רקע הנמל מעודכן

לחמניות תפוחי אדמה! אין יפות כאלה!

לחמניות ללא גלוטן, מיוחדות, מפתיעות ושייכנסו ישר לפנתיאון בזכות הציפוי המיוחד שלהן ויוצאות אקסטרה טעימות וריחניות
לחמניות ללא גלוטן, מיוחדות, מפתיעות ושייכנסו ישר לפנתיאון בזכות הציפוי המיוחד שלהן ויוצאות אקסטרה טעימות וריחניות
  • יונתן רושפלד
שמרו
כשר
7 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    15
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 50 דק׳
  • קלוריות
    1003
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 1003.2 קק״ל 10032.0 קק״ל
    פחמימות 48.8 גרם 488.2 גרם
    שומן 83.8 גרם 838.2 גרם
    נתרן 1527.1 מ״ג 15271.2 מ״ג
    חלבון 17.3 גרם 173.1 גרם
    סיבים תזונתיים 3.2 גרם 32.3 גרם
    שומן רווי 13.3 גרם 133.3 גרם
    כולסטרול 443.1 מ״ג 4431.0 מ״ג
    סידן 133.4 מ״ג 1333.5 מ״ג
    ברזל 2.6 מ״ג 26.4 מ״ג
    אשלגן 641.1 מ״ג 6411.3 מ״ג
    אבץ 1.4 מ״ג 13.5 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    15
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 50 דק׳
  • קלוריות
    1003
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 1003.2 קק״ל 10032.0 קק״ל
    פחמימות 48.8 גרם 488.2 גרם
    שומן 83.8 גרם 838.2 גרם
    נתרן 1527.1 מ״ג 15271.2 מ״ג
    חלבון 17.3 גרם 173.1 גרם
    סיבים תזונתיים 3.2 גרם 32.3 גרם
    שומן רווי 13.3 גרם 133.3 גרם
    כולסטרול 443.1 מ״ג 4431.0 מ״ג
    סידן 133.4 מ״ג 1333.5 מ״ג
    ברזל 2.6 מ״ג 26.4 מ״ג
    אשלגן 641.1 מ״ג 6411.3 מ״ג
    אבץ 1.4 מ״ג 13.5 מ״ג
    סגור

קשה לחשוב על לחמניות ללא קמח, כאלה שיכולים ללוות את המנות הראשונות בלי להכביד. לפניכם מתכון של לחמניות מיוחדות, שהן יצירה מפתיעה מבית יונתן רושפלד. לחמניות בציפוי רעפי תפוחי אדמה פריכים שצריך לאפות בעדינות ובסבלנות כאילו היו פחזניות צרפתיות, אבל הכל שווה את זה. מתכון שחובה לנסות

לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
לחמניות
יונתן רושפלד
X

7 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

לחמניות

ציפוי


אופן הכנה

  1. מכינים את הציפוי: מערבבים את פרוסות תפוחי האדמה בקערה עם השמן וכל שאר חומרי הציפוי.
  2. בסיר גדול מניחים שמן מים סוכר ומלח. מביאים לרתיחה.
  3. אחרי רתיחה מוסיפים לשם את כל היבשים: קמחים ואבקת אפייה.
  4. מחזירים לאש ומערבבים עד שיש עיסה דביקה קצת, כמו בצק רבוך.
  5. מעבירים את תכולת הסיר למיקסר עם וו גיטרה. מערבבים במהירות בינונית נמוכה.
  6. כשהמאסה כולה מתקררת מוסיפים את הביצים אחת אחת.
  7. מחממים תנור ל-200 מעלות.
  8. לוקחים תבנית מרופדת נייר אפייה, מורחים את הנייר בעדינות בתרסיס שמן זית או רגיל.
  9. טובלים במים כף גלידה או שתי כפות, לוקחים כדור בצק ומניחים במרחקים שווים אחד מהשני על התבנית עד לסיום כל הבצק.
  10. לוקחים פרוסות תפוחי אדמה ומניחים כמה פרוסות על כל כדור ומצמידים בעדינות לבצק.
  11. אופים 20 דקות בלי לפתוח את דלת התנור.

 

@foody_il יש דבר כזה - לחמניית פסח טעימה! קבלו מתכון טעים וקל להכנה. לקבלת חוברת המתכונים חינם היכנסו לאתר פודי! #פסח #לחמנייה #תפוחאדמה ♬ original sound - Foody פודי

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
לחמניות תפוחי אדמה! אין יפות כאלה!

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (5)

Avatar

    Avatar
    רחל לייבה

    מת צריך 15 ביצים או שזו טעות?

      Avatar
      מערכת Foody

      המתכון הוא להרבה לחמניות, כך שזוהי הכמות

    Avatar
    ד

    היי, נראה מדהים. אפשר להחליף קמח תירס בקמח תפו”א?

      Avatar
      מערכת Foody

      כן

קטגוריות

אביזרים

טכניקות