-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 435.5 קק״ל 4354.7 קק״לפחמימות 44.5 גרם 444.6 גרםשומן 21.6 גרם 215.7 גרםנתרן 351.0 מ״ג 3509.9 מ״גחלבון 15.7 גרם 156.6 גרםסיבים תזונתיים 0.3 גרם 2.6 גרםשומן רווי 11.4 גרם 114.0 גרםכולסטרול 228.9 מ״ג 2289.0 מ״גסידן 124.2 מ״ג 1241.8 מ״גברזל 0.8 מ״ג 8.2 מ״גאשלגן 622.8 מ״ג 6227.8 מ״גאבץ 1.1 מ״ג 10.7 מ״גסגור
-
מרכיבים9
-
הכנה 40 דק׳כולל שעתיים ו-25 דק׳
-
קלוריות436
-
רמת קושי:קשה
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 435.5 קק״ל 4354.7 קק״לפחמימות 44.5 גרם 444.6 גרםשומן 21.6 גרם 215.7 גרםנתרן 351.0 מ״ג 3509.9 מ״גחלבון 15.7 גרם 156.6 גרםסיבים תזונתיים 0.3 גרם 2.6 גרםשומן רווי 11.4 גרם 114.0 גרםכולסטרול 228.9 מ״ג 2289.0 מ״גסידן 124.2 מ״ג 1241.8 מ״גברזל 0.8 מ״ג 8.2 מ״גאשלגן 622.8 מ״ג 6227.8 מ״גאבץ 1.1 מ״ג 10.7 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 9 | זמן הכנה 40 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-25 דק׳ | קלוריות 436 | כמות מנות 10 |
---|
מצרכים
מצרכים
עוגה
-
750 גרם גבינה לבנה 5%
-
250 גרם גבינת שמנת
-
1גביע או 200 גרם שמנת חמוצה 15%
-
1 1/4כוסות או 250 גרם סוכר לבן
-
7 ביצים L
-
1/2כוס או 70 גרם קמח לבן
-
1/2כוס או 70 גרם קורנפלור
-
1חבילה או 80 גרם אינסטנט פודינג בטעם וניל
-
20 גרם מרגרינה
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-210 מעלות. מניחים תבנית עמוקה בתחתית התנור וממלאים אותה במי ברז עד 1/2 הגובה, או לפחות 3-2 כוסות. מפרידים את הביצים.
- מורחים את התבנית במרגרינה בנדיבות, גם בתחתית וגם בדפנות. חשוב לא להשאיר אפילו ס”מ אחד לא משומן. עוטפים אותה מבחוץ בנייר כסף, מקופל לרצועה בגובה הדפנות.
- בקערה גדולה מערבבים את הגבינות והשמנת החמוצה עם 3/4 כוס הסוכר. מחכים 2 דקות להתמוססות הסוכר, וטורפים במטרפה לאיחוד. מוסיפים את החלמונים וטורפים לאיחוד. מוסיפים את הקמח, הקורנפלור והאינסטנט פודינג ומערבבים במרץ בעזרת מטרפה עד שכל הגושים נעלמים.
- במיקסר עם וו בלון מקציפים את החלבונים במהירות בינונית, עד שהתערובת השקופה הופכת לקצף לבן. מוסיפים את 1/2 כוס הסוכר הנותרת בהדרגה, כף כל 10 שניות, תוך כדי הקצפה. ממשיכים להקציף עוד 1/2 דקה אחרי הוספת כל הסוכר עד שמתקבל קצף קרמי כמו מוס, ולא “עננים” יבשים.
- מעבירים את הקצף לקערת הגבינות ומקפלים בעדינות בעזרת מרית לאיחוד.
- מוזגים את הבלילה לתבנית המשומנת. מיישרים את פני הבלילה בעזרת הפלטה.
- ממקמים את העוגה בשליש התחתון של התנור ואופים 15 דקות, עד שפני העוגה מתחילים להשחים. מנמיכים את הטמפרטורה ל-150 מעלות (כדאי לפתוח את דלת התנור לדקה כדי לעזור לו להתקרר) ואופים עוד 1 ו-1/2 שעות, עד שהעוגה קפיצית ויציבה למגע (סה”כ זמן האפייה: 1 שעה ו-45 דקות).
- מוציאים מיד מהתנור. מצננים לגמרי לפני ההגשה. מגישים בטמפרטורת החדר או קר. שומרים במקרר.
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-210 מעלות. מניחים תבנית עמוקה בתחתית התנור וממלאים אותה במי ברז עד 1/2 הגובה, או לפחות 3-2 כוסות. מפרידים את הביצים.
- מורחים את התבנית במרגרינה בנדיבות, גם בתחתית וגם בדפנות. חשוב לא להשאיר אפילו ס”מ אחד לא משומן. עוטפים אותה מבחוץ בנייר כסף, מקופל לרצועה בגובה הדפנות.
- בקערה גדולה מערבבים את הגבינות והשמנת החמוצה עם 3/4 כוס הסוכר. מחכים 2 דקות להתמוססות הסוכר, וטורפים במטרפה לאיחוד. מוסיפים את החלמונים וטורפים לאיחוד. מוסיפים את הקמח, הקורנפלור והאינסטנט פודינג ומערבבים במרץ בעזרת מטרפה עד שכל הגושים נעלמים.
- במיקסר עם וו בלון מקציפים את החלבונים במהירות בינונית, עד שהתערובת השקופה הופכת לקצף לבן. מוסיפים את 1/2 כוס הסוכר הנותרת בהדרגה, כף כל 10 שניות, תוך כדי הקצפה. ממשיכים להקציף עוד 1/2 דקה אחרי הוספת כל הסוכר עד שמתקבל קצף קרמי כמו מוס, ולא “עננים” יבשים.
- מעבירים את הקצף לקערת הגבינות ומקפלים בעדינות בעזרת מרית לאיחוד.
- מוזגים את הבלילה לתבנית המשומנת. מיישרים את פני הבלילה בעזרת הפלטה.
- ממקמים את העוגה בשליש התחתון של התנור ואופים 15 דקות, עד שפני העוגה מתחילים להשחים. מנמיכים את הטמפרטורה ל-150 מעלות (כדאי לפתוח את דלת התנור לדקה כדי לעזור לו להתקרר) ואופים עוד 1 ו-1/2 שעות, עד שהעוגה קפיצית ויציבה למגע (סה”כ זמן האפייה: 1 שעה ו-45 דקות).
- מוציאים מיד מהתנור. מצננים לגמרי לפני ההגשה. מגישים בטמפרטורת החדר או קר. שומרים במקרר.
הערות
- אל תיבהלו מהשינויים בגובה: העוגה תופחת במהלך האפייה ובמהלך הצינון יורדת חזרה לגובה המקורי.
הערות
- אל תיבהלו מהשינויים בגובה: העוגה תופחת במהלך האפייה ובמהלך הצינון יורדת חזרה לגובה המקורי.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות