סלט קינואה בטטה הכי טעים שיש
סלט קינואה בטטה כמו של מסעדה מהמטבח הביתי שלכם. עם שקדים קלויים, בצל ירוק, וגם חמוציות מיובשות, סלט קינואה בטטה עשיר בחלבון ובטעם נפלא
סלט קינואה בטטה כמו של מסעדה מהמטבח הביתי שלכם. עם שקדים קלויים, בצל ירוק, וגם חמוציות מיובשות, סלט קינואה בטטה עשיר בחלבון ובטעם נפלא
- אביה מלכא
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 365.7 קק״ל 2193.9 קק״לפחמימות 48.2 גרם 288.9 גרםשומן 35.0 גרם 209.7 גרםנתרן 952.9 מ״ג 5717.6 מ״גחלבון 22.2 גרם 133.0 גרםסיבים תזונתיים 17.7 גרם 106.0 גרםשומן רווי 16.7 גרם 100.2 גרםכולסטרול 14.5 מ״ג 86.8 מ״גסידן 90.3 מ״ג 542.1 מ״גברזל 16.5 מ״ג 98.9 מ״גאשלגן 328.0 מ״ג 1968.2 מ״גאבץ 15.1 מ״ג 90.6 מ״גסגור
-
מרכיבים15
-
הכנה 25 דק׳כולל 50 דק׳
-
קלוריות366
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 365.7 קק״ל 2193.9 קק״לפחמימות 48.2 גרם 288.9 גרםשומן 35.0 גרם 209.7 גרםנתרן 952.9 מ״ג 5717.6 מ״גחלבון 22.2 גרם 133.0 גרםסיבים תזונתיים 17.7 גרם 106.0 גרםשומן רווי 16.7 גרם 100.2 גרםכולסטרול 14.5 מ״ג 86.8 מ״גסידן 90.3 מ״ג 542.1 מ״גברזל 16.5 מ״ג 98.9 מ״גאשלגן 328.0 מ״ג 1968.2 מ״גאבץ 15.1 מ״ג 90.6 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 15 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל 50 דק׳ | קלוריות 366 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
סלט
-
1 כוס קינואה מיקס
-
1 כפית מלח דק
-
1 כף שמן קנולה
-
2 כוסות מים
-
2 בטטות בינוניות
-
1/2 כוס שקדים קלוייםפרוסים
-
2 בצל ירוקקצוץ
-
1 צרור כוסברהקצוצה
-
1 צרור פטרוזיליהקצוצה
-
1/4 כוס חמוציות מיובשות
רוטב
-
6 כפות שמן זית
-
1 כף מיץ לימוןמיץ מחצי לימון
-
1 כף סילאן
-
1/2 כפית מלח דקאו לפי הטעם
-
1 קורט פלפל שחור טחוןאו לפי הטעם
אופן הכנה
- מכינים את הקינואה: בסיר על אש בינונית שמים כוס קינואה, מלח, כף שמן ו-2 כוסות מים ומביאים לרתיחה.
- מבשלים כ-15 דקות עד שהמים מתאדים, מכבים ומורידים מהאש.
- מכסים את הסיר במגבת 10 דקות ומצננים לחלוטין.
- מחממים תנור ל-180 מעלות חום עליון תחתון.
- מכינים את הבטטות: מקלפים את הבטטות וחותכים לקוביות.
- מרפדים תבנית בנייר אפיה, שמים את הבטטות, מרססים בספרי שמן ואופים כ-20 דקות.
- מוציאים מהתנור ומצננים.
- בקערת הגשה שמים קינואה, בטטה, בצל ירוק, כוסברה, פטרוזיליה, חמוציות ושקדים.
- מכינים את הרוטב: מערבבים את כל המצרכים עד לקבלת רוטב אחיד, שופכים על גבי הסלט מערבבים ומגישים 🙂 בתאבון!
אופן הכנה
- מכינים את הקינואה: בסיר על אש בינונית שמים כוס קינואה, מלח, כף שמן ו-2 כוסות מים ומביאים לרתיחה.
- מבשלים כ-15 דקות עד שהמים מתאדים, מכבים ומורידים מהאש.
- מכסים את הסיר במגבת 10 דקות ומצננים לחלוטין.
- מחממים תנור ל-180 מעלות חום עליון תחתון.
- מכינים את הבטטות: מקלפים את הבטטות וחותכים לקוביות.
- מרפדים תבנית בנייר אפיה, שמים את הבטטות, מרססים בספרי שמן ואופים כ-20 דקות.
- מוציאים מהתנור ומצננים.
- בקערת הגשה שמים קינואה, בטטה, בצל ירוק, כוסברה, פטרוזיליה, חמוציות ושקדים.
- מכינים את הרוטב: מערבבים את כל המצרכים עד לקבלת רוטב אחיד, שופכים על גבי הסלט מערבבים ומגישים ð בתאבון!
בשיתוף עם "הנמל"
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן