מאפה פילו במילוי גבינות ותרד של ישראל אהרוני
את המאפה הזה אתם פשוט חייבים להכין - מאפה פילו במילוי גבינות ותרד שמזכיר במרקמו פשטידה, עם ציפוי קראנצ'י במיוחד שאי אפשר לעמוד בפניו
את המאפה הזה אתם פשוט חייבים להכין - מאפה פילו במילוי גבינות ותרד שמזכיר במרקמו פשטידה, עם ציפוי קראנצ'י במיוחד שאי אפשר לעמוד בפניו
- ישראל אהרוני
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 5355.8 קק״ל 5355.8 קק״לפחמימות 266.1 גרם 266.1 גרםשומן 363.1 גרם 363.1 גרםנתרן 12683.0 מ״ג 12683.0 מ״גחלבון 250.6 גרם 250.6 גרםסיבים תזונתיים 23.2 גרם 23.2 גרםשומן רווי 145.1 גרם 145.1 גרםכולסטרול 1282.5 מ״ג 1282.5 מ״גסידן 4841.4 מ״ג 4841.4 מ״גברזל 25.8 מ״ג 25.8 מ״גאשלגן 4697.1 מ״ג 4697.1 מ״גאבץ 1410.0 מ״ג 1410.0 מ״גסגור
-
מרכיבים18
-
הכנה 25 דק׳כולל שעה ו-10 דק׳
-
קלוריות5356
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 5355.8 קק״ל 5355.8 קק״לפחמימות 266.1 גרם 266.1 גרםשומן 363.1 גרם 363.1 גרםנתרן 12683.0 מ״ג 12683.0 מ״גחלבון 250.6 גרם 250.6 גרםסיבים תזונתיים 23.2 גרם 23.2 גרםשומן רווי 145.1 גרם 145.1 גרםכולסטרול 1282.5 מ״ג 1282.5 מ״גסידן 4841.4 מ״ג 4841.4 מ״גברזל 25.8 מ״ג 25.8 מ״גאשלגן 4697.1 מ״ג 4697.1 מ״גאבץ 1410.0 מ״ג 1410.0 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 18 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל שעה ו-10 דק׳ | קלוריות 5356 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1 חבילה בצק פילו
-
1/2 כוס פירורי לחם
מילוי
-
2 חבילות עלי תרד
-
1 בצל סגול בינוני
-
3 שיני שום
-
1/2 צרור פטרוזיליה
-
250 גרם גבינת פטה 5%
-
250 גרם גבינת קשקבל
בלילה
-
3 ביצים L
-
3 כוסות חלב 3%
-
1/4 כוס שמן קנולה
-
1 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
-
1/4 כפית אגוז מוסקט
ציפוי
-
1/4 כוס פירורי לחם
-
2 כפות שמן זית
-
100 גרם גבינת קשקבל
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מכינים את התרד: מפרידים את עלי התרד מהגבעולים וקוצצים את עלי התרד. נפטרים מהגבעולים.
- קוצצים את הבצל ואת הפטרוזיליה, כותשים את שיני השום באמצעות כותש השום המושלם הזה ומפוררים בידיים את גבינת הפטה. מגררים בפומפייה את גבינת הקשקבל.
- בקערה גדולה מערבבים תרד, בצל, שום, פטרוזיליה וגבינות. עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר עד שמוכנים למלא את המאפה.
- פורשים את עלי הפילו על משטח העבודה. מתיזים שמן על דף פילו אחד ומפזרים שכבה דקה של פירורי לחם.
- מניחים תלולית מתערובת המילוי ומגלגלים לגליל ולאחר מכן לשבלול.
- מניחים את השבלולים צפופים וצמודים זה לזה בתבנית עגולה, עדיף מסיליקון.
- בקערה גדולה, מערבבים את מרכיבי הבלילה: החלב, הביצים, השמן והתבלינים. יוצקים את הנוזל על השבלולים.
- מכינים את הציפוי: מערבבים את פירורי הלחם עם שמן זית. מגררים את גבינת הקשקבל בפומפייה.
- מפזרים על המאפה גבינת קשקבל מגוררת ופירורי לחם עם שמן זית.
- אופים בתנור כ-45 דקות או עד שהמאפה מזהיב ומשחים.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מכינים את התרד: מפרידים את עלי התרד מהגבעולים וקוצצים את עלי התרד. נפטרים מהגבעולים.
- קוצצים את הבצל ואת הפטרוזיליה, כותשים את שיני השום באמצעות כותש השום המושלם הזה ומפוררים בידיים את גבינת הפטה. מגררים בפומפייה את גבינת הקשקבל.
- בקערה גדולה מערבבים תרד, בצל, שום, פטרוזיליה וגבינות. עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר עד שמוכנים למלא את המאפה.
- פורשים את עלי הפילו על משטח העבודה. מתיזים שמן על דף פילו אחד ומפזרים שכבה דקה של פירורי לחם.
- מניחים תלולית מתערובת המילוי ומגלגלים לגליל ולאחר מכן לשבלול.
- מניחים את השבלולים צפופים וצמודים זה לזה בתבנית עגולה, עדיף מסיליקון.
- בקערה גדולה, מערבבים את מרכיבי הבלילה: החלב, הביצים, השמן והתבלינים. יוצקים את הנוזל על השבלולים.
- מכינים את הציפוי: מערבבים את פירורי הלחם עם שמן זית. מגררים את גבינת הקשקבל בפומפייה.
- מפזרים על המאפה גבינת קשקבל מגוררת ופירורי לחם עם שמן זית.
- אופים בתנור כ-45 דקות או עד שהמאפה מזהיב ומשחים.
הערות
- אפשר לרכוש את גבינת הקשקבל מגוררת מראש
הערות
- אפשר לרכוש את גבינת הקשקבל מגוררת מראש
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (4)
האם אפשר להכין הכל מגילגל בתבנית ולאפות לאחר כ 10 שעות.?
לא מומלץ, עדיף לאפות ואז לחמם (המילוי יכול להרטיב את הבצק ולגרום להתפרקות שלו)
אוהבת את המתכונים המיוחדים
היי אוסנת, איזה יופי היא יצאה לך!