ממרח ביתי בסגנון נוטלה מאגוזי לוז וקוקוס
ממרח בסגנון נוטלה שתעופו עליו עם אגוזי לוז, קוקוס וקקאו שמכינים בקלות בבית. הכינו את הלחם והתכוננו להסתער על הממרח המטורף הזה!
ממרח בסגנון נוטלה שתעופו עליו עם אגוזי לוז, קוקוס וקקאו שמכינים בקלות בבית. הכינו את הלחם והתכוננו להסתער על הממרח המטורף הזה!
- מלי זיידמן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 2730.8 קק״ל 2730.8 קק״לפחמימות 28.4 גרם 28.4 גרםשומן 246.4 גרם 246.4 גרםנתרן 1.9 מ״ג 1.9 מ״גחלבון 59.9 גרם 59.9 גרםסיבים תזונתיים 39.6 גרם 39.6 גרםשומן רווי 18.9 גרם 18.9 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 457.8 מ״ג 457.8 מ״גברזל 19.0 מ״ג 19.0 מ״גאשלגן 2748.1 מ״ג 2748.1 מ״גאבץ 9.9 מ״ג 9.9 מ״גסגור
-
מרכיבים5
-
הכנה 10 דק׳כולל 10 דק׳
-
קלוריות2731
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 2730.8 קק״ל 2730.8 קק״לפחמימות 28.4 גרם 28.4 גרםשומן 246.4 גרם 246.4 גרםנתרן 1.9 מ״ג 1.9 מ״גחלבון 59.9 גרם 59.9 גרםסיבים תזונתיים 39.6 גרם 39.6 גרםשומן רווי 18.9 גרם 18.9 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 457.8 מ״ג 457.8 מ״גברזל 19.0 מ״ג 19.0 מ״גאשלגן 2748.1 מ״ג 2748.1 מ״גאבץ 9.9 מ״ג 9.9 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 5 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 10 דק׳ | קלוריות 2731 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
400 גרם אגוזי לוזקלויים וקלופים
-
2 כפות גדושות שמן קוקוסבכבישה קרה
-
3 כפות אבקת סוכר
-
1 1/2 כפיות אבקת קקאו
-
1 כף קוקוס טחון
אופן הכנה
- ראשית, מסירים את קליפות אגוזי הלוז (אפשר לקנות קלופים מראש). מחממים את האגוזים על מחבת יבשה במשך 2-3 דקות, ואז שופכים אותם על מגבת.
- שנית, מכסים את האגוזים במגבת נוספת, מגלגלים ולוחצים את המגבת וכל הקליפות משתחררות, אם נשארות מעט קליפות, זה לא נורא.
- מכניסים לבלנדר את אגוזי הלוז הקלופים ואת שמן הקוקוס ומתקינים את להב הקיצוץ.
- מפעילים את הבלנדר על תוכנית SPREAD עד שהתערובת מגיעה למרקם של טחינה גולמית. אם התערובת לא מגיעה למצב זה, לוחצים שוב על תוכנית SPREAD לסיבוב נוסף.
- כעת מוסיפים את אבקת הסוכר, הקוקוס והקקאו ומערבלים במשך דקה נוספת בתוכנית SPREAD.
- מעבירים את הממרח לצנצנת נוחה, ומשאירים את הנוטלה לנוח במשך כמה שעות במקרר .
- מוציאים מהמקרר 30 דקות לפני ההגשה, מורחים על פרוסת לחם בנדיבות ונהנים.
אופן הכנה
- ראשית, מסירים את קליפות אגוזי הלוז (אפשר לקנות קלופים מראש). מחממים את האגוזים על מחבת יבשה במשך 2-3 דקות, ואז שופכים אותם על מגבת.
- שנית, מכסים את האגוזים במגבת נוספת, מגלגלים ולוחצים את המגבת וכל הקליפות משתחררות, אם נשארות מעט קליפות, זה לא נורא.
- מכניסים לבלנדר את אגוזי הלוז הקלופים ואת שמן הקוקוס ומתקינים את להב הקיצוץ.
- מפעילים את הבלנדר על תוכנית SPREAD עד שהתערובת מגיעה למרקם של טחינה גולמית. אם התערובת לא מגיעה למצב זה, לוחצים שוב על תוכנית SPREAD לסיבוב נוסף.
- כעת מוסיפים את אבקת הסוכר, הקוקוס והקקאו ומערבלים במשך דקה נוספת בתוכנית SPREAD.
- מעבירים את הממרח לצנצנת נוחה, ומשאירים את הנוטלה לנוח במשך כמה שעות במקרר .
- מוציאים מהמקרר 30 דקות לפני ההגשה, מורחים על פרוסת לחם בנדיבות ונהנים.
הערות
- הממרח הזה יכול לשדרג כל קינוח. אפשר להוסיף אותו לעוגה וליצור עוגת שיש מושלמת, להוסיף כפית ממנו לגלידת וניל ולהפוך אותה לוואו, או לפרוס כמה בננות, לחמם במיקרוגל שתי כפות ממרח ולזלף מעל הבננות. בקיצור, הבנתם את הרעיון, התמכרנו!
הערות
- הממרח הזה יכול לשדרג כל קינוח. אפשר להוסיף אותו לעוגה וליצור עוגת שיש מושלמת, להוסיף כפית ממנו לגלידת וניל ולהפוך אותה לוואו, או לפרוס כמה בננות, לחמם במיקרוגל שתי כפות ממרח ולזלף מעל הבננות. בקיצור, הבנתם את הרעיון, התמכרנו!
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (2)
אפשר להחליף את האבקת סוכר במייפל טהור או בסילאן טבעי או דבש?
כן אפשר, רק להוסיף לפי מידת המתיקות הרצויה.