-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 602.4 קק״ל 2409.8 קק״לפחמימות 32.1 גרם 128.3 גרםסוכר 15.2 גרם 60.8 גרםשומן 27.9 גרם 111.5 גרםנתרן 2249.0 מ״ג 8995.8 מ״גחלבון 52.9 גרם 211.5 גרםסיבים תזונתיים 9.4 גרם 37.8 גרםשומן רווי 2.2 גרם 8.7 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 110.4 מ״ג 441.5 מ״גברזל 2.6 מ״ג 10.4 מ״גאשלגן 754.9 מ״ג 3019.5 מ״גאבץ 0.6 מ״ג 2.5 מ״גסגור
-
מרכיבים21
-
הכנה 30 דק׳כולל 50 דק׳
-
קלוריות602
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 602.4 קק״ל 2409.8 קק״לפחמימות 32.1 גרם 128.3 גרםסוכר 15.2 גרם 60.8 גרםשומן 27.9 גרם 111.5 גרםנתרן 2249.0 מ״ג 8995.8 מ״גחלבון 52.9 גרם 211.5 גרםסיבים תזונתיים 9.4 גרם 37.8 גרםשומן רווי 2.2 גרם 8.7 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 110.4 מ״ג 441.5 מ״גברזל 2.6 מ״ג 10.4 מ״גאשלגן 754.9 מ״ג 3019.5 מ״גאבץ 0.6 מ״ג 2.5 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 21 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 50 דק׳ | קלוריות 602 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
מוקפץ אסייתי
-
4 כפות שמן זית
-
1 כף שמן שומשום
-
800 גרם סטייק פרגיתחתוך לקוביות
-
3 כפות רוטב טריאקי
-
3 כפות רוטב צ’ילי מתוק
-
3 כפות רוטב סויה בסגנון סיני
-
1 כפית מלח דק
-
1 פלפל ירוק בינוניחתוך לרצועות
-
1 פלפל אדום בינוניחתוך לרצועות
-
1 פלפל צהוב בינוניחתוך לרצועות
-
1 גזר בינוניקלוף וחתוך לרצועות
-
3 שיני שום
-
1 ס"מ שורש ג’ינג’רמגורר
-
6 יחידות פטריות שמפיניון
-
2 חבילות אטריות אודון
-
1 כפית שטוחה סוכר חום
-
1/2 כרוב לבן קטןחתוך לרצועות
-
6 כפות גרגירי תירס
הגשה
-
4 גבעולי בצל ירוקקצוצים
-
1 פלפל צ’ילי אדום בינוניפרוס
-
1 חופן שומשום
אופן הכנה
- חותכים את כל הירקות ושומרים בצד - זהו שלב חשוב לביצוע בטרם התחלת ההקפצה, מוקפץ אסייתי מושלם של שחר חן עם כל הטיפים למנה הכי טעימה שיש - המוקפץ ששם בכיס הקטן את המוקפצים שמוכרים בקניוניםשכן המנה דורשת הקפצה מהירה כדי שהירקות יישארו פריכים.
- מחממים 3 כפות שמן זית בווק רחב, מוסיפים את הפרגיות ומטגנים טיגון ראשוני קצר עד שהן משחימות מעט אך לא צרובות מדיי. מוציאים אותן לקערה.
- מוסיפים לווק את רוטב הטריאקי, רוטב הצ’ילי המתוק ורוטב הסויה בסגנון הסיני, מערבבים אותם מעט עם המלח עד שהם מתקרמלים מעט במחבת, נזהרים לא להגזים בעוצמת האש.
- מוסיפים לווק את הפלפלים, הגזר, השום והג’ינג’ר ומערבבים במהירות. חשוב לא לבשל את הירקות יותר מידי כדי שיישארו קריספיים.
- מוסיפים את הפטריות ומערבבים.
- שמים את אטריות האודון במים רותחים כמה דקות ומסננים.
- מחזירים את הפרגיות לווק ומערבבים, מוסיפים את הסוכר החום, הכרוב הלבן, אטריות האודון התירס ומעט לימון (אם רוצים שהמוקפץ יהיה חמוץ מתוק). מקפיצים במהירות בווק - הכל צריך להיות מוקפץ בעוצמה גבוהה כדי שכל הסוכרים יתקרמלו, חשוב שהמוקפץ לא יישרף מלמטה.
- מוסיפים את הבצל הירוק והצ’ילי החריף ומכבים את האש.
- מגישים את המוקפץ בצלחת בלי הרוטב מהתחתית (ניתן לזלף ממנו אח”כ על המוקפץ אם רוצים), מוסיפים עוד מעט בצל ירוק, שומשום וצ’ילי אדום אם רוצים ומגישים. בתיאבון!
אופן הכנה
- חותכים את כל הירקות ושומרים בצד - זהו שלב חשוב לביצוע בטרם התחלת ההקפצה, מוקפץ אסייתי מושלם של שחר חן עם כל הטיפים למנה הכי טעימה שיש - המוקפץ ששם בכיס הקטן את המוקפצים שמוכרים בקניוניםשכן המנה דורשת הקפצה מהירה כדי שהירקות יישארו פריכים.
- מחממים 3 כפות שמן זית בווק רחב, מוסיפים את הפרגיות ומטגנים טיגון ראשוני קצר עד שהן משחימות מעט אך לא צרובות מדיי. מוציאים אותן לקערה.
- מוסיפים לווק את רוטב הטריאקי, רוטב הצ’ילי המתוק ורוטב הסויה בסגנון הסיני, מערבבים אותם מעט עם המלח עד שהם מתקרמלים מעט במחבת, נזהרים לא להגזים בעוצמת האש.
- מוסיפים לווק את הפלפלים, הגזר, השום והג’ינג’ר ומערבבים במהירות. חשוב לא לבשל את הירקות יותר מידי כדי שיישארו קריספיים.
- מוסיפים את הפטריות ומערבבים.
- שמים את אטריות האודון במים רותחים כמה דקות ומסננים.
- מחזירים את הפרגיות לווק ומערבבים, מוסיפים את הסוכר החום, הכרוב הלבן, אטריות האודון התירס ומעט לימון (אם רוצים שהמוקפץ יהיה חמוץ מתוק). מקפיצים במהירות בווק - הכל צריך להיות מוקפץ בעוצמה גבוהה כדי שכל הסוכרים יתקרמלו, חשוב שהמוקפץ לא יישרף מלמטה.
- מוסיפים את הבצל הירוק והצ’ילי החריף ומכבים את האש.
- מגישים את המוקפץ בצלחת בלי הרוטב מהתחתית (ניתן לזלף ממנו אח”כ על המוקפץ אם רוצים), מוסיפים עוד מעט בצל ירוק, שומשום וצ’ילי אדום אם רוצים ומגישים. בתיאבון!
בשיתוף עם קנור
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן