סנו רקע

חלת סלק בצורת רימון חגיגית במיוחד!

חלה שקוצרת קריאות התפעלות - חלת סלק בצורת רימון עם דבש, כל כך יפה, שאין מי שלא יבקש מכם את המתכון. אז תפרגנו לנו, כן?!
חלה שקוצרת קריאות התפעלות - חלת סלק בצורת רימון עם דבש, כל כך יפה, שאין מי שלא יבקש מכם את המתכון. אז תפרגנו לנו, כן?!
  • נעמה פלד
שמרו
כשר
12 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    13
  • הכנה 25 דק׳
    כולל שעתיים ו-40 דק׳
  • קלוריות
    2752
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 2752.2 קק״ל 2752.2 קק״ל
    פחמימות 448.4 גרם 448.4 גרם
    שומן 129.8 גרם 129.8 גרם
    נתרן 8221.8 מ״ג 8221.8 מ״ג
    חלבון 118.1 גרם 118.1 גרם
    סיבים תזונתיים 61.5 גרם 61.5 גרם
    שומן רווי 53.2 גרם 53.2 גרם
    כולסטרול 635.5 מ״ג 635.5 מ״ג
    סידן 194.8 מ״ג 194.8 מ״ג
    ברזל 52.4 מ״ג 52.4 מ״ג
    אשלגן 756.6 מ״ג 756.6 מ״ג
    אבץ 51.1 מ״ג 51.1 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    13
  • הכנה 25 דק׳
    כולל שעתיים ו-40 דק׳
  • קלוריות
    2752
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 2752.2 קק״ל 2752.2 קק״ל
    פחמימות 448.4 גרם 448.4 גרם
    שומן 129.8 גרם 129.8 גרם
    נתרן 8221.8 מ״ג 8221.8 מ״ג
    חלבון 118.1 גרם 118.1 גרם
    סיבים תזונתיים 61.5 גרם 61.5 גרם
    שומן רווי 53.2 גרם 53.2 גרם
    כולסטרול 635.5 מ״ג 635.5 מ״ג
    סידן 194.8 מ״ג 194.8 מ״ג
    ברזל 52.4 מ״ג 52.4 מ״ג
    אשלגן 756.6 מ״ג 756.6 מ״ג
    אבץ 51.1 מ״ג 51.1 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
לחמניות
נעמה פלד
X

12 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

מחית סלק

הברשה

הגשה


אופן הכנה

  1. מכינים את מחית הסלק: שמים את הסלקים עם הקליפה בתוך סיר עם שפע מים ומביאים לרתיחה.
  2. מבשלים עד שהסלקים מתרככים, מסננים אותם ומקלפים.
  3. חותכים את הסלקים לרבעים ומכניסים לקערת בלנדר או מעבד מזון.
  4. מוסיפים כוס מים וטוחנים לתערובת אחידה וחלקה.
  5. מכינים את הבצק: שמים בקערת מיקסר עם וו לישה את כל המרכיבים, למעט המלח, ולשים במשך 6-7 דקות.
  6. מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עוד כדקה, עד שמתקבל בצק אחיד, רך ומעט דביק בצבע ורוד יפהפה.
  7. מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומניילנים בסנו סושי- ניילון נצמד.

    חלת סלק חגיגית בצורת רימון עם דבש 9
    מתפיחים את הבצק. צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג קולינרי: מיכל לוי אלחלל

  8. מתפיחים במשך כ-60 דקות, או עד שהוא מכפיל את נפחו.
  9. מחממים את התנור לחום של 180 מעלות, ומרפדים תבנית בסנו סושי- נייר אפייה טבעי.
  10. מעבירים את הבצק על משטח עבודה מקומח ומחלקים ביחס 80%-20%.
  11. את החלק הקטן מניילנים בניילון נצמד סנו סושי ומחזירים למקרר.
  12. את החלק הגדול מחלקים ל-7 חלקים בגודל אחיד ומכדררים.
  13. מסדרים את הכדורים בתבנית בצורת עיגול עם חור במרכז (כמו סיר פלא).

    חלת סלק חגיגית בצורת רימון עם דבש 8
    גוזרים לצורת כתר. צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג קולינרי: מיכל לוי אלחלל

  14. מניחים במרכז קערית קטנה (שאפשר להכניס לתנור).
  15. מכסים את התבנית במגבת ומתפיחים במשך כ-20 דקות.
  16. מוציאים את החלק הקטן של הבצק מתוך המקרר.
  17. מחלקים גם אותו ל-7 חלקים שווים, וגם אותם מכדררים לכדורים קטנים.
  18. גוזרים בעזרת מספריים חתך במרכז כל כדור קטן, לא עד הסוף. מרחיקים קצת את שני החצאים וגוזרים כל אחד מהם שוב באמצע ליצירת ה״כתר״ של הרימון.

    חלת סלק חגיגית בצורת רימון עם דבש 5
    מסדרים את הבצק בצורת כתר רימון. צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג קולינרי: מיכל לוי אלחלל

  19. מברישים את הלחמניות בביצה הטרופה עם המים.
  20. מניחים את ה”כתרים” במרכז הכדורים, מטביעים אותם קצת בלחיצה ומברישים גם אותם בביצה.
  21. אופים את החלה במשך 30-35 דקות, או עד שהיא תופחת ומשחימה יפה.
  22. אם היא משחימה מהר מדי בחלק העליון, מכסים את התבנית בסנו סושי - רדיד אלומיניום וממשיכים לאפות עד שהחלה מוכנה.
  23. מוציאים מהתנור, ממלאים את הקערית שהנחנו במרכז החלה בדבש ומגישים.

    חלת סלק חגיגית בצורת רימון עם דבש 2
    חלת סלק חגיגית בצורת רימון עם דבש. צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג קולינרי: מיכל לוי אלחלל


מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
חלת סלק בצורת רימון חגיגית במיוחד!

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (12)

Avatar

    Avatar
    גילי כברה

    היי ,אם אני רוצה להכין לפי מתכון חלות רגיל ,ללא ביצה , האם מחית הסלק מחליף את כמות המים?

      Avatar
      מערכת Foody

      כן, מי הסלק מחליפים את המים, אך שימי לב שהמתכון כאן הוא ל-1/2 ק”ג בצק (ולא קילו) וכמות המים בהתאמה.

    Avatar
    Hadas Gavrieli

    האם מוסיפים לבצק את כל כמות הנוזלים של הסלק הטחון עם המים או רק כוס אחת ממנו?

      Avatar
      מערכת Foody

      מוסיפים את כל כמות הנוזלים המתקבלת מהסלק הטחון (מסונן ממי הבישול) וכוס המים שהוספנו.

    Avatar
    ליעם

    אפשר להתפיח את הבצק לילה במקרר?

      Avatar
      מערכת Foody

      כן, אפשר להתפיח את הבצק לילה במקרר.

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות