רושטי – לביבת תפוחי אדמה שוויצרית מושלמת!
- קרן אגם
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 2484.3 קק״ל 2484.3 קק״לפחמימות 244.7 גרם 244.7 גרםשומן 120.6 גרם 120.6 גרםנתרן 1332.3 מ״ג 1332.3 מ״גחלבון 95.1 גרם 95.1 גרםסיבים תזונתיים 13.0 גרם 13.0 גרםשומן רווי 53.2 גרם 53.2 גרםכולסטרול 716.3 מ״ג 716.3 מ״גסידן 1080.7 מ״ג 1080.7 מ״גברזל 5.4 מ״ג 5.4 מ״גאשלגן 1543.9 מ״ג 1543.9 מ״גאבץ 5.6 מ״ג 5.6 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה 10 דק׳כולל 20 דק׳
-
קלוריות2484
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 2484.3 קק״ל 2484.3 קק״לפחמימות 244.7 גרם 244.7 גרםשומן 120.6 גרם 120.6 גרםנתרן 1332.3 מ״ג 1332.3 מ״גחלבון 95.1 גרם 95.1 גרםסיבים תזונתיים 13.0 גרם 13.0 גרםשומן רווי 53.2 גרם 53.2 גרםכולסטרול 716.3 מ״ג 716.3 מ״גסידן 1080.7 מ״ג 1080.7 מ״גברזל 5.4 מ״ג 5.4 מ״גאשלגן 1543.9 מ״ג 1543.9 מ״גאבץ 5.6 מ״ג 5.6 מ״גסגור
את הרושטי הקלאסיים מכינים ללא תוספת ביצים, כאן קרן אגם מכינה את הגרסה שלה לרושטי מותאמת לחג, לביבת חביתה ענקית וטעימה לכבוד החנוכה.
מרכיבים 13 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 20 דק׳ | קלוריות 2484 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
4 תפוחי אדמה בינונייםמגוררים
-
1 בצל גדולמגורר
-
2 זוקיני ירוק בינונייםמגוררים עם הקליפה
-
150 גרם גבינת פטה 16%מפוררת
-
100 גרם גבינת פרמזןמגורדת
-
1/2 כוס פירורי לחם
-
2 ביצים L
-
2 כפות קמח לבן
-
קורט מלח דק
-
קורט פלפל שחור טחון
טיגון
אופן הכנה
- מניחים במסננת את תפוחי האדמה והזוקיני המגוררים, כדי שיגירו את הנוזלים המיותרים ואז סוחטים אותם ביד.
- מוסיפים להם את הבצל, פירורי הלחם, הביצים, הקמח, הפרמזן והפטה, ומתבלים במלח ופלפל.
- במחבת רחבה בקוטר 30-32 ס”מ מחממים את שמן הזית והחמאה.
- מעבירים פנימה את בלילת הרושטי ומטגנים על להבה בינונית עד להזהבה קלה בקצוות.
- מניחים מעל המחבת צלחת רחבה יותר מקוטר המחבת והופכים את הרושטי בזהירות.
- לאחר מכן מחליקים אותו בזהירות בחזרה פנימה כשהצד הזהוב המטוגן כלפי מעלה. מטגנים במשך מספר דקות.
- מעבירים את הרושטי לצלחת הגשה גדולה מרופדת בסנו סושי - מגבות הפלא כדי לספוג עודפי שומן.
אופן הכנה
- מניחים במסננת את תפוחי האדמה והזוקיני המגוררים, כדי שיגירו את הנוזלים המיותרים ואז סוחטים אותם ביד.
- מוסיפים להם את הבצל, פירורי הלחם, הביצים, הקמח, הפרמזן והפטה, ומתבלים במלח ופלפל.
- במחבת רחבה בקוטר 30-32 ס”מ מחממים את שמן הזית והחמאה.
- מעבירים פנימה את בלילת הרושטי ומטגנים על להבה בינונית עד להזהבה קלה בקצוות.
- מניחים מעל המחבת צלחת רחבה יותר מקוטר המחבת והופכים את הרושטי בזהירות.
- לאחר מכן מחליקים אותו בזהירות בחזרה פנימה כשהצד הזהוב המטוגן כלפי מעלה. מטגנים במשך מספר דקות.
- מעבירים את הרושטי לצלחת הגשה גדולה מרופדת בסנו סושי - מגבות הפלא כדי לספוג עודפי שומן.
הכנתם את המתכון?
תגובות (8)
מה המתכון הטבעוני
ניתן לוותר על הגבינות ולהחליף את החמאה בשמן זית, כמו גם לוותר על הביצים. עלול מעט להתפרק וכמובן הטעם יהיה שונה, אבל עדיין טעים! עדכני אותנו איך יצא 🙂
לתשומת לב, רושטי הוא שם גנרי, כמו מורטדלה-פרמזן-שמפניה וכו’ -ומורכב אך ורק מתפוחי אדמה מגורדים ומלח. המתכון פה הוא לפשטידה ולא לרושטי.
היי נאוה, תודה על ההערה!
האם אפשר לאפות במקום לטגן
כן אפשר לאפות בתנור.
במידה שאופים בתנור , אודה אם תציינו טמפרטורה וזמן אפייה. תודה
להכניס לתנור בחום של 180 מעלות למשך 20 דקות. אם לא מספיק משחים, להוסיף 5-10 דקות נוספות.