-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 4616.3 קק״ל 4616.3 קק״לפחמימות 509.1 גרם 509.1 גרםשומן 260.1 גרם 260.1 גרםנתרן 1486.3 מ״ג 1486.3 מ״גחלבון 77.1 גרם 77.1 גרםסיבים תזונתיים 32.9 גרם 32.9 גרםשומן רווי 69.1 גרם 69.1 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 323.2 מ״ג 323.2 מ״גברזל 13.5 מ״ג 13.5 מ״גאשלגן 2902.2 מ״ג 2902.2 מ״גאבץ 1391.4 מ״ג 1391.4 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 20 דק׳כולל 50 דק׳
-
קלוריות4616
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 4616.3 קק״ל 4616.3 קק״לפחמימות 509.1 גרם 509.1 גרםשומן 260.1 גרם 260.1 גרםנתרן 1486.3 מ״ג 1486.3 מ״גחלבון 77.1 גרם 77.1 גרםסיבים תזונתיים 32.9 גרם 32.9 גרםשומן רווי 69.1 גרם 69.1 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 323.2 מ״ג 323.2 מ״גברזל 13.5 מ״ג 13.5 מ״גאשלגן 2902.2 מ״ג 2902.2 מ״גאבץ 1391.4 מ״ג 1391.4 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 10 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 50 דק׳ | קלוריות 4616 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1 חבילה בצק פילו
-
2 כוסות פיסטוקים קלויים
-
1/3 כוס סוכר לבן
-
1/3 כוס פירורי לחם
סירופ סוכר
-
1 כוס סוכר לבן
-
1 כוס מים
-
1 כפית קליפת לימון
-
4 כפות מיץ לימון
-
2 טיפות מי זהר
אופן הכנה
- מפשירים את בצק הפילו לפי הוראות היצרן. מחממים תנור ל-180 מעלות.
- טוחנים את הפיסטוקים במעבד מזון.
- פורשים עלה פילו אחד בתבנית מלבנית משומנת בתרסיס שמן. מתיזים תרסיס שמן ומפזרים מעל מעט סוכר ופירורי לחם. חוזרים על הפעולה עם עוד שלושה עלי פילו, כך שמתקבלת שכבה אחת המורכבת מ-4 עלים.
- מפזרים מעל את הפיסטוקים הקצוצים.
- יוצרים שכבה עליונה בדיוק כמו השכבה התחתונה - 4 עלי פילו משומנים שביניהם מפזרים סוכר ופירורי לחם.
- חותכים את הבקלאווה לריבועים (בזהירות) ואופים בתנור החם חצי שעה.
- מכינים סירופ סוכר: שמים את כל המרכיבים בסיר קטן ומביאים לרתיחה. מבשלים עד שהסירופ מסמיך, בערך 20 דקות.
- כשהבקלאווה יוצאת מהתנור שופכים עליה את סירופ הסוכר, מעטרים בפיסטוקים קצוצים ומגישים.
אופן הכנה
- מפשירים את בצק הפילו לפי הוראות היצרן. מחממים תנור ל-180 מעלות.
- טוחנים את הפיסטוקים במעבד מזון.
- פורשים עלה פילו אחד בתבנית מלבנית משומנת בתרסיס שמן. מתיזים תרסיס שמן ומפזרים מעל מעט סוכר ופירורי לחם. חוזרים על הפעולה עם עוד שלושה עלי פילו, כך שמתקבלת שכבה אחת המורכבת מ-4 עלים.
- מפזרים מעל את הפיסטוקים הקצוצים.
- יוצרים שכבה עליונה בדיוק כמו השכבה התחתונה - 4 עלי פילו משומנים שביניהם מפזרים סוכר ופירורי לחם.
- חותכים את הבקלאווה לריבועים (בזהירות) ואופים בתנור החם חצי שעה.
- מכינים סירופ סוכר: שמים את כל המרכיבים בסיר קטן ומביאים לרתיחה. מבשלים עד שהסירופ מסמיך, בערך 20 דקות.
- כשהבקלאווה יוצאת מהתנור שופכים עליה את סירופ הסוכר, מעטרים בפיסטוקים קצוצים ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (2)
טעים מאד אך הסירופ ריכך את העלים וזה לא פריך מה ניתן לעשות כדי לשמור על הפריכות של הבצק?
היי הדסה, צריך להגיש את הבקלאווה מיד לאחר שפיכת הסירופ. במידת הצורך, אפשר לאפות את הבקלאווה ואם רוצים להגיש אותה בשלב מאוחר יותר, לחמם מעט בתנור, להכין את הסירופ ולשפוך