-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 3503.1 קק״ל 3503.1 קק״לפחמימות 274.5 גרם 274.5 גרםשומן 210.1 גרם 210.1 גרםנתרן 882.5 מ״ג 882.5 מ״גחלבון 58.3 גרם 58.3 גרםסיבים תזונתיים 4.0 גרם 4.0 גרםשומן רווי 117.2 גרם 117.2 גרםכולסטרול 1683.1 מ״ג 1683.1 מ״גסידן 367.5 מ״ג 367.5 מ״גברזל 5.3 מ״ג 5.3 מ״גאשלגן 752.3 מ״ג 752.3 מ״גאבץ 4.9 מ״ג 4.9 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה 45 דק׳כולל שעה ו-30 דק׳
-
קלוריות3503
-
רמת קושי:קשה
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 3503.1 קק״ל 3503.1 קק״לפחמימות 274.5 גרם 274.5 גרםשומן 210.1 גרם 210.1 גרםנתרן 882.5 מ״ג 882.5 מ״גחלבון 58.3 גרם 58.3 גרםסיבים תזונתיים 4.0 גרם 4.0 גרםשומן רווי 117.2 גרם 117.2 גרםכולסטרול 1683.1 מ״ג 1683.1 מ״גסידן 367.5 מ״ג 367.5 מ״גברזל 5.3 מ״ג 5.3 מ״גאשלגן 752.3 מ״ג 752.3 מ״גאבץ 4.9 מ״ג 4.9 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 13 | זמן הכנה 45 דק׳ | זמן כולל שעה ו-30 דק׳ | קלוריות 3503 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
ממרח לכיתוב ולקישוט
-
50 גרם חמאה
-
50 גרם אבקת סוכר
-
1 חלבון L
-
1/3כוס או 50 גרם קמח לבן
-
1 בקבוקון צבע מאכל אדום
-
1 בקבוקון צבע מאכל כחול
מילוי
-
1מיכל או 250 מ"ל שמנת מתוקה 38%
-
2 כפות אינסטנט פודינג בטעם וניל
-
2 כפות אבקת סוכר
אופן הכנה
- מכינים את הממרח: מערבבים יחד את כל חומרי הממרח. מחלקים לקערות בהתאם למספר הצבעים הרצוי ומערבבים לתוך כל קערה מעט צבע מאכל, עד קבלת הגוון הרצוי. מעבירים כל צבע לשקית זילוף קטנה עם פייה חלקה וצרה.
- מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומזלפים מעליו את הדוגמה הרצויה. אם מוסיפים כיתוב חשוב לכתוב בכתב ראי. מקררים 30 דקות (או מקפיאים 10 דקות), להתקשות הממרח.
- מחממים את התנור ל-190 מעלות. מפרידים את הביצים. ממיסים את החמאה.
- במיקסר עם וו בלון מקציפים את החלבונים במהירות בינונית במשך דקה. מוסיפים כ-1/2 מכמות הסוכר בהדרגה, כף בכל 10 שניות. ממשיכים להקציף עוד דקה אחרי סיום הוספת הסוכר, לקבלת קצף אוורירי וקרמי. מעבירים את הקצף לקערה גדולה.
- מעבירים את החלמונים ואת שאר הסוכר לקערת המיקסר הריקה ומקציפים כ-2 דקות, לקצף צהבהב רך. מוסיפים את החלמונים לקערת החלבונים ומקפלים ידנית לאיחוד. כשהתערובת כמעט אחידה, מוסיפים 1/2 מכמות הקמח ומקפלים. מוסיפים את החמאה ומקפלים. מוסיפים את שאר הקמח ומקפלים לאיחוד.
- משטחים את המסה בעדינות בתבנית בשכבה דקה, מעל הכיתוב. אופים 10-8 דקות להתייצבות והזהבה.
- מניחים נייר אפייה חדש על משטח העבודה, מוציאים את העוגה החמה מהתנור והופכים אותה, יחד עם הנייר עליו נאפתה, על נייר האפייה החדש. מסירים את הנייר שצמוד לרולדה והופכים בחזרה כך שהכיתוב פונה כלפי מטה. מכסים שוב באחד מניירות האפייה.
- מכינים את המילוי: במיקסר מקציפים את השמנת המתוקה, האינסטנט פודינג ואבקת הסוכר לקצפת יציבה. מורחים שכבה אחידה של קצפת על העוגה ומגלגלים לרולדה (אפשר להיעזר בנייר האפייה). שומרים במקרר עד ההגשה.
- מורחים שכבה אחידה של הקצפת על העוגה ומגלגלים לרולדה. נעזרים בנייר האפייה. שומרים במקרר עד ההגשה.
אופן הכנה
- מכינים את הממרח: מערבבים יחד את כל חומרי הממרח. מחלקים לקערות בהתאם למספר הצבעים הרצוי ומערבבים לתוך כל קערה מעט צבע מאכל, עד קבלת הגוון הרצוי. מעבירים כל צבע לשקית זילוף קטנה עם פייה חלקה וצרה.
- מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומזלפים מעליו את הדוגמה הרצויה. אם מוסיפים כיתוב חשוב לכתוב בכתב ראי. מקררים 30 דקות (או מקפיאים 10 דקות), להתקשות הממרח.
- מחממים את התנור ל-190 מעלות. מפרידים את הביצים. ממיסים את החמאה.
- במיקסר עם וו בלון מקציפים את החלבונים במהירות בינונית במשך דקה. מוסיפים כ-1/2 מכמות הסוכר בהדרגה, כף בכל 10 שניות. ממשיכים להקציף עוד דקה אחרי סיום הוספת הסוכר, לקבלת קצף אוורירי וקרמי. מעבירים את הקצף לקערה גדולה.
- מעבירים את החלמונים ואת שאר הסוכר לקערת המיקסר הריקה ומקציפים כ-2 דקות, לקצף צהבהב רך. מוסיפים את החלמונים לקערת החלבונים ומקפלים ידנית לאיחוד. כשהתערובת כמעט אחידה, מוסיפים 1/2 מכמות הקמח ומקפלים. מוסיפים את החמאה ומקפלים. מוסיפים את שאר הקמח ומקפלים לאיחוד.
- משטחים את המסה בעדינות בתבנית בשכבה דקה, מעל הכיתוב. אופים 10-8 דקות להתייצבות והזהבה.
- מניחים נייר אפייה חדש על משטח העבודה, מוציאים את העוגה החמה מהתנור והופכים אותה, יחד עם הנייר עליו נאפתה, על נייר האפייה החדש. מסירים את הנייר שצמוד לרולדה והופכים בחזרה כך שהכיתוב פונה כלפי מטה. מכסים שוב באחד מניירות האפייה.
- מכינים את המילוי: במיקסר מקציפים את השמנת המתוקה, האינסטנט פודינג ואבקת הסוכר לקצפת יציבה. מורחים שכבה אחידה של קצפת על העוגה ומגלגלים לרולדה (אפשר להיעזר בנייר האפייה). שומרים במקרר עד ההגשה.
- מורחים שכבה אחידה של הקצפת על העוגה ומגלגלים לרולדה. נעזרים בנייר האפייה. שומרים במקרר עד ההגשה.
הערות
- דרך קלה לכתיבה בכתב ראי: מדפיסים את הטקסט הרצוי על דף, ומניחים אותו הפוך מתחת לנייר האפייה השקוף. מזלפים לפי הדוגמה ואחרי הזילוף שולפים את הדף בזהירות
- את הרולדה האפויה מגלגלים כשהצד הצמוד לתבנית פונה החוצה, כך שהדוגמה תופיע במהופך (בכתב ראי). אם אתם רוצים לקשט בטקסט, גם השבלונה שבה תשתמשו צריכה להיות הפוכה
הערות
- דרך קלה לכתיבה בכתב ראי: מדפיסים את הטקסט הרצוי על דף, ומניחים אותו הפוך מתחת לנייר האפייה השקוף. מזלפים לפי הדוגמה ואחרי הזילוף שולפים את הדף בזהירות
- את הרולדה האפויה מגלגלים כשהצד הצמוד לתבנית פונה החוצה, כך שהדוגמה תופיע במהופך (בכתב ראי). אם אתם רוצים לקשט בטקסט, גם השבלונה שבה תשתמשו צריכה להיות הפוכה
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (2)
צבע הרולדה במתכון לא מתאים למרכיבים שלו.
מומלץ לצפות בסרטון המצורף (שם קרין מכינה רולדלה אחת משוקולד ואחת מוניל). בהצלחה!