מהתנור ישר אל השולחן: גראטן תפוחי אדמה בלי שמנת
גראטן תפוחי אדמה עם שמן זית ורוזמרין, שיושבים בתבנית כמו רעפים יפייפים, זהובים ופריכים שימלאו את הבית בריח נעים וטעים. תוספת פשוט נפלאה
גראטן תפוחי אדמה עם שמן זית ורוזמרין, שיושבים בתבנית כמו רעפים יפייפים, זהובים ופריכים שימלאו את הבית בריח נעים וטעים. תוספת פשוט נפלאה
- שי-לי ליפא
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 296.3 קק״ל 1185.4 קק״לפחמימות 53.5 גרם 214.0 גרםשומן 5.1 גרם 20.2 גרםנתרן 775.9 מ״ג 3103.5 מ״גחלבון 6.0 גרם 24.0 גרםסיבים תזונתיים 0.0 גרם 0.1 גרםשומן רווי 0.7 גרם 2.8 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 0.8 מ״ג 3.4 מ״גברזל 0.0 מ״ג 0.2 מ״גאשלגן 1.7 מ״ג 6.9 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסגור
-
מרכיבים5
-
הכנה 10 דק׳כולל שעה
-
קלוריות296
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 296.3 קק״ל 1185.4 קק״לפחמימות 53.5 גרם 214.0 גרםשומן 5.1 גרם 20.2 גרםנתרן 775.9 מ״ג 3103.5 מ״גחלבון 6.0 גרם 24.0 גרםסיבים תזונתיים 0.0 גרם 0.1 גרםשומן רווי 0.7 גרם 2.8 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 0.8 מ״ג 3.4 מ״גברזל 0.0 מ״ג 0.2 מ״גאשלגן 1.7 מ״ג 6.9 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 5 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 296 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
6 תפוחי אדמה בינוניים
-
2 כפות שמן זית
-
1 גבעול רוזמרין
-
1 כפית מלח דק
-
1 כפית פלפל שחור גרוס
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
- פורסים תפוחי אדמה לפרוסות דקות בעובי 4-3 מ”מ.
- מסדרים בתבנית כשהם חופפים אחד לשני, כמו רעפים.
- מזלפים שמן זית, מפזרים רוזמרין, ומתבלים במלח ופלפל.
- אופים 50-40 דקות, עד הזהבה והתרככות.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
- פורסים תפוחי אדמה לפרוסות דקות בעובי 4-3 מ”מ.
- מסדרים בתבנית כשהם חופפים אחד לשני, כמו רעפים.
- מזלפים שמן זית, מפזרים רוזמרין, ומתבלים במלח ופלפל.
- אופים 50-40 דקות, עד הזהבה והתרככות.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (2)
חייבת לציין שאצלי לקח כמעט שעתיים שלמות בתנור בכדי שהכל יהיה מבושל (וכן, עשיתי פלחים דקים אפילן מאוד).
היי שמרית, הזמנים הם תקינים, לפעמים זה יכול להשתנות מתנור לתנור