אפילו בתימן לא חשבו שזה יהיה כזה להיט: פרעצל קובנה!

פעם חשבתם מה יצא אם נשלב את אמריקה יחד עם תימן? פרעצל קובנה! קיבוץ גלויות במאפה אחד חלומי ובניחוח אפייה שממלא את כל הבית. אהה והוא גם טבעוני
פעם חשבתם מה יצא אם נשלב את אמריקה יחד עם תימן? פרעצל קובנה! קיבוץ גלויות במאפה אחד חלומי ובניחוח אפייה שממלא את כל הבית. אהה והוא גם טבעוני
  • יהודה עמר
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    9
  • הכנה 30 דק׳
    כולל 3 שעות ו-30 דק׳
  • קלוריות
    535
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 534.7 קק״ל 6416.3 קק״ל
    פחמימות 71.9 גרם 863.1 גרם
    שומן 22.1 גרם 264.9 גרם
    נתרן 670.2 מ״ג 8042.5 מ״ג
    חלבון 11.5 גרם 138.5 גרם
    סיבים תזונתיים 4.1 גרם 49.7 גרם
    שומן רווי 7.0 גרם 83.8 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 23.9 מ״ג 286.9 מ״ג
    ברזל 2.8 מ״ג 33.1 מ״ג
    אשלגן 187.1 מ״ג 2245.4 מ״ג
    אבץ 1.7 מ״ג 21.0 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    9
  • הכנה 30 דק׳
    כולל 3 שעות ו-30 דק׳
  • קלוריות
    535
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 534.7 קק״ל 6416.3 קק״ל
    פחמימות 71.9 גרם 863.1 גרם
    שומן 22.1 גרם 264.9 גרם
    נתרן 670.2 מ״ג 8042.5 מ״ג
    חלבון 11.5 גרם 138.5 גרם
    סיבים תזונתיים 4.1 גרם 49.7 גרם
    שומן רווי 7.0 גרם 83.8 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 23.9 מ״ג 286.9 מ״ג
    ברזל 2.8 מ״ג 33.1 מ״ג
    אשלגן 187.1 מ״ג 2245.4 מ״ג
    אבץ 1.7 מ״ג 21.0 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מאפים מלוחים
יהודה עמר
X

דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus

בצק

ציפוי


אופן הכנה

  1. בתוך קערת מיקסר עם וו לישה, שמים את הקמח, השמרים והסוכר ומתחילים לערבל.
  2. מוסיפים את המים בהדרגה תוך כדי לישה.
  3. אחרי 6 דקות לישה מוסיפים את המלח ומגבירים את מהירות המיקסר לגבוהה ולשים עוד 2 דקות.
  4. אוספים את הבצק לכדור ומכסים להתפחה ראשונה של חצי שעה. אחרי חצי שעה מוציאים את האוויר מהבצק ומעבירים חזרה לקערה להתפחה נוספת של חצי שעה.
  5. מחלקים את הבצק לכדורים שווים של 100 גרם לכל כדור ונותנים להם מנוחה של עוד 20 דקות.
  6. מניחים חצי כפית מחמאה בטמפ׳ החדר מעל כל כדור ופותחים בעזרת הידיים לצורה מלבנית. מגלגלים לצורת לחמנייה וככה חוזרים על הפעולה עם שאר הכדורים.

    מגלגלים כל כדור לצורת לחמנייה. צילום: יהודה עמר
    מגלגלים כל כדור לצורת לחמנייה. צילום: יהודה עמר

  7. מערבבים בקערה מים וסילאן. בקערה רחבה נפרדת מפזרים שומשום.

    צילום: יהודה עמר
    צילום: יהודה עמר

  8. אחרי שכל הכדורים הפכו לנחשושים קטנים, תופסים את שני הקצוות ומסובבים כל קצה לכיוון שונה.
  9. מחברים את שני הקצוות זה לזה לצורת עיגול, טובלים במי סילאן ומיד בשומשום ומניחים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה ונותנים להם לנוח מכוסים 15 דקות.

    מתפיחים התפחה אחרונה של 15 דקות לפני האפייה. צילום: יהודה עמר
    מתפיחים התפחה אחרונה של 15 דקות לפני האפייה. צילום: יהודה עמר

  10. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  11. אופים במשך 25 דק׳ או עד שהפרעצלים משחימים.

    פרעצל קובנה. צילום: יהודה עמר
    פרעצל קובנה. צילום: יהודה עמר


מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
אפילו בתימן לא חשבו שזה יהיה כזה להיט: פרעצל קובנה!

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות