ג’חנון ביתי
המדריך לג'חנון המושלם - מתכון של ג'חנון ביתי שלוקח אתכם יד ביד אל עבר המאפה התימני המופלא. בצק מעולה, גלגול מדויק ורכות מאוזנת בפריכות
המדריך לג'חנון המושלם - מתכון של ג'חנון ביתי שלוקח אתכם יד ביד אל עבר המאפה התימני המופלא. בצק מעולה, גלגול מדויק ורכות מאוזנת בפריכות
- רחלי קרוט
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 306.9 קק״ל 4910.5 קק״לפחמימות 53.3 גרם 852.4 גרםשומן 7.2 גרם 115.5 גרםנתרן 494.7 מ״ג 7916.0 מ״גחלבון 6.8 גרם 108.2 גרםסיבים תזונתיים 1.7 גרם 27.0 גרםשומן רווי 3.8 גרם 61.2 גרםכולסטרול 16.1 מ״ג 258.0 מ״גסידן 24.5 מ״ג 392.7 מ״גברזל 0.8 מ״ג 13.0 מ״גאשלגן 101.2 מ״ג 1619.3 מ״גאבץ 0.6 מ״ג 10.1 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה שעהכולל 21 שעות
-
קלוריות307
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 306.9 קק״ל 4910.5 קק״לפחמימות 53.3 גרם 852.4 גרםשומן 7.2 גרם 115.5 גרםנתרן 494.7 מ״ג 7916.0 מ״גחלבון 6.8 גרם 108.2 גרםסיבים תזונתיים 1.7 גרם 27.0 גרםשומן רווי 3.8 גרם 61.2 גרםכולסטרול 16.1 מ״ג 258.0 מ״גסידן 24.5 מ״ג 392.7 מ״גברזל 0.8 מ״ג 13.0 מ״גאשלגן 101.2 מ״ג 1619.3 מ״גאבץ 0.6 מ״ג 10.1 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 10 | זמן הכנה שעה | זמן כולל 21 שעות | קלוריות 307 | כמות מנות 16 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
-
1 ק"ג קמח לבן
-
5 כפות סוכר לבן
-
5 כפות גדושות סילאן
-
1 כף מלח דק
-
1שקית או 10 גרם אבקת אפייה
-
550מ"ל או 2 1/4 כוסות מים פושרים
לפתיחת הבצק
אופן הכנה
- בקערת מיקסר עם וו לישה שמים את כל מצרכי הבצק ולשים במשך 10 דקות עד שהבצק רך וגמיש.
- משמנים את הבצק עם תרסיס שמן, מכסים ומניחים לבצק לנוח בחוץ שעה.
- מחלקים את הבצק לחתיכות במשקל 110 גרם ויוצרים מכל בצק עיגול חלק.
- מניחים את עיגולי הבצק בקופסה גדולה או תבנית ושופכים מעל שמן כך שישמן את חלקם העליון של הבצקים (לא לפספס שום חלק בבצק שיהיה משומן) והשמן יגיע עד 2 ס”מ מגובה עיגולי הבצק.
- מכסים בניילון נצמד או מכסה של הקופסה ומניחים לעיגולי הבצק לנוח במשך שעתיים-שלוש בחוץ או לילה במקרר.
- על שיש מעט משומן (אפשר לקחת שמן מהקופסה כמובן) פותחים את הבצק עם הידיים, הבצק מאוד מתמסר, עד שמקבלים מלבן דק דק ושקוף - כשהצד הרחב של הבצק כלפיכם. אם הבצק נקרע זה ממש בסדר לא יראו את זה בסוף.
- שמים מעל הבצק בערך 2 כפות של חמאה ומורחים עם הידיים כך שהחמאה תשמן את כל הבצק.
- מקפלים את השליש הימני של הבצק פנימה ומעליו את השליש השמאלי, כך שנוצר לכם עכשיו מלבן צר יחסית וארוך.
- מורחים על המלבן הזה ממש מעט חמאה ומגלגלים, תוך כדי מתיחה עדינה, את הבצק עד שנוצרת מעין רולדה יפה וחלקה.
- מניחים נייר אפייה בתוך תבנית עוגה בקוטר 26 (או בתוך סיר ג’חנון) ומניחים בפנים את הג’חנונים ב-2 קומות אחד מעל השני. עדיף בשתי וערב. נייר האפייה שומר על התבנית נקייה ומונע מהג’חנונים להידבק אליה.
- מעל כל קומת ג’חנונים מזלפים מעט סילאן.
- סוגרים את התבנית עם נייר אפייה ורדיד אלומיניום כך שהתבנית תהיה סגורה לגמרי לגמרי. אם משתמשים בסיר ג’חנון פשוט סוגרים את המכסה.
- אופים במשך 15-18 שעות בטמפרטורה של 105 מעלות. אני אוהבת להסתכל בבוקר אם הג’חנון שחום ואם לא - להעלות את הטמפרטורה ל-110 לשעות האחרונות.
אופן הכנה
- בקערת מיקסר עם וו לישה שמים את כל מצרכי הבצק ולשים במשך 10 דקות עד שהבצק רך וגמיש.
- משמנים את הבצק עם תרסיס שמן, מכסים ומניחים לבצק לנוח בחוץ שעה.
- מחלקים את הבצק לחתיכות במשקל 110 גרם ויוצרים מכל בצק עיגול חלק.
- מניחים את עיגולי הבצק בקופסה גדולה או תבנית ושופכים מעל שמן כך שישמן את חלקם העליון של הבצקים (לא לפספס שום חלק בבצק שיהיה משומן) והשמן יגיע עד 2 ס”מ מגובה עיגולי הבצק.
- מכסים בניילון נצמד או מכסה של הקופסה ומניחים לעיגולי הבצק לנוח במשך שעתיים-שלוש בחוץ או לילה במקרר.
- על שיש מעט משומן (אפשר לקחת שמן מהקופסה כמובן) פותחים את הבצק עם הידיים, הבצק מאוד מתמסר, עד שמקבלים מלבן דק דק ושקוף - כשהצד הרחב של הבצק כלפיכם. אם הבצק נקרע זה ממש בסדר לא יראו את זה בסוף.
- שמים מעל הבצק בערך 2 כפות של חמאה ומורחים עם הידיים כך שהחמאה תשמן את כל הבצק.
- מקפלים את השליש הימני של הבצק פנימה ומעליו את השליש השמאלי, כך שנוצר לכם עכשיו מלבן צר יחסית וארוך.
- מורחים על המלבן הזה ממש מעט חמאה ומגלגלים, תוך כדי מתיחה עדינה, את הבצק עד שנוצרת מעין רולדה יפה וחלקה.
- מניחים נייר אפייה בתוך תבנית עוגה בקוטר 26 (או בתוך סיר ג’חנון) ומניחים בפנים את הג’חנונים ב-2 קומות אחד מעל השני. עדיף בשתי וערב. נייר האפייה שומר על התבנית נקייה ומונע מהג’חנונים להידבק אליה.
- מעל כל קומת ג’חנונים מזלפים מעט סילאן.
- סוגרים את התבנית עם נייר אפייה ורדיד אלומיניום כך שהתבנית תהיה סגורה לגמרי לגמרי. אם משתמשים בסיר ג’חנון פשוט סוגרים את המכסה.
- אופים במשך 15-18 שעות בטמפרטורה של 105 מעלות. אני אוהבת להסתכל בבוקר אם הג’חנון שחום ואם לא - להעלות את הטמפרטורה ל-110 לשעות האחרונות.
בשיתוף עם "הנמל"
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (2)
האם אפשר במקום להתפיח את הבצק שעה, לשים את הבצק לילה במקרר?
אכן