4 עוגיות מלוחות מבצק אחד
4 עוגיות מלוחות מבצק אחד? שמעתם נכון. מתכון אחד, 4 גרסאות שונות של עוגיות מלוחות שכל אחת מהן טעימה בדרכה שלה, וביחד הן משלוח מנות מפנק
4 עוגיות מלוחות מבצק אחד? שמעתם נכון. מתכון אחד, 4 גרסאות שונות של עוגיות מלוחות שכל אחת מהן טעימה בדרכה שלה, וביחד הן משלוח מנות מפנק
- בתיה שורק
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 117.6 קק״ל 4705.8 קק״לפחמימות 10.8 גרם 433.9 גרםשומן 8.6 גרם 342.7 גרםנתרן 232.9 מ״ג 9315.1 מ״גחלבון 3.1 גרם 125.4 גרםסיבים תזונתיים 0.5 גרם 19.0 גרםשומן רווי 4.5 גרם 181.9 גרםכולסטרול 22.2 מ״ג 889.0 מ״גסידן 46.8 מ״ג 1870.2 מ״גברזל 0.3 מ״ג 11.9 מ״גאשלגן 37.1 מ״ג 1483.8 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 11.6 מ״גסגור
-
מרכיבים20
-
הכנה שעה ו-20 דק׳כולל שעתיים
-
קלוריות118
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 117.6 קק״ל 4705.8 קק״לפחמימות 10.8 גרם 433.9 גרםשומן 8.6 גרם 342.7 גרםנתרן 232.9 מ״ג 9315.1 מ״גחלבון 3.1 גרם 125.4 גרםסיבים תזונתיים 0.5 גרם 19.0 גרםשומן רווי 4.5 גרם 181.9 גרםכולסטרול 22.2 מ״ג 889.0 מ״גסידן 46.8 מ״ג 1870.2 מ״גברזל 0.3 מ״ג 11.9 מ״גאשלגן 37.1 מ״ג 1483.8 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 11.6 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 20 | זמן הכנה שעה ו-20 דק׳ | זמן כולל שעתיים | קלוריות 118 | כמות מנות 40 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
-
200 גרם חמאה רכהחתוכה לקוביות
-
100 גרם גבינת פרמזןמגורדת
-
1 ביצה M
-
1 כפית מלח דק
-
2כוסות או 280 גרם קמח לבן
מלית בטטה
עוגיות שומשום
-
30 גרם שומשום
ספירלה פסטו
-
1/2 צנצנת ממרח פסטו
-
1 גביע גבינת שמנת25% שומן ומעלה
-
100 גרם גבינת מוצרלהמגורדת
מיני רוגלך
-
1/2 צנצנת ממרח עגבניות מיובשות
-
50 גרם גבינת פטה 16%או בולגרית מעודנת
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: שמים חמאה וגבינת פרמז’ן בקערת מיקסר עם וו גיטרה ומעבדים עד לקבלת מרקם משחתי.
- בעזרת לקקן מגרדים את דפנות הקערה, מוסיפים ביצה ומעבדים לאיחוד. מוסיפים מלח וקמח ומעבדים במהירות נמוכה עד לקבלת תערובת אחידה.
- מחלצים את הבצק שנוצר מהקערה, יוצרים ריבוע שטוח, עוטפים בניילון נצמד ומקררים כחצי שעה. בזמן הקירור מתחילים להכין את המלית.
- מכינים את מלית הבטטה: מחממים תנור ל-190 מעלות חום עליון תחתון.
- חוצים את הבטטה, מניחים על מגש עם נייר אפייה ומזלפים מעט שמן זית.
- אופים בתנור עד לריכוך הבטטה כ-25 דקות ומצננים מעט.
- מרוקנים את מלית הבטטה ומעבירים לקערה, מוסיפים את שאר המרכיבים של מלית אוזן ההמן בטטה ומערבבים.
- מחממים תנור ל-170 מעלות, מוציאים את הבצק מהמקרר ומחלקים אותו לארבעה חלקים להכנת המאפים.
- מכינים את אוזן ההמן בטטה: מרדדים את הבצק וקורצים עיגולים, מניחים במרכז העיגול מלית בטטה וסוגרים לצורת אוזן המן, מעבירים למקרר.
- מכינים את עוגיות השומשום: יוצרים גלילה מפזרים על גבי נייר אפיה שומשום ופשוט מגלגלים את הגליל על גבי גרגירי השומשום כך שהם ייטמעו ויעטפו את הגליל, מגלגלים בנייר אפייה ומעבירים למקפיא לרבע שעה. כעבור רבע שבע פורסים לפרוסות בעובי חצי סנטימטר.
- מכינים את הספירלה פסטו: מרדדים את הבצק לריבוע, מורחים שמנת ומעליה ממרח פסטו, מפזרים מוצרלה מגורדת ומגלגלים את כל הגליל צפוף. מעבירים למקרר לרבע שעה וכעבור רבע שעה פורסים לפרוסות בעובי סנטימטר וחצי.
- מכינים את המיני רוגלך: מרדדים את הבצק ויוצרים עיגול, מורחים ממרח עגבניות ומפזרים גבינה. בעזרת גלגלת יוצרים הרבה משולשים ומגלגלים למיני רוגלך.
- מניחים את כל 4 סוגי העוגיות על גבי מגש מרופד בנייר אפייה ואופים בתנור כ-25 דקות עד שהעוגיות זהובות ויפות.
- לאחר שכל העוגיות הצטננו, מסדרים יפה בשקיות אוכל מנייר ועוטפים למשלוח מנות. המלצה שלנו - תכפילו כמויות מראש!
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: שמים חמאה וגבינת פרמז’ן בקערת מיקסר עם וו גיטרה ומעבדים עד לקבלת מרקם משחתי.
- בעזרת לקקן מגרדים את דפנות הקערה, מוסיפים ביצה ומעבדים לאיחוד. מוסיפים מלח וקמח ומעבדים במהירות נמוכה עד לקבלת תערובת אחידה.
- מחלצים את הבצק שנוצר מהקערה, יוצרים ריבוע שטוח, עוטפים בניילון נצמד ומקררים כחצי שעה. בזמן הקירור מתחילים להכין את המלית.
- מכינים את מלית הבטטה: מחממים תנור ל-190 מעלות חום עליון תחתון.
- חוצים את הבטטה, מניחים על מגש עם נייר אפייה ומזלפים מעט שמן זית.
- אופים בתנור עד לריכוך הבטטה כ-25 דקות ומצננים מעט.
- מרוקנים את מלית הבטטה ומעבירים לקערה, מוסיפים את שאר המרכיבים של מלית אוזן ההמן בטטה ומערבבים.
- מחממים תנור ל-170 מעלות, מוציאים את הבצק מהמקרר ומחלקים אותו לארבעה חלקים להכנת המאפים.
- מכינים את אוזן ההמן בטטה: מרדדים את הבצק וקורצים עיגולים, מניחים במרכז העיגול מלית בטטה וסוגרים לצורת אוזן המן, מעבירים למקרר.
- מכינים את עוגיות השומשום: יוצרים גלילה מפזרים על גבי נייר אפיה שומשום ופשוט מגלגלים את הגליל על גבי גרגירי השומשום כך שהם ייטמעו ויעטפו את הגליל, מגלגלים בנייר אפייה ומעבירים למקפיא לרבע שעה. כעבור רבע שבע פורסים לפרוסות בעובי חצי סנטימטר.
- מכינים את הספירלה פסטו: מרדדים את הבצק לריבוע, מורחים שמנת ומעליה ממרח פסטו, מפזרים מוצרלה מגורדת ומגלגלים את כל הגליל צפוף. מעבירים למקרר לרבע שעה וכעבור רבע שעה פורסים לפרוסות בעובי סנטימטר וחצי.
- מכינים את המיני רוגלך: מרדדים את הבצק ויוצרים עיגול, מורחים ממרח עגבניות ומפזרים גבינה. בעזרת גלגלת יוצרים הרבה משולשים ומגלגלים למיני רוגלך.
- מניחים את כל 4 סוגי העוגיות על גבי מגש מרופד בנייר אפייה ואופים בתנור כ-25 דקות עד שהעוגיות זהובות ויפות.
- לאחר שכל העוגיות הצטננו, מסדרים יפה בשקיות אוכל מנייר ועוטפים למשלוח מנות. המלצה שלנו - תכפילו כמויות מראש!
בשיתוף עם סנו-סושי
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן