נוסטלגית ונפלאה: עוגת קוקוס וריבה של פעם
ביס נוסטלגי שיחזיר אתכם לימים אחרים! עוגת קוקוס נימוחה עם ריבת תות אדומה ומרנג נפלא, כל שכבת עוגה יותר טעימה מהשכבה שמעליה!
ביס נוסטלגי שיחזיר אתכם לימים אחרים! עוגת קוקוס נימוחה עם ריבת תות אדומה ומרנג נפלא, כל שכבת עוגה יותר טעימה מהשכבה שמעליה!
- קובי אדרי
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 5216.7 קק״ל 5216.7 קק״לפחמימות 548.6 גרם 548.6 גרםשומן 252.0 גרם 252.0 גרםנתרן 1210.8 מ״ג 1210.8 מ״גחלבון 69.7 גרם 69.7 גרםסיבים תזונתיים 30.9 גרם 30.9 גרםשומן רווי 167.3 גרם 167.3 גרםכולסטרול 835.7 מ״ג 835.7 מ״גסידן 293.4 מ״ג 293.4 מ״גברזל 12.2 מ״ג 12.2 מ״גאשלגן 1448.6 מ״ג 1448.6 מ״גאבץ 8.1 מ״ג 8.1 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה 20 דק׳כולל שעתיים ו-30 דק׳
-
קלוריות5217
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 5216.7 קק״ל 5216.7 קק״לפחמימות 548.6 גרם 548.6 גרםשומן 252.0 גרם 252.0 גרםנתרן 1210.8 מ״ג 1210.8 מ״גחלבון 69.7 גרם 69.7 גרםסיבים תזונתיים 30.9 גרם 30.9 גרםשומן רווי 167.3 גרם 167.3 גרםכולסטרול 835.7 מ״ג 835.7 מ״גסידן 293.4 מ״ג 293.4 מ״גברזל 12.2 מ״ג 12.2 מ״גאשלגן 1448.6 מ״ג 1448.6 מ״גאבץ 8.1 מ״ג 8.1 מ״גסגור
פעם ידעו להכין עוגות! הן אולי לא הצטיינו במראה מוקפד של ויטרינות, אבל היה להן חן אינסופי וטעם מושלם של אפייה ביתית. כזו בדיוק עוגת הקוקוס והריבה של פעם של קובי אדרי – פריכה, מתוקה, עם ענן מרנג שרוף. כל ביס גן עדן!
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 13 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-30 דק׳ | קלוריות 5217 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
תבנית מרובעת 30X30
בצק
-
200 גרם חמאהבטמפרטורת החדר
-
120גרם או 1 כוס אבקת סוכר
-
1 ביצה M
-
1 חלמון M
-
1 כפית תמצית וניל
-
1 קורט מלח דק
-
420גרם או 3 כוסות קמח לבן
-
1 כפית אבקת אפייה
מרנג
-
5 חלבונים M
-
150גרם או 3/4 כוס סוכר לבן
-
100גרם או 1 כוס שבבי קוקוס
תוספות
-
5 כפות ריבת תות
-
30 גרם שוקולד מרירמגורר
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: מערבלים בקערת מיקסר עם וו גיטרה את החמאה, אבקת הסוכר, הביצה, החלמון, תמצית הווניל והמלח לתערובת אחידה. מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ומערבבים לבצק אחיד.
- לשים את הבצק על משטח עבודה מקומח עד שמרקמו אחיד ורך. מכסים בניילון נצמד ומקררים חצי שעה.
- מחממים תנור ל-170 מעלות.
- פותחים את הבצק ומניחים בתבנית פיירקס מרובעת. מהדקים אותו לתחתית ושוליים ועושים בתחתית חורים עדינים עם מזלג.
- אופים כ-15 דקות. מוציאים ומקררים לגמרי.
- מכינים את המרנג: מקציפים בקערת המיקסר נקייה ויבשה עם וו בלון את החלבונים והסוכר כ-5 דקות לקציפה קשה ומבריקה. מוסיפים את הקוקוס ומערבבים ידנית בתנועות קיפול.
- מרכיבים את העוגה: שמים על הבצק שכבת ריבת תות, מגרדים מעל את השוקולד ומניחים מעל את שכבת המרנג.
- אופים 15 דקות להזהבת המרנג ומגישים.
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: מערבלים בקערת מיקסר עם וו גיטרה את החמאה, אבקת הסוכר, הביצה, החלמון, תמצית הווניל והמלח לתערובת אחידה. מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ומערבבים לבצק אחיד.
- לשים את הבצק על משטח עבודה מקומח עד שמרקמו אחיד ורך. מכסים בניילון נצמד ומקררים חצי שעה.
- מחממים תנור ל-170 מעלות.
- פותחים את הבצק ומניחים בתבנית פיירקס מרובעת. מהדקים אותו לתחתית ושוליים ועושים בתחתית חורים עדינים עם מזלג.
- אופים כ-15 דקות. מוציאים ומקררים לגמרי.
- מכינים את המרנג: מקציפים בקערת המיקסר נקייה ויבשה עם וו בלון את החלבונים והסוכר כ-5 דקות לקציפה קשה ומבריקה. מוסיפים את הקוקוס ומערבבים ידנית בתנועות קיפול.
- מרכיבים את העוגה: שמים על הבצק שכבת ריבת תות, מגרדים מעל את השוקולד ומניחים מעל את שכבת המרנג.
- אופים 15 דקות להזהבת המרנג ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (12)
ומה עושים עם ה 5 חלמונים שנשארו ?
קרם ברולה או קרם פטיסייר 🙂 חפשי בשורת החיפוש ותמצאי מתכון שמדבר אלייך!
בחייאת קובי, למה להקשות? למה לא חצי כוס? חייב בגרמים?
הנה, הקלתי 🙂 הוספתי מידות בכוסות – אבל תשתמשי בכוס מדידה!