-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 452.2 קק״ל 2713.3 קק״לפחמימות 32.3 גרם 193.5 גרםשומן 26.4 גרם 158.4 גרםנתרן -225.6 מ״ג -1353.7 מ״גחלבון 11.5 גרם 69.2 גרםסיבים תזונתיים 19.3 גרם 115.9 גרםשומן רווי 3.3 גרם 19.8 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 252.0 מ״ג 1512.0 מ״גברזל 2.8 מ״ג 16.5 מ״גאשלגן 1801.6 מ״ג 10809.8 מ״גאבץ 1.5 מ״ג 8.9 מ״גסגור
-
מרכיבים18
-
הכנה 15 דק׳כולל 30 דק׳
-
קלוריות452
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 452.2 קק״ל 2713.3 קק״לפחמימות 32.3 גרם 193.5 גרםשומן 26.4 גרם 158.4 גרםנתרן -225.6 מ״ג -1353.7 מ״גחלבון 11.5 גרם 69.2 גרםסיבים תזונתיים 19.3 גרם 115.9 גרםשומן רווי 3.3 גרם 19.8 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 252.0 מ״ג 1512.0 מ״גברזל 2.8 מ״ג 16.5 מ״גאשלגן 1801.6 מ״ג 10809.8 מ״גאבץ 1.5 מ״ג 8.9 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 18 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 30 דק׳ | קלוריות 452 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
סלט
-
2 כוסות גרגירי חומוס יבשיםמושרים, או גרגירים קפואים
-
1/4 כוס שמן זית
-
1 כף גדושה פפריקה מתוקה
-
-1 1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
-
2 ראשי חסה לאליק
-
1 חופן עגבניות שריחתוכות לרבעים
-
1 אבוקדו בינוניחתוך לפרוסות
-
2 גבעולי סלריקצוצים
-
1 חופן פטרוזיליהקצוצה
-
1/2 כוס גרגירי רימון
-
1 חופן צנוברים
רוטב דבש וחרדל
-
3 כפות דבש
-
1 כף חרדל דיז’ון
-
3 כפות שמן זית
-
3 כפות מיץ לימון
-
1 כפית מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
אופן הכנה
- מכינים את החומוס: מחממים תנור ל-180 מעלות.
- משטחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה את החומוס ומתבלים בשמן זית, פפריקה, מלח ופלפל שחור.
- אופים בתנור כחצי שעה ומוצאים להתקררות, אל דאגה- החומוס יהיה קראנצ’י יותר כשיתקרר.
- מכינים את הרוטב: מערבבים בקערה קטנה את כל מרכיבי הרוטב עד לקבלת רוטב במרקם אחיד.
- מרכיבים את הסלט: מניחים בקערה גדולה עלי חסה מופרדים ומתבלים ברוטב.
- מוסיפים לסלט את העגבניות, האבוקדו והסלרי.
- מוסיפים את החומוס הקראנצ’י שהתקרר וצנוברים.
- מקשטים בפטרוזיליה וגרעיני רימון ומגישים. בתאבון!
אופן הכנה
- מכינים את החומוס: מחממים תנור ל-180 מעלות.
- משטחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה את החומוס ומתבלים בשמן זית, פפריקה, מלח ופלפל שחור.
- אופים בתנור כחצי שעה ומוצאים להתקררות, אל דאגה- החומוס יהיה קראנצ’י יותר כשיתקרר.
- מכינים את הרוטב: מערבבים בקערה קטנה את כל מרכיבי הרוטב עד לקבלת רוטב במרקם אחיד.
- מרכיבים את הסלט: מניחים בקערה גדולה עלי חסה מופרדים ומתבלים ברוטב.
- מוסיפים לסלט את העגבניות, האבוקדו והסלרי.
- מוסיפים את החומוס הקראנצ’י שהתקרר וצנוברים.
- מקשטים בפטרוזיליה וגרעיני רימון ומגישים. בתאבון!
בשיתוף עם בוש
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (2)
היי, רציתי לדעת אם אפשר להשתמש בחומוס משימורים?…
הי שירה, כן, אפשר בהחלט