כדורי פירה ופטריות מטוגנים – התוספת המושלמת לארוחה
לא צריך לחכות לחג החנוכה כדי להתחיל ליהנות מהמטעם הזה - כדורי פירה ופטריות מצופים בפירורי פנקו פריכים. תוספת מושלמת לארוחת הצהריים או הערב!
לא צריך לחכות לחג החנוכה כדי להתחיל ליהנות מהמטעם הזה - כדורי פירה ופטריות מצופים בפירורי פנקו פריכים. תוספת מושלמת לארוחת הצהריים או הערב!
- לירון אזולאי
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 66.6 קק״ל 1663.8 קק״לפחמימות 10.1 גרם 252.1 גרםשומן 2.3 גרם 56.8 גרםנתרן 146.1 מ״ג 3651.8 מ״גחלבון 1.7 גרם 41.6 גרםסיבים תזונתיים 0.2 גרם 4.6 גרםשומן רווי 1.2 גרם 30.8 גרםכולסטרול 2.6 מ״ג 64.5 מ״גסידן 2.4 מ״ג 59.7 מ״גברזל 0.1 מ״ג 1.7 מ״גאשלגן 10.0 מ״ג 251.0 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.8 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה 45 דק׳כולל שעה ו-30 דק׳
-
קלוריות67
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 66.6 קק״ל 1663.8 קק״לפחמימות 10.1 גרם 252.1 גרםשומן 2.3 גרם 56.8 גרםנתרן 146.1 מ״ג 3651.8 מ״גחלבון 1.7 גרם 41.6 גרםסיבים תזונתיים 0.2 גרם 4.6 גרםשומן רווי 1.2 גרם 30.8 גרםכולסטרול 2.6 מ״ג 64.5 מ״גסידן 2.4 מ״ג 59.7 מ״גברזל 0.1 מ״ג 1.7 מ״גאשלגן 10.0 מ״ג 251.0 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.8 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 13 | זמן הכנה 45 דק׳ | זמן כולל שעה ו-30 דק׳ | קלוריות 67 | כמות מנות 25 |
---|
מצרכים
מצרכים
כדורי פירה ופטריות
-
3 תפוחי אדמה בינוניים
-
30 גרם חמאה
-
1/2 סלסילה פטריות שמפיניון
-
1/2 כוס קמח לבן
-
1/4 מיכל רוטב שמנת עם פטריות יטבתה 9%
-
1 כוס פירורי פנקו
-
1 בקבוק שמן קנולהלטיגון
-
1 כפית מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור טחון
-
1/2 כפית אגוז מוסקט
-
1/2 כפית אבקת שום
הגשה
-
3/4 מיכל רוטב שמנת עם פטריות יטבתה 9%
-
2 גבעולי בצל ירוקקצוצים
אופן הכנה
- מקלפים את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות, מבשלים בסיר עם מים עד לריכוך.
- כשתפוחי האדמה רכים לגמרי, מוציאים ומסננים, מעבירים לקערה, מוסיפים את החמאה ומועכים לפירה.
- מניחים לפירה להצטנן במשך 15 דקות.
- בינתיים קוצצים את הפטריות ומטגנים עם מעט שמן זית במשך דקה.
- אחרי שתפוחי האדמה הצטננו מעט, מוסיפים את הפטריות המטוגנות, הקמח, התבלינים והשמנת.
- מערבבים היטב ומכניסים להקפאה למשך חצי שעה.
- לאחר מכן, עם ידיים רטובות מעט, יוצרים כדורים ומצפים בפירורי פנקו, מעבירים לטיגון בשמן עמוק עד הזהבה.
- את השמנת שנותרה מבשלים במשך 3-4 דקות.
- מגישים עם השמנת שנותרה ובצל ירוק קצוץ מעל.
אופן הכנה
- מקלפים את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות, מבשלים בסיר עם מים עד לריכוך.
- כשתפוחי האדמה רכים לגמרי, מוציאים ומסננים, מעבירים לקערה, מוסיפים את החמאה ומועכים לפירה.
- מניחים לפירה להצטנן במשך 15 דקות.
- בינתיים קוצצים את הפטריות ומטגנים עם מעט שמן זית במשך דקה.
- אחרי שתפוחי האדמה הצטננו מעט, מוסיפים את הפטריות המטוגנות, הקמח, התבלינים והשמנת.
- מערבבים היטב ומכניסים להקפאה למשך חצי שעה.
- לאחר מכן, עם ידיים רטובות מעט, יוצרים כדורים ומצפים בפירורי פנקו, מעבירים לטיגון בשמן עמוק עד הזהבה.
- את השמנת שנותרה מבשלים במשך 3-4 דקות.
- מגישים עם השמנת שנותרה ובצל ירוק קצוץ מעל.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (2)
הכנתי ויצא ממש ממש טעיים!!! מומלץץ
איזה כייף!