-
1 צרור כוסברה
-
1 ק"ג בשר בקר טחון
-
2 ביצים M
-
1 כפית מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור טחון
-
2 כפות שמן זית
תבשיל קישואים
-
2 כפות שמן זית
-
6 עלי מרווה
-
2 שיני שום
-
1/2 פלפל צ’ילי ירוק בינוני
-
1 בצל בינוני
-
3 קישואים בינוניים
-
1 כפית מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור טחון
-
1 כפית קליפת לימון
-
4 כפות מיץ לימון
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. חותכים את החציל לקוביות, מסדרים בתוך התבנית, מתיזים מעל שמן, מפזרים את עלי המרווה, מלח ופלפל וקולים כ-20 דקות.
- מכינים את הקציצות: מרסקים במעבד מזון את הבצל, שום, פלפל החריף וכוסברה. מעבירים לקערה.
- מוסיפים את הבשר והביצים ולשים לתערובת אחידה. מרטיבים את הידיים וצרים קציצות עגולות ושמנמנות.
- מחממים שמן במחבת ומטגנים את הקציצות משני הצדדים עד להשחמה יפה.
- מכינים את התבשיל: חותכים את הקישואים לקוביות בינוניות. קוצצים את השום, חותכים את הבצל לקוביות. מחממים את השמן במחבת ומטגנים את עלי המרווה, שום, פלפל ובצל. מוסיפים את הקישואים, מלח, פלפל וקליפת לימון ומערבבים. מוסיפים את החצילים הקלויים ומיץ לימון ומערבבים. מכבים את האש .
- לפסטו כוסברה: טוחנים בבלנדר מוט את השום, כוסברה ושמן הזית.
- מגישים את הקציצות מעל התבשיל עם זילופי הפסטו מעל.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. חותכים את החציל לקוביות, מסדרים בתוך התבנית, מתיזים מעל שמן, מפזרים את עלי המרווה, מלח ופלפל וקולים כ-20 דקות.
- מכינים את הקציצות: מרסקים במעבד מזון את הבצל, שום, פלפל החריף וכוסברה. מעבירים לקערה.
- מוסיפים את הבשר והביצים ולשים לתערובת אחידה. מרטיבים את הידיים וצרים קציצות עגולות ושמנמנות.
- מחממים שמן במחבת ומטגנים את הקציצות משני הצדדים עד להשחמה יפה.
- מכינים את התבשיל: חותכים את הקישואים לקוביות בינוניות. קוצצים את השום, חותכים את הבצל לקוביות. מחממים את השמן במחבת ומטגנים את עלי המרווה, שום, פלפל ובצל. מוסיפים את הקישואים, מלח, פלפל וקליפת לימון ומערבבים. מוסיפים את החצילים הקלויים ומיץ לימון ומערבבים. מכבים את האש .
- לפסטו כוסברה: טוחנים בבלנדר מוט את השום, כוסברה ושמן הזית.
- מגישים את הקציצות מעל התבשיל עם זילופי הפסטו מעל.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובה (1)
טעים מאוד ומוצלח