תחגרו חגורות, אנחנו ממריאים! קוקטייל בלאדי מרי מושלם
אל תירתעו ממיץ העגבניות, קוקטייל בלאדי מרי הוא אחד הקוקטיילים האהובים בעולם, שמכיל הרבה בריאות, אבל גם חריפות ומסתוריות. והכי כיף? גבעול הסלרי שתקוע בתוכו, ומאפשר לנו גם לכרסם משהו לצידו
אל תירתעו ממיץ העגבניות, קוקטייל בלאדי מרי הוא אחד הקוקטיילים האהובים בעולם, שמכיל הרבה בריאות, אבל גם חריפות ומסתוריות. והכי כיף? גבעול הסלרי שתקוע בתוכו, ומאפשר לנו גם לכרסם משהו לצידו
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 432.2 קק״ל 432.2 קק״לפחמימות 35.8 גרם 35.8 גרםשומן 0.4 גרם 0.4 גרםנתרן 242.7 מ״ג 242.7 מ״גחלבון 13.6 גרם 13.6 גרםסיבים תזונתיים 29.9 גרם 29.9 גרםשומן רווי 0.9 גרם 0.9 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 739.5 מ״ג 739.5 מ״גברזל 4.0 מ״ג 4.0 מ״גאשלגן 4900.3 מ״ג 4900.3 מ״גאבץ 2.4 מ״ג 2.4 מ״גסגור
-
מרכיבים9
-
הכנה 10 דק׳כולל 10 דק׳
-
קלוריות432
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 432.2 קק״ל 432.2 קק״לפחמימות 35.8 גרם 35.8 גרםשומן 0.4 גרם 0.4 גרםנתרן 242.7 מ״ג 242.7 מ״גחלבון 13.6 גרם 13.6 גרםסיבים תזונתיים 29.9 גרם 29.9 גרםשומן רווי 0.9 גרם 0.9 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 739.5 מ״ג 739.5 מ״גברזל 4.0 מ״ג 4.0 מ״גאשלגן 4900.3 מ״ג 4900.3 מ״גאבץ 2.4 מ״ג 2.4 מ״גסגור
קוקטייל בלאדי מרי אדום המשלב בתוכו מיץ עגבניות עם תבלינים ורוטב ווסטרשייר או טבסקו, והיה להיט בסצנת הברים של ניו יורק בשנות ה-20. היום הקוקטייל אופנתי בעיקר בטיסות, אך אם תתגברו על הרתיעה הראשונית ותעזו, תגלו דרינק מושלם לכל שעות היום, שמערבבים עם גבעול סלרי ולוגמים באיטיות. הידעתם? יש הטוענים כי בלאדי מרי נקרא על שמה של מרי הראשונה, מלכת אנגליה משנת 1553, אשר דגלה בשלטון אימה ואכזריות רבה, שכינויה היה “אשת הדמים”, ומכאן ההשראה לשמו של הקוקטייל.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 9 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 10 דק׳ | קלוריות 432 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
60 מ"ל קטל וואן וודקה
-
20 מ"ל מיץ לימון
-
90 מ"ל מיץ עגבניות
-
10 מ"ל מי סוכר
-
טיפה רוטב טבסקו
-
קורט מלח דק
-
קורט פלפל שחור טחון
אופן הכנה
- משתמשים בכוס פיינט, כוס דקה וגבוהה, וממלאים בה קרח כדי לצנן אותה.
- מכניסים לתוך השייקר באמצעות כוסית המדידה: מיץ עגבניות, מי סוכר, מיץ לימון, וודקה.
- שופכים לשייקר גם את המלח, הפלפל והטבסקו.
- ממלאים את השייקר בקוביות קרח.
- עכשיו שופכים בזרם את המשקה מהשייקר לתוך שייקר נוסף, ואז בחזרה מהשייקר הנוסף אל השייקר השני. כך מעבירים משייקר לשייקר 5 פעמים מצד לצד.
- מרוקנים את הכוס הגבוהה מהקרח, ומכניסים אליה מעט קוביות קרח חדשות.
- מוזגים מהשייקר לכוס ומכניסים גבעול מאורך של תפרחת סלרי שמשמש לערבוב.
- מניחים וודג’ לימון על הקוקטייל ומגישים עם קש.
אופן הכנה
- משתמשים בכוס פיינט, כוס דקה וגבוהה, וממלאים בה קרח כדי לצנן אותה.
- מכניסים לתוך השייקר באמצעות כוסית המדידה: מיץ עגבניות, מי סוכר, מיץ לימון, וודקה.
- שופכים לשייקר גם את המלח, הפלפל והטבסקו.
- ממלאים את השייקר בקוביות קרח.
- עכשיו שופכים בזרם את המשקה מהשייקר לתוך שייקר נוסף, ואז בחזרה מהשייקר הנוסף אל השייקר השני. כך מעבירים משייקר לשייקר 5 פעמים מצד לצד.
- מרוקנים את הכוס הגבוהה מהקרח, ומכניסים אליה מעט קוביות קרח חדשות.
- מוזגים מהשייקר לכוס ומכניסים גבעול מאורך של תפרחת סלרי שמשמש לערבוב.
- מניחים וודג’ לימון על הקוקטייל ומגישים עם קש.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן