עוגת גבינה אפויה גבוהה, אוורירית ולא נסדקת של קרין גורן

קרין גורן מכינה עוגת גבינה אפויה, גבוהה ואוורירית במיוחד, שלא נסדקת ולא צונחת. מלכת שבועות הבלתי מעורערת
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    40 דקות
  • זמן כולל
    שעתיים ו-25 דקות
  • רמת קושי
    קשה
  • מרכיבים
    9

מצרכים

עוגה

אופן הכנה

  1. מחממים את התנור ל-210 מעלות. מניחים תבנית עמוקה בתחתית התנור וממלאים אותה במי ברז עד 1/2 הגובה, או לפחות 3-2 כוסות. מפרידים את הביצים.
  2. מורחים את התבנית במרגרינה בנדיבות, גם בתחתית וגם בדפנות. חשוב לא להשאיר אפילו ס”מ אחד לא משומן. עוטפים אותה מבחוץ בנייר כסף, מקופל לרצועה בגובה הדפנות.
  3. בקערה גדולה מערבבים את הגבינות והשמנת החמוצה עם 3/4 כוס הסוכר. מחכים 2 דקות להתמוססות הסוכר, וטורפים במטרפה לאיחוד. מוסיפים את החלמונים וטורפים לאיחוד. מוסיפים את הקמח, הקורנפלור והאינסטנט פודינג ומערבבים במרץ בעזרת מטרפה עד שכל הגושים נעלמים.
  4. במיקסר עם וו בלון מקציפים את החלבונים במהירות בינונית, עד שהתערובת השקופה הופכת לקצף לבן. מוסיפים את 1/2 כוס הסוכר הנותרת בהדרגה, כף כל 10 שניות, תוך כדי הקצפה. ממשיכים להקציף עוד 1/2 דקה אחרי הוספת כל הסוכר עד שמתקבל קצף קרמי כמו מוס, ולא “עננים” יבשים.
  5. מעבירים את הקצף לקערת הגבינות ומקפלים בעדינות בעזרת מרית לאיחוד.
  6. מוזגים את הבלילה לתבנית המשומנת. מיישרים את פני הבלילה בעזרת הפלטה.
  7. ממקמים את העוגה בשליש התחתון של התנור ואופים 15 דקות, עד שפני העוגה מתחילים להשחים. מנמיכים את הטמפרטורה ל-150 מעלות (כדאי לפתוח את דלת התנור לדקה כדי לעזור לו להתקרר) ואופים עוד 1 ו-1/2 שעות, עד שהעוגה קפיצית ויציבה למגע (סה”כ זמן האפייה: 1 שעה ו-45 דקות).
  8. מוציאים מיד מהתנור. מצננים לגמרי לפני ההגשה. מגישים בטמפרטורת החדר או קר. שומרים במקרר.
  9. להשלמת הלוק הגישו בכלי ההגשה מושלם מזכוכית.

 

הערות

  • אל תיבהלו מהשינויים בגובה: העוגה תופחת במהלך האפייה ובמהלך הצינון יורדת חזרה לגובה המקורי.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 10 מנות
קלוריות 419.0 קק״ל 4190.2 קק״ל
פחמימות 43.7 גרם 437.0 גרם
שומן 20.3 גרם 203.2 גרם
נתרן 273.7 מ״ג 2737.0 מ״ג
חלבון 14.6 גרם 146.2 גרם
סיבים תזונתיים 0.2 גרם 2.4 גרם
שומן רווי 11.2 גרם 112.0 גרם
כולסטרול 199.8 מ״ג 1997.8 מ״ג
סידן 121.8 מ״ג 1218.3 מ״ג
ברזל 1.0 מ״ג 9.8 מ״ג
אשלגן 616.5 מ״ג 6165.1 מ״ג
אבץ 1.0 מ״ג 9.7 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (1)

    Avatar
    Sabrina Levy

    העוגה שאני הכי אוהבת

תגובות (36)

    Avatar
    אירית פרנקו

    אני רוצה להכין את העוגה בתבנית ג’חנון 22 כמה מכול דבר אני צריכה להשים?

    Avatar
    עדי

    אפשר להוסיף בסוף האפייה ציפוי של שמנת חמוצה וסוכר? אם כן, האם שמים מעל העוגה בעודה חמה ונותנים לה עוד כמה דקות בתנור?

הצג עוד
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody