-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 269.6 קק״ל 3235.7 קק״לפחמימות 188.6 גרם 2262.8 גרםשומן 191.3 גרם 2295.2 גרםנתרן 775.4 מ״ג 9304.6 מ״גחלבון 185.7 גרם 2228.2 גרםסיבים תזונתיים 186.8 גרם 2242.1 גרםשומן רווי 185.8 גרם 2229.6 גרםכולסטרול 185.0 מ״ג 2220.0 מ״גסידן 192.3 מ״ג 2307.7 מ״גברזל 185.4 מ״ג 2224.7 מ״גאשלגן 330.9 מ״ג 3970.7 מ״גאבץ 185.0 מ״ג 2220.1 מ״גסגור
-
מרכיבים20
-
הכנה 40 דק׳כולל 3 שעות ו-30 דק׳
-
קלוריות270
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 269.6 קק״ל 3235.7 קק״לפחמימות 188.6 גרם 2262.8 גרםשומן 191.3 גרם 2295.2 גרםנתרן 775.4 מ״ג 9304.6 מ״גחלבון 185.7 גרם 2228.2 גרםסיבים תזונתיים 186.8 גרם 2242.1 גרםשומן רווי 185.8 גרם 2229.6 גרםכולסטרול 185.0 מ״ג 2220.0 מ״גסידן 192.3 מ״ג 2307.7 מ״גברזל 185.4 מ״ג 2224.7 מ״גאשלגן 330.9 מ״ג 3970.7 מ״גאבץ 185.0 מ״ג 2220.1 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 20 | זמן הכנה 40 דק׳ | זמן כולל 3 שעות ו-30 דק׳ | קלוריות 270 | כמות מנות 12 |
---|
מצרכים
מצרכים
טיגון
-
12 שוקי עוף"עוף טוב" עם הסימון הירוקמעוף שגדל ללא אנטיביוטיקה, עם עור
-
3 כפות שמן זית
-
3 כפות שמן תירסאו כל שמן צמחי אחר
-
1 כפית מלח דק
-
1 כפית פלפל שחור טחון
הרתחת הזיתים
-
2 ק"ג זיתים סוריםדפוקים
-
1 כפית כורכום
תבשיל
-
2 כפות שמן זית
-
2 כפות שמן חמניותאו כל שמן צמחי אחר
-
2 פלפלים אדומים גדוליםאו כל צבע שרוצים
-
10 שיני שוםפרוסות
-
1 פלפל אדום בינוניחריף, פרוס
-
2 כפיות פפריקה מתוקה
-
1 כפית כורכום
-
1/4 כפית כמון טחון
-
1 כפית מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור טחון
-
6 פרוסות לימון כבוש
-
1 חופן כוסברהקצוצה
אופן הכנה
- מרתיחים את הזיתים: מרתיחים מים בסיר גדול, מוסיפים את הכורכום ואת הזיתים. מבשלים ברתיחה עדינה 40 דקות ואז מסננים את המים, שוטפים את הזיתים ומגלענים אותם.
- מרתיחים את הזיתים שוב: מרתיחים מים, מוסיפים את הזיתים המגולענים. מבשלים ברתיחה עדינה 40 דקות ואז מסננים ושוטפים.
- חוזרים על הפעולה שוב, בפעם האחרונה. מבשלים את הזיתים במים רותחים 30 דקות ומסננים. בשלב הזה כבר לא צריך לשטוף. הזיתים איבדו את מרירותם והם מוכנים להיכנס לתבשיל.
- סוגרים את העופות: בסיר גדול מחממים את שני סוגי השמן ומכניסים את העופות. מוסיפים מלח ופלפל ומטגנים מכל הצדדים עד להזהבה. מוציאים מהסיר.
- מוסיפים לסיר 2 כפות שמן זית ו־2 כפות שמן צמחי ומטגנים את הגמבות. מוסיפים את הפלפל החריף והשום לעוד דקת טיגון, ומערבבים.
- מוסיפים את התבלינים: הכורכום, הכמון, הפפריקה, המלח והפלפל. מכניסים את העופות והזיתים לסיר, מוסיפים מים עד לחצי מגובה התבשיל ומביאים לרתיחה.
- מכסים את הסיר ומבשלים 40 דקות על אש בינונית-נמוכה. פותחים את המכסה, מקשטים את התבשיל בפרוסות לימון כבוש וכוסברה קצוצה ומגבירים את האש לעוד 20 דקות, כדי שהרוטב יצטמצם. אפשר להעביר לטאג’ין להגשה מרשימה.
אופן הכנה
- מרתיחים את הזיתים: מרתיחים מים בסיר גדול, מוסיפים את הכורכום ואת הזיתים. מבשלים ברתיחה עדינה 40 דקות ואז מסננים את המים, שוטפים את הזיתים ומגלענים אותם.
- מרתיחים את הזיתים שוב: מרתיחים מים, מוסיפים את הזיתים המגולענים. מבשלים ברתיחה עדינה 40 דקות ואז מסננים ושוטפים.
- חוזרים על הפעולה שוב, בפעם האחרונה. מבשלים את הזיתים במים רותחים 30 דקות ומסננים. בשלב הזה כבר לא צריך לשטוף. הזיתים איבדו את מרירותם והם מוכנים להיכנס לתבשיל.
- סוגרים את העופות: בסיר גדול מחממים את שני סוגי השמן ומכניסים את העופות. מוסיפים מלח ופלפל ומטגנים מכל הצדדים עד להזהבה. מוציאים מהסיר.
- מוסיפים לסיר 2 כפות שמן זית ו־2 כפות שמן צמחי ומטגנים את הגמבות. מוסיפים את הפלפל החריף והשום לעוד דקת טיגון, ומערבבים.
- מוסיפים את התבלינים: הכורכום, הכמון, הפפריקה, המלח והפלפל. מכניסים את העופות והזיתים לסיר, מוסיפים מים עד לחצי מגובה התבשיל ומביאים לרתיחה.
- מכסים את הסיר ומבשלים 40 דקות על אש בינונית-נמוכה. פותחים את המכסה, מקשטים את התבשיל בפרוסות לימון כבוש וכוסברה קצוצה ומגבירים את האש לעוד 20 דקות, כדי שהרוטב יצטמצם. אפשר להעביר לטאג’ין להגשה מרשימה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן