עוף על עצם בטריאקי ותפוחי אדמה

שוקי עוף עסיסיות בתנור ברוטב טריאקי על פרוסות תפוחי אדמה - מה יותר טעים ומפנק מזה? ארוחה שלמה מעולה לכל המשפחה
שוקי עוף עסיסיות בתנור ברוטב טריאקי על פרוסות תפוחי אדמה - מה יותר טעים ומפנק מזה? ארוחה שלמה מעולה לכל המשפחה
  • איתי אדרי
שמרו
כשר
1 דירג [ציון 5]
  • מרכיבים
    7
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעתיים
  • קלוריות
    308
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 308.0 קק״ל 2464.2 קק״ל
    פחמימות 26.7 גרם 213.2 גרם
    סוכר 3.4 גרם 27.2 גרם
    שומן 10.2 גרם 81.4 גרם
    נתרן 809.0 מ״ג 6472.2 מ״ג
    חלבון 24.2 גרם 193.5 גרם
    סיבים תזונתיים 0.4 גרם 3.6 גרם
    שומן רווי 2.3 גרם 18.3 גרם
    כולסטרול 0.1 מ״ג 0.6 מ״ג
    סידן 9.3 מ״ג 74.6 מ״ג
    ברזל 0.2 מ״ג 2.0 מ״ג
    אשלגן 66.8 מ״ג 534.8 מ״ג
    אבץ 0.0 מ״ג 0.1 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    7
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעתיים
  • קלוריות
    308
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 308.0 קק״ל 2464.2 קק״ל
    פחמימות 26.7 גרם 213.2 גרם
    סוכר 3.4 גרם 27.2 גרם
    שומן 10.2 גרם 81.4 גרם
    נתרן 809.0 מ״ג 6472.2 מ״ג
    חלבון 24.2 גרם 193.5 גרם
    סיבים תזונתיים 0.4 גרם 3.6 גרם
    שומן רווי 2.3 גרם 18.3 גרם
    כולסטרול 0.1 מ״ג 0.6 מ״ג
    סידן 9.3 מ״ג 74.6 מ״ג
    ברזל 0.2 מ״ג 2.0 מ״ג
    אשלגן 66.8 מ״ג 534.8 מ״ג
    אבץ 0.0 מ״ג 0.1 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מתכוני עוף
איתי אדרי
X

1 דירג [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus


אופן הכנה

  1. מסירים מהשוקיים את העור (ניתן לבקש מהקצב) בעזרת סכין, חורצים בצורה סיבובית באמצע העצם, בזהירות מושכים את כל בשר השוק כלפי מטה, מנקים את השאריות המיותרות, וחותכים בזהירות את השאריות מהעצם העליונה.
  2. מעבירים את השוקיים לקערה, מוסיפים 6 כפות טריאקי, כפית גדושה מלח גס וכפית פלפל שחור גרוס ומערבבים היטב.
  3. חותכים את תפוחי אדמה לפרוסות עם הקליפה, מסדרים על תבנית או סיר מתאים לתנור, מזלפים שמן זית, עוד קצת מלח גס ופלפל שחור גרוס ואת כף הטריאקי האחרונה.
  4. מסדרים את העופות כך שהעצם כלפי מעלה. מפזרים 2 בצלים חתוכים לרבעים ומכניסים לתנור שחומם מראש ל190 מעלות לשעה וחצי, כאשר מידי פעם מורחים את העופות שוב בטריאקי ששקע בקרקעית התבנית.
  5. לאחר הוצאת השוקיים מהתנור ניתן למרוח קצת טריאקי לקבלת גלייז מושלם.
  6. מפזרים חופן בצל ירוק קצוץ ומגישים. בתיאבון!
עוף על עצם בטריאקי ותפוחי אדמה
עוף על עצם בטריאקי ותפוחי אדמה. צילום: איתי אדרי

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות