עוגת ביסקוויטים עם קרם שוקולד
קלאסיקה ישראלית אמיתית, הפעם עם שדרוג מתוק במיוחד - עוגת ביסקוויטים עם קרם שוקולד עשיר ומפנק, בציפוי שוקולד שמכינים בלי תנור ובמעט עבודה במטבח.
קלאסיקה ישראלית אמיתית, הפעם עם שדרוג מתוק במיוחד - עוגת ביסקוויטים עם קרם שוקולד עשיר ומפנק, בציפוי שוקולד שמכינים בלי תנור ובמעט עבודה במטבח.
- שי-לי ליפא
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 5119.6 קק״ל 5119.6 קק״לפחמימות 445.6 גרם 445.6 גרםשומן 342.2 גרם 342.2 גרםנתרן 1104.2 מ״ג 1104.2 מ״גחלבון 64.6 גרם 64.6 גרםסיבים תזונתיים 7.2 גרם 7.2 גרםשומן רווי 185.8 גרם 185.8 גרםכולסטרול 56.5 מ״ג 56.5 מ״גסידן 809.6 מ״ג 809.6 מ״גברזל 12.7 מ״ג 12.7 מ״גאשלגן 1421.4 מ״ג 1421.4 מ״גאבץ 5.8 מ״ג 5.8 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 30 דק׳כולל 6 שעות ו-30 דק׳
-
קלוריות5120
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 5119.6 קק״ל 5119.6 קק״לפחמימות 445.6 גרם 445.6 גרםשומן 342.2 גרם 342.2 גרםנתרן 1104.2 מ״ג 1104.2 מ״גחלבון 64.6 גרם 64.6 גרםסיבים תזונתיים 7.2 גרם 7.2 גרםשומן רווי 185.8 גרם 185.8 גרםכולסטרול 56.5 מ״ג 56.5 מ״גסידן 809.6 מ״ג 809.6 מ״גברזל 12.7 מ״ג 12.7 מ״גאשלגן 1421.4 מ״ג 1421.4 מ״גאבץ 5.8 מ״ג 5.8 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 10 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 6 שעות ו-30 דק׳ | קלוריות 5120 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
שכבת הביסקוויטים
-
250 גרם פתי בר וניל
-
1/2כוס או 120 מ"ל חלב 3%
קרם שוקולד
-
2 מיכלים שמנת להקצפה יטבתה 38%
-
1/2כוס או 120 מ"ל חלב 3%
-
3 כפות אינסטנט פודינג בטעם וניל
-
3 כפות סוכר לבן
-
3 כפות נוטלה
ציפוי
-
100 גרם שוקולד חלב
-
100 גרם שוקולד במילוי נוגט
-
1/2כוס או 120 מ"ל שמנת להקצפה יטבתה 38%
אופן הכנה
- מכינים את קרם השוקולד: מקציפים בקערה גדולה שמנת מתוקה, חלב, אינסטנט פודינג וניל, ממרח שוקולד וסוכר כ4-5 דקות, עד לקבלת קרם מעט דליל (הקרם נראה דליל אבל הוא מתייצב בקירור).
- מרכיבים את העוגה: טובלים ביסקוויטים בחלב ומסדרים בתבנית בשכבה אחת (במידת הצורך שוברים ביסקוויטים על מנת לרפד את כל התבנית). יוצקים מעל חצי מהקרם ומורחים בשכבה אחידה.
- מסדרים שכבה נוספת של ביסקוויטים טבולים בחלב ומעל מורחים את שאר הקרם.
- מכסים ברדיד אלומיניום ומעבירים למקרר ל-3 שעות לפחות.
- מכינים את הציפוי: ממיסים את שני סוגי השוקולד במיקרוגל או באמבט מים חמים (באן מארי). יוצקים שמנת מתוקה ומערבבים לקרם חלק.
- משהים כ-10 דקות עד שהציפוי פושר (על מנת שלא ימיס את קרם השוקולד).
- מורחים את הציפוי על העוגה בשכבה אחידה. מכסים ברדיד אלומיניום ומעבירים למקרר לעוד 3 שעות.
- שומרים עד 4 ימים.
אופן הכנה
- מכינים את קרם השוקולד: מקציפים בקערה גדולה שמנת מתוקה, חלב, אינסטנט פודינג וניל, ממרח שוקולד וסוכר כ4-5 דקות, עד לקבלת קרם מעט דליל (הקרם נראה דליל אבל הוא מתייצב בקירור).
- מרכיבים את העוגה: טובלים ביסקוויטים בחלב ומסדרים בתבנית בשכבה אחת (במידת הצורך שוברים ביסקוויטים על מנת לרפד את כל התבנית). יוצקים מעל חצי מהקרם ומורחים בשכבה אחידה.
- מסדרים שכבה נוספת של ביסקוויטים טבולים בחלב ומעל מורחים את שאר הקרם.
- מכסים ברדיד אלומיניום ומעבירים למקרר ל-3 שעות לפחות.
- מכינים את הציפוי: ממיסים את שני סוגי השוקולד במיקרוגל או באמבט מים חמים (באן מארי). יוצקים שמנת מתוקה ומערבבים לקרם חלק.
- משהים כ-10 דקות עד שהציפוי פושר (על מנת שלא ימיס את קרם השוקולד).
- מורחים את הציפוי על העוגה בשכבה אחידה. מכסים ברדיד אלומיניום ומעבירים למקרר לעוד 3 שעות.
- שומרים עד 4 ימים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (4)
בציפוי כתוב שוקולד במילוי נוגט, כמה זה קריטי? אפשר להחליף בשוקולד רגיל?
אפשר, אין בעיה
כתוב לשים סוכר בקרם שוקולד אבל אין סוכר במרכיבים – כמה סוכר צריך פה?
תודה על ההערה. יש להוסיף 3 כפות סוכר. בהצלחה!