סנו רקע

רושטי – לביבת תפוחי אדמה שוויצרית מושלמת!

הרושטי של קרן אגם הוא קצת יותר מהלביבה הקלאסית - יש בו גם קישואים וגבינת פטה ומכינים אותו במחבת גדולה. קבלו את המגה רושטי של קרן, אתם חייבים לנסות!
הרושטי של קרן אגם הוא קצת יותר מהלביבה הקלאסית - יש בו גם קישואים וגבינת פטה ומכינים אותו במחבת גדולה. קבלו את המגה רושטי של קרן, אתם חייבים לנסות!
  • קרן אגם
שמרו
כשר
9 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    13
  • הכנה 10 דק׳
    כולל 20 דק׳
  • קלוריות
    2484
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 2484.3 קק״ל 2484.3 קק״ל
    פחמימות 244.7 גרם 244.7 גרם
    שומן 120.6 גרם 120.6 גרם
    נתרן 1332.3 מ״ג 1332.3 מ״ג
    חלבון 95.1 גרם 95.1 גרם
    סיבים תזונתיים 13.0 גרם 13.0 גרם
    שומן רווי 53.2 גרם 53.2 גרם
    כולסטרול 716.3 מ״ג 716.3 מ״ג
    סידן 1080.7 מ״ג 1080.7 מ״ג
    ברזל 5.4 מ״ג 5.4 מ״ג
    אשלגן 1543.9 מ״ג 1543.9 מ״ג
    אבץ 5.6 מ״ג 5.6 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    13
  • הכנה 10 דק׳
    כולל 20 דק׳
  • קלוריות
    2484
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 2484.3 קק״ל 2484.3 קק״ל
    פחמימות 244.7 גרם 244.7 גרם
    שומן 120.6 גרם 120.6 גרם
    נתרן 1332.3 מ״ג 1332.3 מ״ג
    חלבון 95.1 גרם 95.1 גרם
    סיבים תזונתיים 13.0 גרם 13.0 גרם
    שומן רווי 53.2 גרם 53.2 גרם
    כולסטרול 716.3 מ״ג 716.3 מ״ג
    סידן 1080.7 מ״ג 1080.7 מ״ג
    ברזל 5.4 מ״ג 5.4 מ״ג
    אשלגן 1543.9 מ״ג 1543.9 מ״ג
    אבץ 5.6 מ״ג 5.6 מ״ג
    סגור

את הרושטי הקלאסיים מכינים ללא תוספת ביצים, כאן קרן אגם מכינה את הגרסה שלה לרושטי מותאמת לחג, לביבת חביתה ענקית וטעימה לכבוד החנוכה.

לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מטוגנים מכל העולם
קרן אגם
X

9 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus


אופן הכנה

  1. מניחים במסננת את תפוחי האדמה והזוקיני המגוררים, כדי שיגירו את הנוזלים המיותרים ואז סוחטים אותם ביד.
  2. מוסיפים להם את הבצל, פירורי הלחם, הביצים, הקמח, הפרמזן והפטה, ומתבלים במלח ופלפל.
  3. במחבת רחבה בקוטר 30-32 ס”מ מחממים את שמן הזית והחמאה.
  4. מעבירים פנימה את בלילת הרושטי ומטגנים על להבה בינונית עד להזהבה קלה בקצוות.
  5. מניחים מעל המחבת צלחת רחבה יותר מקוטר המחבת והופכים את הרושטי בזהירות.
  6. לאחר מכן מחליקים אותו בזהירות בחזרה פנימה כשהצד הזהוב המטוגן כלפי מעלה. מטגנים במשך מספר דקות.
  7. מעבירים את הרושטי לצלחת הגשה גדולה מרופדת בסנו סושי - מגבות הפלא כדי לספוג עודפי שומן.

    רושטי ירקות
    רושטי ירקות מושלם. צילום: נמרוד גנישר, סטיילינג: מיכל לוי אלחלל

 


מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
רושטי – לביבת תפוחי אדמה שוויצרית מושלמת!

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (8)

Avatar

      Avatar
      מערכת Foody

      ניתן לוותר על הגבינות ולהחליף את החמאה בשמן זית, כמו גם לוותר על הביצים. עלול מעט להתפרק וכמובן הטעם יהיה שונה, אבל עדיין טעים! עדכני אותנו איך יצא 🙂

    Avatar
    Nava Ben-Moshe

    לתשומת לב, רושטי הוא שם גנרי, כמו מורטדלה-פרמזן-שמפניה וכו’ -ומורכב אך ורק מתפוחי אדמה מגורדים ומלח. המתכון פה הוא לפשטידה ולא לרושטי.

      Avatar
      מערכת Foody

      היי נאוה, תודה על ההערה!

    Avatar
    עדנה קאולי

    האם אפשר לאפות במקום לטגן

      Avatar
      מערכת Foody

      כן אפשר לאפות בתנור.

      Avatar
      רותי יפה

      במידה שאופים בתנור , אודה אם תציינו טמפרטורה וזמן אפייה. תודה

      Avatar
      מערכת Foody

      להכניס לתנור בחום של 180 מעלות למשך 20 דקות. אם לא מספיק משחים, להוסיף 5-10 דקות נוספות.

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות