ראפ עוף מקסיקני עם אבוקדו ואיולי צ’יפוטלה
מה הטעם הכי טעים שאפשר להכין עם טורטיה? ראפ עוף בסגנון מקסיקני עם אבוקדו קרמי ואיולי צ'יפוטלה פיקנטי. מכינים בקלות וכולם, כולל הילדים, יטרפו
מה הטעם הכי טעים שאפשר להכין עם טורטיה? ראפ עוף בסגנון מקסיקני עם אבוקדו קרמי ואיולי צ'יפוטלה פיקנטי. מכינים בקלות וכולם, כולל הילדים, יטרפו
- אילן פנחס
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 913.1 קק״ל 3652.3 קק״לפחמימות 51.2 גרם 204.7 גרםשומן 49.9 גרם 199.4 גרםנתרן 329.5 מ״ג 1318.1 מ״גחלבון 44.6 גרם 178.6 גרםסיבים תזונתיים 12.9 גרם 51.7 גרםשומן רווי 8.3 גרם 33.4 גרםכולסטרול 23.7 מ״ג 94.6 מ״גסידן 127.7 מ״ג 510.9 מ״גברזל 3.4 מ״ג 13.5 מ״גאשלגן 710.7 מ״ג 2842.9 מ״גאבץ 2.0 מ״ג 7.9 מ״גסגור
-
מרכיבים15
-
הכנה 30 דק׳כולל 40 דק׳
-
קלוריות913
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 913.1 קק״ל 3652.3 קק״לפחמימות 51.2 גרם 204.7 גרםשומן 49.9 גרם 199.4 גרםנתרן 329.5 מ״ג 1318.1 מ״גחלבון 44.6 גרם 178.6 גרםסיבים תזונתיים 12.9 גרם 51.7 גרםשומן רווי 8.3 גרם 33.4 גרםכולסטרול 23.7 מ״ג 94.6 מ״גסידן 127.7 מ״ג 510.9 מ״גברזל 3.4 מ״ג 13.5 מ״גאשלגן 710.7 מ״ג 2842.9 מ״גאבץ 2.0 מ״ג 7.9 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 15 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 40 דק׳ | קלוריות 913 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
מילוי
-
1 אבוקדו בינוני
-
1 בצל סגול בינוני
-
1 פלפל אדום גדול
-
500 גרם חזה עוף שלם
-
1 כף תבלין פילדלפיה
איולי צ'יפוטלה
-
1 כוס מיונז
-
1 כף ממרח צ’יפוטלהמזרח מערב
-
1 צרור כוסברה
-
2 כפות חומץ 5%
-
2 שיני שום
סלסה פיקנטה
-
1מיכל או 400 גרם עגבניות מרוסקות
-
2 כפות רוטב סרירצ’המזרח מערב
-
3 כפות קטשופ
הגשה
-
2 כפות חלפיניו ירוק כבושמזרח מערב
-
1/2 חבילה טורטייה גדולהמזרח מערב
אופן הכנה
- קולפים ופורסים את האבוקדו ואת הבצל הסגול לרצועות דקות.
- פורסים את הפלפל האדום לרצועות.
- חותכים את חזה העוף לרצועות ומשרים בשמן זית ותבלין פילדלפיה.
- מכינים איולי צ’יפוטלה: שמים את כל הרכיבים במעבד מזון וטוחנים לקבלת תערובת חלקה. מעבירים לקערה ושומרים להגשה.
- מכינים סלסה פיקנטה: מערבבים את כל המרכיבים יחד. שומרים בצד להגשה.
- מחממים מחבת פסים על אש גבוהה וצורבים את נתחי העוף עד שהם מוכנים.
- במחבת אחרת, מטגנים את רצועות הבצל והפלפל האדום במעט שמן זית עד שהן נצרבות ומתרככות מעט.
- מרכיבים ומגישים: מניחים במרכז משטח העבודה טורטייה (אפשר לצרוב את הטורטייה מעט על המחבת החמה). מורחים מעט איולי צ’יפוטלה ומעט סלסה פיקנטה.
- מניחים מעל את רצועות האבוקדו ו-2 כפות מתערובת הבצל והפלפל האדום. מניחים 2 כפות רצועות עוף צלויות ומעט כוסברה טרייה, ומגלגלים לרול הדוק. חותכים במרכז באלכסון.
- מגישים את שני חצאי הרול עם פלפל חלפיניו כבוש ועם קעריות קטנות עם סלסה פיקנטה ואיולי צ’יפוטלה.
אופן הכנה
- קולפים ופורסים את האבוקדו ואת הבצל הסגול לרצועות דקות.
- פורסים את הפלפל האדום לרצועות.
- חותכים את חזה העוף לרצועות ומשרים בשמן זית ותבלין פילדלפיה.
- מכינים איולי צ’יפוטלה: שמים את כל הרכיבים במעבד מזון וטוחנים לקבלת תערובת חלקה. מעבירים לקערה ושומרים להגשה.
- מכינים סלסה פיקנטה: מערבבים את כל המרכיבים יחד. שומרים בצד להגשה.
- מחממים מחבת פסים על אש גבוהה וצורבים את נתחי העוף עד שהם מוכנים.
- במחבת אחרת, מטגנים את רצועות הבצל והפלפל האדום במעט שמן זית עד שהן נצרבות ומתרככות מעט.
- מרכיבים ומגישים: מניחים במרכז משטח העבודה טורטייה (אפשר לצרוב את הטורטייה מעט על המחבת החמה). מורחים מעט איולי צ’יפוטלה ומעט סלסה פיקנטה.
- מניחים מעל את רצועות האבוקדו ו-2 כפות מתערובת הבצל והפלפל האדום. מניחים 2 כפות רצועות עוף צלויות ומעט כוסברה טרייה, ומגלגלים לרול הדוק. חותכים במרכז באלכסון.
- מגישים את שני חצאי הרול עם פלפל חלפיניו כבוש ועם קעריות קטנות עם סלסה פיקנטה ואיולי צ’יפוטלה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (3)
וואו נראה ממש טוב
היכן ניתן להשיג רוטב סרירצ’ה וממרח צ’יפוטלה בהכשר הבד”ץ?
למיטב ידיעתנו, סרירצ’ה בהשגחת חתם סופר בני ברק ניתן למצוא באתר מזרח ומערב. לגבי ממרח הצ’יפוטלה לא ידוע לנו