תפוחי עץ ממולאים בשר ואורז
תפוחי עץ עסיסיים בתנור עם מלית בשר, אורז ודברים טובים. מנות אישיות מתוקות ומושקעות שירשימו את האורחים וישיגו את אפקט ה'וואו' המתבקש
תפוחי עץ עסיסיים בתנור עם מלית בשר, אורז ודברים טובים. מנות אישיות מתוקות ומושקעות שירשימו את האורחים וישיגו את אפקט ה'וואו' המתבקש
- נעמה פלד
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 480.3 קק״ל 3842.3 קק״לפחמימות 29.6 גרם 236.9 גרםשומן 32.1 גרם 257.1 גרםנתרן 315.7 מ״ג 2526.0 מ״גחלבון 13.2 גרם 105.5 גרםסיבים תזונתיים 4.9 גרם 39.5 גרםשומן רווי 6.1 גרם 49.1 גרםכולסטרול 38.2 מ״ג 305.4 מ״גסידן 39.9 מ״ג 319.5 מ״גברזל 2.0 מ״ג 15.9 מ״גאשלגן 414.9 מ״ג 3319.4 מ״גאבץ 2.4 מ״ג 19.1 מ״גסגור
-
מרכיבים19
-
הכנה 45 דק׳כולל שעתיים ו-15 דק׳
-
קלוריות480
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 480.3 קק״ל 3842.3 קק״לפחמימות 29.6 גרם 236.9 גרםשומן 32.1 גרם 257.1 גרםנתרן 315.7 מ״ג 2526.0 מ״גחלבון 13.2 גרם 105.5 גרםסיבים תזונתיים 4.9 גרם 39.5 גרםשומן רווי 6.1 גרם 49.1 גרםכולסטרול 38.2 מ״ג 305.4 מ״גסידן 39.9 מ״ג 319.5 מ״גברזל 2.0 מ״ג 15.9 מ״גאשלגן 414.9 מ״ג 3319.4 מ״גאבץ 2.4 מ״ג 19.1 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 19 | זמן הכנה 45 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-15 דק׳ | קלוריות 480 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
8 תפוחי עץ פינק ליידי בינוניים
-
3/4 כוס אורז עגול
-
2 בצלים בינונייםקצוצים דק
-
300 גרם בשר טלה טחוןמעורב עם בשר בקר
-
1 חופן פטרוזיליהקצוצה
-
1 כף נענעקצוצה
-
1 קורט מלח דק
-
1/2 כוס צנוברים קלויים
-
1 כפית בהרט
-
1/3 כוס שמן זית
רוטב
-
1 כוס יין אדום יבש
-
1 בצל גדולפרוס
-
2 שיני שוםכתושות
-
1 כף סילאן
-
2 כפות מיץ לימון
-
1/3 כוס שמן זית
-
2 כוסות ציר עוף
-
1 קורט מלח דק
-
1 קורט פלפל שחור גרוס
אופן הכנה
- מרוקנים את התפוחים בעזרת כף פריזאית. חשוב להקפיד שהדפנות יהיו דקות ככל האפשר. מורחים את התפוחים במיץ לימון ושמן זית מבפנים ומבחוץ.
- קוצצים את “בשר התפוחים” דק דק.
- משרים את האורז במים חמים בערך חצי שעה.
- מחממים מחבת ומטגנים את הבצל יחד עם התפוחים הקצוצים. כאשר הבצל הופך לשקוף מוסיפים את הבשר ובוחשים מספר דקות.
- מוסיפים את הבשר לאורז יחד עם הפטרוזיליה, הנענע, הבהרט, המלח והצנוברים ומערבבים.
- עורכים את התפוחים על מגש. ממלאים את התפוחים בתערובת עד גובה השוליים.
- מכינים את הרוטב: מחממים שמן זית בסיר רחב ושטוח שיכול להכיל את כל התפוחים כשהם מסודרים אחד ליד השני.
- מוסיפים בצל ומטגנים עד שהבצל מזהיב.
- מוסיפים את שיני השום ומערבבים עד שעולה ריח נעים של שום. מוסיפים את שאר חומרי הרוטב ומבשלים במשך 10 דקות. מערבבים מדי פעם.
- מסדרים בסיר את התפוחים הממולאים כשפתח המילוי כלפי מעלה. יוצקים מהרוטב על התפוחים ומביאים לרתיחה.
- מנמיכים את הלהבה ומכסים את הסיר בנייר אפייה ובמכסה.
- מבשלים 35 דקות עד שהתפוחים רכים והמלית מוכנה.
- מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
- מסירים את הכיסוי, יוצקים מעט מהרוטב על התפוחים ומכניסים לתנור ל-10 דקות.
אופן הכנה
- מרוקנים את התפוחים בעזרת כף פריזאית. חשוב להקפיד שהדפנות יהיו דקות ככל האפשר. מורחים את התפוחים במיץ לימון ושמן זית מבפנים ומבחוץ.
- קוצצים את “בשר התפוחים” דק דק.
- משרים את האורז במים חמים בערך חצי שעה.
- מחממים מחבת ומטגנים את הבצל יחד עם התפוחים הקצוצים. כאשר הבצל הופך לשקוף מוסיפים את הבשר ובוחשים מספר דקות.
- מוסיפים את הבשר לאורז יחד עם הפטרוזיליה, הנענע, הבהרט, המלח והצנוברים ומערבבים.
- עורכים את התפוחים על מגש. ממלאים את התפוחים בתערובת עד גובה השוליים.
- מכינים את הרוטב: מחממים שמן זית בסיר רחב ושטוח שיכול להכיל את כל התפוחים כשהם מסודרים אחד ליד השני.
- מוסיפים בצל ומטגנים עד שהבצל מזהיב.
- מוסיפים את שיני השום ומערבבים עד שעולה ריח נעים של שום. מוסיפים את שאר חומרי הרוטב ומבשלים במשך 10 דקות. מערבבים מדי פעם.
- מסדרים בסיר את התפוחים הממולאים כשפתח המילוי כלפי מעלה. יוצקים מהרוטב על התפוחים ומביאים לרתיחה.
- מנמיכים את הלהבה ומכסים את הסיר בנייר אפייה ובמכסה.
- מבשלים 35 דקות עד שהתפוחים רכים והמלית מוכנה.
- מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
- מסירים את הכיסוי, יוצקים מעט מהרוטב על התפוחים ומכניסים לתנור ל-10 דקות.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (23)
היי, אם אני רוצה להכין מהיום (חמישי) כדי להגיש בערב החג (ראשון בערב) זה ייצא טוב?
כן, אין בעיה, לשמור בכלי אטום במקרר