5 מצרכים 10 דקות הכנה: גלידת שוקולד ויוגורט שילדים אוהבים
יעל טל מכינה גלידה ביתית במינימום מצרכים וזמן עבודה! גלידת שוקולד יוגורט עם אבקת קקאו ואיזה שוקולד שאוהבים, לפינוק קיצי ומתוק שכולם יאהבו לזלול
יעל טל מכינה גלידה ביתית במינימום מצרכים וזמן עבודה! גלידת שוקולד יוגורט עם אבקת קקאו ואיזה שוקולד שאוהבים, לפינוק קיצי ומתוק שכולם יאהבו לזלול
- יעל טל
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 101.4 קק״ל 405.5 קק״לפחמימות 5.9 גרם 23.8 גרםשומן 1.4 גרם 5.5 גרםנתרן 2.2 מ״ג 8.9 מ״גחלבון 2.0 גרם 7.8 גרםסיבים תזונתיים 3.3 גרם 13.3 גרםשומן רווי 0.8 גרם 3.2 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 13.1 מ״ג 52.5 מ״גברזל 1.4 מ״ג 5.6 מ״גאשלגן 154.6 מ״ג 618.6 מ״גאבץ 0.7 מ״ג 2.7 מ״גסגור
-
מרכיבים5
-
הכנה 10 דק׳כולל 8 שעות
-
קלוריות101
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 101.4 קק״ל 405.5 קק״לפחמימות 5.9 גרם 23.8 גרםשומן 1.4 גרם 5.5 גרםנתרן 2.2 מ״ג 8.9 מ״גחלבון 2.0 גרם 7.8 גרםסיבים תזונתיים 3.3 גרם 13.3 גרםשומן רווי 0.8 גרם 3.2 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 13.1 מ״ג 52.5 מ״גברזל 1.4 מ״ג 5.6 מ״גאשלגן 154.6 מ״ג 618.6 מ״גאבץ 0.7 מ״ג 2.7 מ״גסגור
אין כמו גלידה שמכינים בבית. יעל טל לקחה מצרכים שיש במקרר והכינה גלידת יוגורט שוקולד נהדרת שאין ילד שלא יזלול. אוהבים את השילוב של שוקולד ומנטה? הוסיפו כמה עלי מנטה למסה ותקבלו גלידה סופר מרעננת.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 5 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 8 שעות | קלוריות 101 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1/2 כוס אבקת קקאואיכותית
-
1/2 כוס אבקת סוכראפשר להמיר בשליש כוס דבש או מייפל
-
1 כפית תמצית וניל
-
2 מיכלים יוגורט 3%עדיף כמה שיותר אחוזי שומן אבל גם 4.5% זה בסדר
-
5 כפות שוקולד חלבאו מריר, או לבן, או כולם יחד - קצוץ או מטבעות קטנים
אופן הכנה
- מעבירים את כל המצרכים למעבד המזון (אפשר גם עם בלנדר מוט) ומפעילים בפולסים בשלב הראשון כדי שאבקת הקקאו “תירטב” מהיוגורט.
- ממשיכים בערבול עד שהתערובת חלקה ואחידה (מדי פעם אפשר להיעזר בכף או לקקן לניקוי הדפנות).
- מוסיפים את שברי השוקולד לתערובת ומקפלים בעזרת לקקן לתערובת.
- מעבירים לתבנית פיירקס ומכניסים למקפיא.
- אחרי כשעה מוציאים את התבנית מהמקפיא ומערבבים מעט את הגבישים הקפואים עם התערובת שעדיין לא קפאה לחלוטין. מכסים בניילון נצמד ומחזירים למקפיא למספר שעות (רצוי לילה) עד שהתערובת קפואה לחלוטין.
- מומלץ להגיש בקעריות שמקררים מראש ולקשט במעט אבקת קקאו, שברי מקופלת, רוטב שוקולד או כל דבר מתוק שאוהבים.
אופן הכנה
- מעבירים את כל המצרכים למעבד המזון (אפשר גם עם בלנדר מוט) ומפעילים בפולסים בשלב הראשון כדי שאבקת הקקאו “תירטב” מהיוגורט.
- ממשיכים בערבול עד שהתערובת חלקה ואחידה (מדי פעם אפשר להיעזר בכף או לקקן לניקוי הדפנות).
- מוסיפים את שברי השוקולד לתערובת ומקפלים בעזרת לקקן לתערובת.
- מעבירים לתבנית פיירקס ומכניסים למקפיא.
- אחרי כשעה מוציאים את התבנית מהמקפיא ומערבבים מעט את הגבישים הקפואים עם התערובת שעדיין לא קפאה לחלוטין. מכסים בניילון נצמד ומחזירים למקפיא למספר שעות (רצוי לילה) עד שהתערובת קפואה לחלוטין.
- מומלץ להגיש בקעריות שמקררים מראש ולקשט במעט אבקת קקאו, שברי מקופלת, רוטב שוקולד או כל דבר מתוק שאוהבים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן