-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 1946.4 קק״ל 19463.9 קק״לפחמימות 203.4 גרם 2034.1 גרםשומן 116.8 גרם 1168.0 גרםנתרן 349.5 מ״ג 3495.1 מ״גחלבון 29.3 גרם 292.9 גרםסיבים תזונתיים 6.2 גרם 61.6 גרםשומן רווי 34.4 גרם 343.9 גרםכולסטרול 476.0 מ״ג 4759.7 מ״גסידן 255.3 מ״ג 2553.1 מ״גברזל 4.2 מ״ג 42.4 מ״גאשלגן 596.4 מ״ג 5964.4 מ״גאבץ 3.1 מ״ג 30.8 מ״גסגור
-
מרכיבים16
-
הכנה שעהכולל 3 שעות
-
קלוריות1946
-
רמת קושי:קשה
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 1946.4 קק״ל 19463.9 קק״לפחמימות 203.4 גרם 2034.1 גרםשומן 116.8 גרם 1168.0 גרםנתרן 349.5 מ״ג 3495.1 מ״גחלבון 29.3 גרם 292.9 גרםסיבים תזונתיים 6.2 גרם 61.6 גרםשומן רווי 34.4 גרם 343.9 גרםכולסטרול 476.0 מ״ג 4759.7 מ״גסידן 255.3 מ״ג 2553.1 מ״גברזל 4.2 מ״ג 42.4 מ״גאשלגן 596.4 מ״ג 5964.4 מ״גאבץ 3.1 מ״ג 30.8 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 16 | זמן הכנה שעה | זמן כולל 3 שעות | קלוריות 1946 | כמות מנות 10 |
---|
מצרכים
מצרכים
עוגת שוקולד
-
12 ביצים L
-
1 ק"ג סוכר לבן
-
1 ק"ג קמח לבן
-
1כוס או 140 גרם אבקת קקאו
-
2 שקיות אבקת אפייה
-
1 כפית אבקת סודה לשתייה
-
3כוסות או 720 מ"ל שמן קנולה
-
3כוסות או 720 מ"ל רוויון
-
2 1/2כוסות או 600 מ"ל מים
-
3 מנות אספרסו
קצפת
-
4מיכלים או 1 ליטר שמנת מתוקה 38%
-
5 כפות סוכר לבן
-
2 כפות אינסטנט פודינג בטעם וניל
גנאש שוקולד
-
1/2כוס או 120 מ"ל שמנת מתוקה 38%
-
100 גרם שוקולד מריר
קישוט
-
1 חבילה אצבעות שוקולד
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-160 מעלות. משמנים 5 תבניות ומרפדים בנייר אפייה. מערבבים את המים עם הקפה.
- מכינים את העוגות: במיקסר עם וו בלון מקציפים את הביצים 2 דקות, מוסיפים את הסוכר ומקציפים עוד 5 דקות במהירות גבוהה. מוסיפים את השמן תוך כדי הקצפה. מנמיכים מהירות ומוסיפים את הרוויון, 1/2 מכמות הקפה ואת החומרים היבשים. מקציפים במהירות בינונית לאיחוד. מוסיפים את שאר הקפה החם ומקציפים. מחלקים ל-5 תבניות ואופים כ-35 דקות להתייצבות.
- מצננים לגמרי, מיישרים את פני העוגות בעזרת סכין וקורצים בעזרת הרינג לקבלת 5 עיגולים שווים.
- מכינים את הקצפת: במיקסר עם וו בלון מקציפים את השמנת המתוקה עם הסוכר והאינסטנט פודינג לפי הטעם, לקצפת יציבה מאוד. אם מכינים יותר מיום מראש, עדיף להשתמש בשמנת צמחית.
- מניחים במרכז מגש/קרטון ההגשה כמה כפות של הקצפת, להדבקת התחתית. מניחים מעל שכבת העוגה הראשונה, ומורחים מעליה בערך 1 כוס קצפת. מניחים עוד שכבת עוגה ומורחים עליה את הקצפת. ממשיכים כך עד שנוצרת ערימה של 5 עוגות, עם ציפוי הקצפת בין השכבות ומעל.
- נועצים שיפוד ארוך במרכז העוגה, לייצוב השכבות. מורחים שכבה ראשונה של הקצפת על דפנות העוגה ומיישרים קצת. מעבירים למקרר להתייצבות ל-30 דקות.
- מורחים שכבה שנייה של הקצפת על הדפנות, מעל השכבה הראשונה, ומיישרים בעזרת פלטה ארוכה או סרגל. מעבירים למקרר להתייצבות לשעתיים, או למקפיא ל-30 דקות.
- מכינים את הגנאש: במיקרוגל מחממים 1/2 כוס השמנת המתוקה והשוקולד להמסה. מערבבים לרוטב אחיד ומעבירים לבקבוק לחיץ. יוצרים מעגל של טפטופי הגנאש בשוליים של פני העוגה. מוזגים את שאר הגנאש על פני העוגה ומיישרים. מעבירים למקרר להתייצבות ל-10 דקות.
- עורמים 3-2 כפות הקצפת במרכז העוגה להגבהת הממתקים. מסדרים את הממתקים בנדיבות, לקישוט, ומגישים או שומרים במקרר עד ההגשה.
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-160 מעלות. משמנים 5 תבניות ומרפדים בנייר אפייה. מערבבים את המים עם הקפה.
- מכינים את העוגות: במיקסר עם וו בלון מקציפים את הביצים 2 דקות, מוסיפים את הסוכר ומקציפים עוד 5 דקות במהירות גבוהה. מוסיפים את השמן תוך כדי הקצפה. מנמיכים מהירות ומוסיפים את הרוויון, 1/2 מכמות הקפה ואת החומרים היבשים. מקציפים במהירות בינונית לאיחוד. מוסיפים את שאר הקפה החם ומקציפים. מחלקים ל-5 תבניות ואופים כ-35 דקות להתייצבות.
- מצננים לגמרי, מיישרים את פני העוגות בעזרת סכין וקורצים בעזרת הרינג לקבלת 5 עיגולים שווים.
- מכינים את הקצפת: במיקסר עם וו בלון מקציפים את השמנת המתוקה עם הסוכר והאינסטנט פודינג לפי הטעם, לקצפת יציבה מאוד. אם מכינים יותר מיום מראש, עדיף להשתמש בשמנת צמחית.
- מניחים במרכז מגש/קרטון ההגשה כמה כפות של הקצפת, להדבקת התחתית. מניחים מעל שכבת העוגה הראשונה, ומורחים מעליה בערך 1 כוס קצפת. מניחים עוד שכבת עוגה ומורחים עליה את הקצפת. ממשיכים כך עד שנוצרת ערימה של 5 עוגות, עם ציפוי הקצפת בין השכבות ומעל.
- נועצים שיפוד ארוך במרכז העוגה, לייצוב השכבות. מורחים שכבה ראשונה של הקצפת על דפנות העוגה ומיישרים קצת. מעבירים למקרר להתייצבות ל-30 דקות.
- מורחים שכבה שנייה של הקצפת על הדפנות, מעל השכבה הראשונה, ומיישרים בעזרת פלטה ארוכה או סרגל. מעבירים למקרר להתייצבות לשעתיים, או למקפיא ל-30 דקות.
- מכינים את הגנאש: במיקרוגל מחממים 1/2 כוס השמנת המתוקה והשוקולד להמסה. מערבבים לרוטב אחיד ומעבירים לבקבוק לחיץ. יוצרים מעגל של טפטופי הגנאש בשוליים של פני העוגה. מוזגים את שאר הגנאש על פני העוגה ומיישרים. מעבירים למקרר להתייצבות ל-10 דקות.
- עורמים 3-2 כפות הקצפת במרכז העוגה להגבהת הממתקים. מסדרים את הממתקים בנדיבות, לקישוט, ומגישים או שומרים במקרר עד ההגשה.
הערות
- להכנת העוגה צריך 5 תבניות בקוטר 20 ס"מ (אפשר חד פעמיות), רינג בקוטר 18 ס"מ לקריצה, וקרטון עבה במיוחד לעוגה, או צלחת הגשה חזקה
- אפשר להחליף את הרוויון ב-3 כוסות חלב מעורבב עם 2 כפות חומץ, שנח 10 דקות, להחמצה
- לקישוט אפשר להשתמש בשוקולד עם תוספות, עוגיות סנדביץ', גלילי ופל וכו'
- טיפ לפרפקציוניסטים (לא חובה): לפני הקישוט בגנאש מחליקים את הקרם: מכינים כוס עם מים רותחים, לחימום הפלטה. מחליקים את הציפוי בעזרת הפלטה: מדי פעם טובלים אותה בכוס המים, לחימום, ומנגבים קצת לפני שממשיכים. מעבירים למקרר לקירור והתייצבות הציפוי מחדש
- כדי לייצר את הטפטופים, מתקדמים תוך כדי לחיצה ומדי פעם עוצרים ולוחצים קצת יותר, כדי לאפשר לרוטב לטפטף על דפנות העוגה באותה נקודה
הערות
- להכנת העוגה צריך 5 תבניות בקוטר 20 ס"מ (אפשר חד פעמיות), רינג בקוטר 18 ס"מ לקריצה, וקרטון עבה במיוחד לעוגה, או צלחת הגשה חזקה
- אפשר להחליף את הרוויון ב-3 כוסות חלב מעורבב עם 2 כפות חומץ, שנח 10 דקות, להחמצה
- לקישוט אפשר להשתמש בשוקולד עם תוספות, עוגיות סנדביץ', גלילי ופל וכו'
- טיפ לפרפקציוניסטים (לא חובה): לפני הקישוט בגנאש מחליקים את הקרם: מכינים כוס עם מים רותחים, לחימום הפלטה. מחליקים את הציפוי בעזרת הפלטה: מדי פעם טובלים אותה בכוס המים, לחימום, ומנגבים קצת לפני שממשיכים. מעבירים למקרר לקירור והתייצבות הציפוי מחדש
- כדי לייצר את הטפטופים, מתקדמים תוך כדי לחיצה ומדי פעם עוצרים ולוחצים קצת יותר, כדי לאפשר לרוטב לטפטף על דפנות העוגה באותה נקודה
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (65)
במה אפשר להחליף את הריויון כדי שהעוגה תהיה פרווה?
אפשר להמיר בחלב סויה או בשמנת צמחית