-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 262.0 קק״ל 3929.4 קק״לפחמימות 43.2 גרם 648.4 גרםשומן 9.8 גרם 146.7 גרםנתרן 318.5 מ״ג 4778.2 מ״גחלבון 10.7 גרם 159.9 גרםסיבים תזונתיים 1.5 גרם 23.0 גרםשומן רווי 2.2 גרם 33.6 גרםכולסטרול 35.6 מ״ג 534.3 מ״גסידן 121.8 מ״ג 1826.4 מ״גברזל 2.8 מ״ג 41.7 מ״גאשלגן 73.2 מ״ג 1097.9 מ״גאבץ 1.0 מ״ג 15.2 מ״גסגור
-
מרכיבים4
-
הכנה 20 דק׳כולל 50 דק׳
-
קלוריות262
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 262.0 קק״ל 3929.4 קק״לפחמימות 43.2 גרם 648.4 גרםשומן 9.8 גרם 146.7 גרםנתרן 318.5 מ״ג 4778.2 מ״גחלבון 10.7 גרם 159.9 גרםסיבים תזונתיים 1.5 גרם 23.0 גרםשומן רווי 2.2 גרם 33.6 גרםכולסטרול 35.6 מ״ג 534.3 מ״גסידן 121.8 מ״ג 1826.4 מ״גברזל 2.8 מ״ג 41.7 מ״גאשלגן 73.2 מ״ג 1097.9 מ״גאבץ 1.0 מ״ג 15.2 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 4 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 50 דק׳ | קלוריות 262 | כמות מנות 15 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
-
1 ק"ג בצק עלים קפוא
-
2 חלמונים L
-
200גרם או 2 כוסות גבינת פרמזן
-
2 כפות קמח לבן
אופן הכנה
- מפשירים את הבצק לפי הוראות היצרן.
- אם הגבינה לא מגיעה מגוררת, מגררים על פומפייה, או באמצעות מגרדת מגניבה כזאת.
- מחממים את התנור ל-180 מעלות במצב טורבו. מרפדים את התבנית בנייר האפייה.
- פותחים את גליל הבצק על משטח עבודה מקומח. אם הבצק עבה (יותר מ-1/2 ס”מ) - מרדדים קצת במערוך.
- בקערית טורפים קלות את החלמונים, מברישים את החצי הימני של הבצק ומקפלים מעל את החצי השמאלי. יתקבל בצק בעובי כפול.
- בקערה נפרדת מערבבים את הפרמזן והקמח, כדי שפירורי הגבינה לא יידבקו.
- מברישים את הבצק בחלמונים ומפזרים מעל 1/2 מתערובת הגבינה. מהדקים בידיים כדי שהגבינה תידבק טוב לבצק. הופכים לצד השני, מברישים בחלמונים ומפזרים את שאר הגבינה. מהדקים בידיים.
- חותכים את הבצק (אפשר באמצעות גלגלת) לרצועות ברוחב 3 ס”מ ומסובבים כל רצועה סביב עצמה. משתדלים לא למתוח את רצועות הבצק תוך כדי סיבוב, כדי שיישארו עבות.
- מסדרים את המקלות במרווח על גבי התבנית ואופים 30-25 דקות להשחמה. מגישים מיד.
אופן הכנה
- מפשירים את הבצק לפי הוראות היצרן.
- אם הגבינה לא מגיעה מגוררת, מגררים על פומפייה, או באמצעות מגרדת מגניבה כזאת.
- מחממים את התנור ל-180 מעלות במצב טורבו. מרפדים את התבנית בנייר האפייה.
- פותחים את גליל הבצק על משטח עבודה מקומח. אם הבצק עבה (יותר מ-1/2 ס”מ) - מרדדים קצת במערוך.
- בקערית טורפים קלות את החלמונים, מברישים את החצי הימני של הבצק ומקפלים מעל את החצי השמאלי. יתקבל בצק בעובי כפול.
- בקערה נפרדת מערבבים את הפרמזן והקמח, כדי שפירורי הגבינה לא יידבקו.
- מברישים את הבצק בחלמונים ומפזרים מעל 1/2 מתערובת הגבינה. מהדקים בידיים כדי שהגבינה תידבק טוב לבצק. הופכים לצד השני, מברישים בחלמונים ומפזרים את שאר הגבינה. מהדקים בידיים.
- חותכים את הבצק (אפשר באמצעות גלגלת) לרצועות ברוחב 3 ס”מ ומסובבים כל רצועה סביב עצמה. משתדלים לא למתוח את רצועות הבצק תוך כדי סיבוב, כדי שיישארו עבות.
- מסדרים את המקלות במרווח על גבי התבנית ואופים 30-25 דקות להשחמה. מגישים מיד.
הערות
- מיקום התבניות בתנור לא משנה, כך שאפשר להכניס כמה תבניות בבת אחת
- לא מומלץ לשמור את המקלות המוכנים יותר מכמה שעות. אבל אפשר להקפיא לפני האפייה ולאפות ישר מהמקפיא
הערות
- מיקום התבניות בתנור לא משנה, כך שאפשר להכניס כמה תבניות בבת אחת
- לא מומלץ לשמור את המקלות המוכנים יותר מכמה שעות. אבל אפשר להקפיא לפני האפייה ולאפות ישר מהמקפיא
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (8)
גבינת פרמזן היא מלוחה?
לא כמו בולגרית. זו גבינה קשה.
תודה רבה!! איך שומרים על המקלות קריספיים?? (בדרכ הם מתקככים לאחר מספר שעות)
היי, אחרי שהמקלות מתקררים לחלוטין, יש להכניסם לקופסא אטומה (רצוי עם נייר סופג בין השכבות) ולאחסן במקום מוצל, קריר ויבש. בהצלחה!