רקע ראש השנה

תפוחי עץ ממולאים בשר ואורז

תפוחי עץ עסיסיים בתנור עם מלית בשר, אורז ודברים טובים. מנות אישיות מתוקות ומושקעות שירשימו את האורחים וישיגו את אפקט ה'וואו' המתבקש
תפוחי עץ עסיסיים בתנור עם מלית בשר, אורז ודברים טובים. מנות אישיות מתוקות ומושקעות שירשימו את האורחים וישיגו את אפקט ה'וואו' המתבקש
  • נעמה פלד
שמרו
כשר
8 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    19
  • הכנה 45 דק׳
    כולל שעתיים ו-15 דק׳
  • קלוריות
    480
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 480.3 קק״ל 3842.3 קק״ל
    פחמימות 29.6 גרם 236.9 גרם
    שומן 32.1 גרם 257.1 גרם
    נתרן 315.7 מ״ג 2526.0 מ״ג
    חלבון 13.2 גרם 105.5 גרם
    סיבים תזונתיים 4.9 גרם 39.5 גרם
    שומן רווי 6.1 גרם 49.1 גרם
    כולסטרול 38.2 מ״ג 305.4 מ״ג
    סידן 39.9 מ״ג 319.5 מ״ג
    ברזל 2.0 מ״ג 15.9 מ״ג
    אשלגן 414.9 מ״ג 3319.4 מ״ג
    אבץ 2.4 מ״ג 19.1 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    19
  • הכנה 45 דק׳
    כולל שעתיים ו-15 דק׳
  • קלוריות
    480
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 480.3 קק״ל 3842.3 קק״ל
    פחמימות 29.6 גרם 236.9 גרם
    שומן 32.1 גרם 257.1 גרם
    נתרן 315.7 מ״ג 2526.0 מ״ג
    חלבון 13.2 גרם 105.5 גרם
    סיבים תזונתיים 4.9 גרם 39.5 גרם
    שומן רווי 6.1 גרם 49.1 גרם
    כולסטרול 38.2 מ״ג 305.4 מ״ג
    סידן 39.9 מ״ג 319.5 מ״ג
    ברזל 2.0 מ״ג 15.9 מ״ג
    אשלגן 414.9 מ״ג 3319.4 מ״ג
    אבץ 2.4 מ״ג 19.1 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
בשר
נעמה פלד
X

8 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

רוטב


אופן הכנה

  1. מרוקנים את התפוחים בעזרת כף פריזאית. חשוב להקפיד שהדפנות יהיו דקות ככל האפשר. מורחים את התפוחים במיץ לימון ושמן זית מבפנים ומבחוץ.

    תפוחי עץ מרוקנים עם כף פריזאית
    מרוקנים את תפוחי העץ

  2. קוצצים את “בשר התפוחים” דק דק.
  3. משרים את האורז במים חמים בערך חצי שעה.
  4. מחממים מחבת ומטגנים את הבצל יחד עם התפוחים הקצוצים. כאשר הבצל הופך לשקוף מוסיפים את הבשר ובוחשים מספר דקות.
  5. מוסיפים את הבשר לאורז יחד עם הפטרוזיליה, הנענע, הבהרט, המלח והצנוברים ומערבבים.
  6. עורכים את התפוחים על מגש. ממלאים את התפוחים בתערובת עד גובה השוליים.

    תפוחי עץ ממולאים תערובת בשר
    ממלאים את התפוחים

  7. מכינים את הרוטב: מחממים שמן זית בסיר רחב ושטוח שיכול להכיל את כל התפוחים כשהם מסודרים אחד ליד השני.
  8. מוסיפים בצל ומטגנים עד שהבצל מזהיב.
  9. מוסיפים את שיני השום ומערבבים עד שעולה ריח נעים של שום. מוסיפים את שאר חומרי הרוטב ומבשלים במשך 10 דקות. מערבבים מדי פעם.
  10. מסדרים בסיר את התפוחים הממולאים כשפתח המילוי כלפי מעלה. יוצקים מהרוטב על התפוחים ומביאים לרתיחה.
  11. מנמיכים את הלהבה ומכסים את הסיר בנייר אפייה ובמכסה.
  12. מבשלים 35 דקות עד שהתפוחים רכים והמלית מוכנה.
  13. מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
  14. מסירים את הכיסוי, יוצקים מעט מהרוטב על התפוחים ומכניסים לתנור ל-10 דקות.
    תפוחי עץ עסיסיים ממולאים בבשר
    תפוחי עץ עסיסיים ממולאים בבשר

    תפוחי עץ ממולאים בבשר
    תפוחי עץ ממולאים בבשר. צילום: נמרוד סונדרס


מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תפוחי עץ ממולאים בשר ואורז

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (23)

Avatar

    Avatar
    יעלה חנה

    היי, אם אני רוצה להכין מהיום (חמישי) כדי להגיש בערב החג (ראשון בערב) זה ייצא טוב?

      Avatar
      מערכת Foody

      כן, אין בעיה, לשמור בכלי אטום במקרר

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות