ארץ זבת טחינה וסילאן: עוגה בחושה עם טחינה וסילאן

עוגה בחושה, עשירה ונימוחה בעשר דקות עבודה ומינימום כלים! עוגת טחינה וסילאן, עם שכבת שומשום קראנצ'ית מלמעלה, שתעשה לכם בוקר מתוק במיוחד
עוגה בחושה, עשירה ונימוחה בעשר דקות עבודה ומינימום כלים! עוגת טחינה וסילאן, עם שכבת שומשום קראנצ'ית מלמעלה, שתעשה לכם בוקר מתוק במיוחד
  • נעמה פלד
שמרו
כשר
1 דירג [ציון 5]
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 10 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    316
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 316.1 קק״ל 5057.5 קק״ל
    פחמימות 34.9 גרם 558.3 גרם
    שומן 18.0 גרם 287.8 גרם
    נתרן 92.6 מ״ג 1481.6 מ״ג
    חלבון 4.9 גרם 78.4 גרם
    סיבים תזונתיים 1.3 גרם 20.4 גרם
    שומן רווי 8.0 גרם 127.7 גרם
    כולסטרול 68.8 מ״ג 1101.2 מ״ג
    סידן 31.7 מ״ג 506.4 מ״ג
    ברזל 1.2 מ״ג 19.3 מ״ג
    אשלגן 114.4 מ״ג 1831.1 מ״ג
    אבץ 0.7 מ״ג 11.1 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 10 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    316
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 316.1 קק״ל 5057.5 קק״ל
    פחמימות 34.9 גרם 558.3 גרם
    שומן 18.0 גרם 287.8 גרם
    נתרן 92.6 מ״ג 1481.6 מ״ג
    חלבון 4.9 גרם 78.4 גרם
    סיבים תזונתיים 1.3 גרם 20.4 גרם
    שומן רווי 8.0 גרם 127.7 גרם
    כולסטרול 68.8 מ״ג 1101.2 מ״ג
    סידן 31.7 מ״ג 506.4 מ״ג
    ברזל 1.2 מ״ג 19.3 מ״ג
    אשלגן 114.4 מ״ג 1831.1 מ״ג
    אבץ 0.7 מ״ג 11.1 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
עוגות בחושות קלות וטעימות
נעמה פלד
X

1 דירג [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

עוגה

קישוט


אופן הכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים את תחתית התבנית בנייר אפייה ומשמנים קלות את הדפנות.
  2. שמים בקערת ערבוב גדולה את החמאה, הסוכר, הטחינה, הסילאן, הביצים והשמנת וטורפים בעזרת מטרפה ידנית לתערובת אחידה.
  3. מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה והמלח וטורפים שוב עד שמתקבלת בלילה אחידה.
  4. יוצקים את העוגה לתבנית, מפזרים מעל כמות נדיבה של השומשום ואופים כ-50-55 דקות, או עד שהעוגה מזהיבה וקפיצית למגע.

    מפזרים מעל העוגה כמות נדיבה של שומשום. צילום: שניר גואטה
    מפזרים מעל העוגה כמות נדיבה של שומשום. צילום: שניר גואטה

  5. מצננים, חותכים ומגישים. שומרים בכלי אטום במקרר.

    מצננים, חותכים ומגישים. צילום: שניר גואטה
    מצננים, חותכים ומגישים. צילום: שניר גואטה


מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
ארץ זבת טחינה וסילאן: עוגה בחושה עם טחינה וסילאן

הכנתם את המתכון?

כן
    Avatar
    jenny salomon

    טעים ? מאוד! כמו ממתק ?

תגובה (1)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות