מה תכינו לצהריים? קציצות טונה שילדים אוהבים
קציצות טונה פשוטות וקלות להכנה, שאף ילד לא נשאר אליהן אדיש. הקציצות מטוגנות ולאחר מכן מבושלות ברוטב עדין וקליל של סויה ולימון.
קציצות טונה פשוטות וקלות להכנה, שאף ילד לא נשאר אליהן אדיש. הקציצות מטוגנות ולאחר מכן מבושלות ברוטב עדין וקליל של סויה ולימון.
- שי-לי ליפא
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 231.1 קק״ל 2773.8 קק״לפחמימות 8.1 גרם 96.9 גרםשומן 21.2 גרם 254.0 גרםנתרן 214.6 מ״ג 2575.3 מ״גחלבון 2.5 גרם 29.5 גרםסיבים תזונתיים 0.2 גרם 2.9 גרםשומן רווי 3.1 גרם 37.3 גרםכולסטרול 42.2 מ״ג 506.4 מ״גסידן 7.0 מ״ג 84.3 מ״גברזל 0.3 מ״ג 3.9 מ״גאשלגן 30.4 מ״ג 365.2 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 2.0 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה 30 דק׳כולל 40 דק׳
-
קלוריות231
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 231.1 קק״ל 2773.8 קק״לפחמימות 8.1 גרם 96.9 גרםשומן 21.2 גרם 254.0 גרםנתרן 214.6 מ״ג 2575.3 מ״גחלבון 2.5 גרם 29.5 גרםסיבים תזונתיים 0.2 גרם 2.9 גרםשומן רווי 3.1 גרם 37.3 גרםכולסטרול 42.2 מ״ג 506.4 מ״גסידן 7.0 מ״ג 84.3 מ״גברזל 0.3 מ״ג 3.9 מ״גאשלגן 30.4 מ״ג 365.2 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 2.0 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 13 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 40 דק׳ | קלוריות 231 | כמות מנות 12 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
3 קופסאות שימורים טונה בשמןאו במים
-
1 תפוח אדמה גדולאו כוס של פירה קר
-
2 ביצים M
-
1/2 כוס פירורי לחם
-
1 קליפת לימון בינוני
-
1 כף רוטב סויה
-
1 מלח דק
-
1 כפית שטוחה פלפל שחור גרוס
טיגון
-
1 כוס שמן זית
אופן הכנה
- מכינים פירה מתפוח אדמה אחד גדול, או משתמשים בפירה שנשאר במקרר.
- מכינים את הקציצות ומבשלים: מערבבים את חומרי הקציצות בקערה.
- מטגנים קציצה קטנטנה כדי לבדוק תיבול, טועמים ומתקנים במידת הצורך.
- יוצרים 12 קציצות אובליות ופחוסות. מחממים מחבת גדולה על להבה בינונית, מוסיפים שמן זית בגובה 1 ס”מ ומטגנים את הקציצות 3-2 דקות מכל צד, עד הזהבה. מעבירים לנייר סופג.
- יוצקים מים למחבת נקייה, מוסיפים מיץ לימון, סויה ומלח, מערבבים ומביאים לרתיחה. טועמים ומתקנים תיבול.
- מניחים את הקציצות בעדינות ברוטב ומביאים שוב לרתיחה. מבשלים כדקה-שתיים מכל צד, עד שהקציצות מוכנות.
אופן הכנה
- מכינים פירה מתפוח אדמה אחד גדול, או משתמשים בפירה שנשאר במקרר.
- מכינים את הקציצות ומבשלים: מערבבים את חומרי הקציצות בקערה.
- מטגנים קציצה קטנטנה כדי לבדוק תיבול, טועמים ומתקנים במידת הצורך.
- יוצרים 12 קציצות אובליות ופחוסות. מחממים מחבת גדולה על להבה בינונית, מוסיפים שמן זית בגובה 1 ס”מ ומטגנים את הקציצות 3-2 דקות מכל צד, עד הזהבה. מעבירים לנייר סופג.
- יוצקים מים למחבת נקייה, מוסיפים מיץ לימון, סויה ומלח, מערבבים ומביאים לרתיחה. טועמים ומתקנים תיבול.
- מניחים את הקציצות בעדינות ברוטב ומביאים שוב לרתיחה. מבשלים כדקה-שתיים מכל צד, עד שהקציצות מוכנות.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (2)
אכין לבנות שלי לצהריים
כיף להן! בהצלחה!