כדורי פירה ופטריות מטוגנים – התוספת המושלמת לארוחה

לא צריך לחכות לחג החנוכה כדי להתחיל ליהנות מהמטעם הזה - כדורי פירה ופטריות מצופים בפירורי פנקו פריכים. תוספת מושלמת לארוחת הצהריים או הערב!
לא צריך לחכות לחג החנוכה כדי להתחיל ליהנות מהמטעם הזה - כדורי פירה ופטריות מצופים בפירורי פנקו פריכים. תוספת מושלמת לארוחת הצהריים או הערב!
  • לירון אזולאי
שמרו
כשר
9 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    13
  • הכנה 45 דק׳
    כולל שעה ו-30 דק׳
  • קלוריות
    67
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 66.6 קק״ל 1663.8 קק״ל
    פחמימות 10.1 גרם 252.1 גרם
    שומן 2.3 גרם 56.8 גרם
    נתרן 146.1 מ״ג 3651.8 מ״ג
    חלבון 1.7 גרם 41.6 גרם
    סיבים תזונתיים 0.2 גרם 4.6 גרם
    שומן רווי 1.2 גרם 30.8 גרם
    כולסטרול 2.6 מ״ג 64.5 מ״ג
    סידן 2.4 מ״ג 59.7 מ״ג
    ברזל 0.1 מ״ג 1.7 מ״ג
    אשלגן 10.0 מ״ג 251.0 מ״ג
    אבץ 0.0 מ״ג 0.8 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    13
  • הכנה 45 דק׳
    כולל שעה ו-30 דק׳
  • קלוריות
    67
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 66.6 קק״ל 1663.8 קק״ל
    פחמימות 10.1 גרם 252.1 גרם
    שומן 2.3 גרם 56.8 גרם
    נתרן 146.1 מ״ג 3651.8 מ״ג
    חלבון 1.7 גרם 41.6 גרם
    סיבים תזונתיים 0.2 גרם 4.6 גרם
    שומן רווי 1.2 גרם 30.8 גרם
    כולסטרול 2.6 מ״ג 64.5 מ״ג
    סידן 2.4 מ״ג 59.7 מ״ג
    ברזל 0.1 מ״ג 1.7 מ״ג
    אשלגן 10.0 מ״ג 251.0 מ״ג
    אבץ 0.0 מ״ג 0.8 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
תפוחי אדמה
לירון אזולאי
X

9 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

כדורי פירה ופטריות

הגשה


אופן הכנה

  1. מקלפים את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות, מבשלים בסיר עם מים עד לריכוך.
  2. כשתפוחי האדמה רכים לגמרי, מוציאים ומסננים, מעבירים לקערה, מוסיפים את החמאה ומועכים לפירה.
  3. מניחים לפירה להצטנן במשך 15 דקות.
  4. בינתיים קוצצים את הפטריות ומטגנים עם מעט שמן זית במשך דקה.
  5. אחרי שתפוחי האדמה הצטננו מעט, מוסיפים את הפטריות המטוגנות, הקמח, התבלינים והשמנת.
  6. מערבבים היטב ומכניסים להקפאה למשך חצי שעה.
  7. לאחר מכן, עם ידיים רטובות מעט, יוצרים כדורים ומצפים בפירורי פנקו, מעבירים לטיגון בשמן עמוק עד הזהבה.
  8. את השמנת שנותרה מבשלים במשך 3-4 דקות.
  9. מגישים עם השמנת שנותרה ובצל ירוק קצוץ מעל.
כדורי פירה ופטריות. 2
כדורי פירה ופטריות. צילום: לירון אזולאי

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
כדורי פירה ופטריות מטוגנים – התוספת המושלמת לארוחה

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (2)

Avatar

    Avatar
    מלאני מנדוזה

    הכנתי ויצא ממש ממש טעיים!!! מומלץץ

      Avatar
      מערכת Foody

      איזה כייף!

קטגוריות

אביזרים

טכניקות