מוקפץ אסייתי של שחר חן

מוקפץ אסייתי מושלם של שחר חן עם כל הטיפים למנה הכי טעימה שיש - המוקפץ ששם בכיס הקטן את המוקפצים שמוכרים בקניונים
מוקפץ אסייתי מושלם של שחר חן עם כל הטיפים למנה הכי טעימה שיש - המוקפץ ששם בכיס הקטן את המוקפצים שמוכרים בקניונים
  • שחר חן
שמרו
כשר
1 דירג [ציון 5]
  • מרכיבים
    21
  • הכנה 30 דק׳
    כולל 50 דק׳
  • קלוריות
    602
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 602.4 קק״ל 2409.8 קק״ל
    פחמימות 32.1 גרם 128.3 גרם
    סוכר 15.2 גרם 60.8 גרם
    שומן 27.9 גרם 111.5 גרם
    נתרן 2249.0 מ״ג 8995.8 מ״ג
    חלבון 52.9 גרם 211.5 גרם
    סיבים תזונתיים 9.4 גרם 37.8 גרם
    שומן רווי 2.2 גרם 8.7 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 110.4 מ״ג 441.5 מ״ג
    ברזל 2.6 מ״ג 10.4 מ״ג
    אשלגן 754.9 מ״ג 3019.5 מ״ג
    אבץ 0.6 מ״ג 2.5 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    21
  • הכנה 30 דק׳
    כולל 50 דק׳
  • קלוריות
    602
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 602.4 קק״ל 2409.8 קק״ל
    פחמימות 32.1 גרם 128.3 גרם
    סוכר 15.2 גרם 60.8 גרם
    שומן 27.9 גרם 111.5 גרם
    נתרן 2249.0 מ״ג 8995.8 מ״ג
    חלבון 52.9 גרם 211.5 גרם
    סיבים תזונתיים 9.4 גרם 37.8 גרם
    שומן רווי 2.2 גרם 8.7 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 110.4 מ״ג 441.5 מ״ג
    ברזל 2.6 מ״ג 10.4 מ״ג
    אשלגן 754.9 מ״ג 3019.5 מ״ג
    אבץ 0.6 מ״ג 2.5 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מתכוני עוף
שחר חן
X

1 דירג [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

מוקפץ אסייתי

הגשה


אופן הכנה

  1. חותכים את כל הירקות ושומרים בצד - זהו שלב חשוב לביצוע בטרם התחלת ההקפצה, מוקפץ אסייתי מושלם של שחר חן עם כל הטיפים למנה הכי טעימה שיש - המוקפץ ששם בכיס הקטן את המוקפצים שמוכרים בקניוניםשכן המנה דורשת הקפצה מהירה כדי שהירקות יישארו פריכים.
  2. מחממים 3 כפות שמן זית בווק רחב, מוסיפים את הפרגיות ומטגנים טיגון ראשוני קצר עד שהן משחימות מעט אך לא צרובות מדיי. מוציאים אותן לקערה.
  3. מוסיפים לווק את רוטב הטריאקי, רוטב הצ’ילי המתוק ורוטב הסויה בסגנון הסיני, מערבבים אותם מעט עם המלח עד שהם מתקרמלים מעט במחבת, נזהרים לא להגזים בעוצמת האש.
  4. מוסיפים לווק את הפלפלים, הגזר, השום והג’ינג’ר ומערבבים במהירות. חשוב לא לבשל את הירקות יותר מידי כדי שיישארו קריספיים.
  5. מוסיפים את הפטריות ומערבבים.
  6. שמים את אטריות האודון במים רותחים כמה דקות ומסננים.
  7. מחזירים את הפרגיות לווק ומערבבים, מוסיפים את הסוכר החום, הכרוב הלבן, אטריות האודון  התירס ומעט לימון (אם רוצים שהמוקפץ יהיה חמוץ מתוק). מקפיצים במהירות בווק - הכל צריך להיות מוקפץ בעוצמה גבוהה כדי שכל הסוכרים יתקרמלו, חשוב שהמוקפץ לא יישרף מלמטה.
  8. מוסיפים את הבצל הירוק והצ’ילי החריף ומכבים את האש.
  9. מגישים את המוקפץ בצלחת בלי הרוטב מהתחתית (ניתן לזלף ממנו אח”כ על המוקפץ אם רוצים), מוסיפים עוד מעט בצל ירוק, שומשום וצ’ילי אדום אם רוצים ומגישים. בתיאבון!
מוקפץ אסייתי של שחר חן
מוקפץ אסייתי של שחר חן. צילום: שחר חן

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות