5 דקות הכנה ויש לכם עוגיות גרנולה עם חמוציות – הכי הכי מתוקיות!
- נעמה פלד
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 253.9 קק״ל 6347.4 קק״לפחמימות 39.2 גרם 979.2 גרםשומן 11.4 גרם 285.7 גרםנתרן 117.7 מ״ג 2942.4 מ״גחלבון 4.3 גרם 106.8 גרםסיבים תזונתיים 0.8 גרם 20.8 גרםשומן רווי 4.4 גרם 109.1 גרםכולסטרול 43.3 מ״ג 1082.8 מ״גסידן 13.0 מ״ג 324.3 מ״גברזל 0.4 מ״ג 9.4 מ״גאשלגן 45.0 מ״ג 1125.7 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 6.9 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 10 דק׳כולל 30 דק׳
-
קלוריות254
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 253.9 קק״ל 6347.4 קק״לפחמימות 39.2 גרם 979.2 גרםשומן 11.4 גרם 285.7 גרםנתרן 117.7 מ״ג 2942.4 מ״גחלבון 4.3 גרם 106.8 גרםסיבים תזונתיים 0.8 גרם 20.8 גרםשומן רווי 4.4 גרם 109.1 גרםכולסטרול 43.3 מ״ג 1082.8 מ״גסידן 13.0 מ״ג 324.3 מ״גברזל 0.4 מ״ג 9.4 מ״גאשלגן 45.0 מ״ג 1125.7 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 6.9 מ״גסגור
טוב שיש צנצנת מלאה בעוגיות הגרנולה המקסימות הללו, הן טעימות מאוד, בריאות יחסית, ולמרות שמכינים אותן ב-5 דקות הן נראות סופר מושקעות. כשיש לי צנצנת כזו בבית אני תמיד תוהה למה אני לא מכינה אותן יותר (הצנצנת מתרוקנת במהירות רבה מדי…) ולמה אני כל כך מתעצלת להוציא את המקסר. אבל עכשיו יש לי, אז יש לי פטור מהוצאת מיקסר לפחות ל-24 שעות, ואם תכינו אותן, גם לכם יהיה פטור + צנצנת מלאה עוגיות גרנולה עם חמוציות. שיחוק!
מרכיבים 12 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 30 דק׳ | קלוריות 254 | כמות מנות 25 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
200 גרם חמאה רכה
-
1 1/2 כוסות סוכר חוםניתן להחליף בסוכר חום כהה או בסוכר לבן
-
2 ביצים L
-
1 1/2 כוסות קמח כוסמיןניתן להחליף בקמח לבן
-
1 כפית שטוחה אבקת סודה לשתייה
-
1 כפית תמצית וניל
-
3 כוסות שיבולת שועל עבה
-
1 כוס חמוציות מיובשות
-
1/2 כוס צימוקים כהים
-
1 כוס אגוזי פקאןקצוצים. ניתן להחליף באגוזי מלך
-
1 כפית קינמון טחוןלא חובה, רק אם אוהבים
-
1 קורט מלח דק
אופן הכנה
- מקציפים את החמאה הרכה יחד עם הסוכר כמה דקות, מוסיפים את הביצים אחת אחרי השניה ומקציפים עו כמה דקות עד לקבלת קרם אוורירי.
- מוסיפים את כל שאר המרכיבים ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה ומעט דביקה.
- מחממים תנור לחום של 160 מעלות.
- מצפים תבנית תנור בנייר אפייה ובידיים משומנות מגלגלים מהעיסה עיגולים בגודל כדור פינג פונג. מניחים את העוגיות במרווחים של 3 ס”מ מינימום זו מזו.
- אופים את העוגיות כ-20 דקות עד שהן משחימות אך המרכז שלהן רך.
- מצננים ושומרים בקופסה אטומה.
אופן הכנה
- מקציפים את החמאה הרכה יחד עם הסוכר כמה דקות, מוסיפים את הביצים אחת אחרי השניה ומקציפים עו כמה דקות עד לקבלת קרם אוורירי.
- מוסיפים את כל שאר המרכיבים ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה ומעט דביקה.
- מחממים תנור לחום של 160 מעלות.
- מצפים תבנית תנור בנייר אפייה ובידיים משומנות מגלגלים מהעיסה עיגולים בגודל כדור פינג פונג. מניחים את העוגיות במרווחים של 3 ס”מ מינימום זו מזו.
- אופים את העוגיות כ-20 דקות עד שהן משחימות אך המרכז שלהן רך.
- מצננים ושומרים בקופסה אטומה.
הערות
- אפשר להחליף את החמוציות בפירות יבשים אחרים שאוהבים או אפילו להחליף בשוקולד מריר
הערות
- אפשר להחליף את החמוציות בפירות יבשים אחרים שאוהבים או אפילו להחליף בשוקולד מריר
תגובות (32)
האם ניתן להמיר את המרגרינה בשמן? כמה?
היי מיכל, ניתן להמיר בכוס שמן את המרגרינה
כמה זמן זה יכול להישמר, במקרר ומחוץ למקרר?
היי אנה, ניתן לשמור את העוגיות בקופסה אטומה מחוץ למקרר עד שבוע