רקע הנמל מעודכן

השילוש הקדוש: מרק בטטה עם חומוס ואריסה מרוקאי

מרק בשילוב משגע של בטטה כתומה עם גרגרי חומוס קריספיים וטוויסט של אריסה מרוקאית. מרק בטטה עם חומוס המשלב פחמימות וקטניות טעים בטירוף!
מרק בשילוב משגע של בטטה כתומה עם גרגרי חומוס קריספיים וטוויסט של אריסה מרוקאית. מרק בטטה עם חומוס המשלב פחמימות וקטניות טעים בטירוף!
  • נעמה פלד
שמרו
כשר
12 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    13
  • הכנה 35 דק׳
    כולל שעתיים ו-5 דק׳
  • קלוריות
    312
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 312.2 קק״ל 1248.6 קק״ל
    פחמימות 37.9 גרם 151.7 גרם
    שומן 12.4 גרם 49.7 גרם
    נתרן 1176.8 מ״ג 4707.3 מ״ג
    חלבון 8.0 גרם 32.2 גרם
    סיבים תזונתיים 8.3 גרם 33.4 גרם
    שומן רווי 1.6 גרם 6.4 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 65.1 מ״ג 260.4 מ״ג
    ברזל 2.6 מ״ג 10.6 מ״ג
    אשלגן 676.5 מ״ג 2705.9 מ״ג
    אבץ 0.9 מ״ג 3.4 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    13
  • הכנה 35 דק׳
    כולל שעתיים ו-5 דק׳
  • קלוריות
    312
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 312.2 קק״ל 1248.6 קק״ל
    פחמימות 37.9 גרם 151.7 גרם
    שומן 12.4 גרם 49.7 גרם
    נתרן 1176.8 מ״ג 4707.3 מ״ג
    חלבון 8.0 גרם 32.2 גרם
    סיבים תזונתיים 8.3 גרם 33.4 גרם
    שומן רווי 1.6 גרם 6.4 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 65.1 מ״ג 260.4 מ״ג
    ברזל 2.6 מ״ג 10.6 מ״ג
    אשלגן 676.5 מ״ג 2705.9 מ״ג
    אבץ 0.9 מ״ג 3.4 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרקים
נעמה פלד
X

12 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus


אופן הכנה

  1. מכינים את החומוס: מכניסים את החומוס לסיר גדול ומכסים בשפע מים.
  2. מוסיפים סודה לשתייה, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש בינונית במשך כשעה וחצי, עד שהחומוס רך לגמרי. מסננים.

    מרק בטטה, חומוס ואריסה מרוקאי 3
    מבשלים את החומוס במים עד להתרככות. צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג קולינרי: יעל מגן

  3. מכינים את המרק: מחממים שמן בסיר ומטגנים את הבצל והשום עד להזהבה. מוסיפים את המלח, הפפריקה, רסק העגבניות והאריסה ומערבבים היטב.
  4. השלב זה מוסיפים את הבטטה ומערבבים. מוסיפים גם את המים, מערבבים שוב ומביאים לרתיחה.
  5. מנמיכים את הלהבה ומבשלים במשך כ-15 דקות, עד שהבטטה מתרככת.
  6. מוסיפים את הטחינה הגולמית ומערבבים יחד. מכסים את הסיר ושומרים בצד.
  7. מחממים כפית שמן זית במחבת ומקפיצים את גרגירי החומוס עד שהם מתחילים להזהיב.
  8. מוזגים את המרק בצלחות הגשה, מוסיפים את החומוס הקריספי ומעט עלי מיקרו ומגישים.

    מרק בטטה, חומוס ואריסה מרוקאי 2
    מרק בטטה, חומוס ואריסה מרוקאי. צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג קולינרי: יעל מגן


מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
השילוש הקדוש: מרק בטטה עם חומוס ואריסה מרוקאי

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (14)

Avatar

      Avatar
      מערכת Foody

      משמח לקרוא, נועה

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות