סנו רקע

שוק עוף ממולא בפיסטוק וקשיו עם בורגול

מנה חגיגית ומשפחתית: שוק עוף ממולא בפיסטוקים וקשיו. השוקיים מתבשלים על בורגול שסופג את טעמי העוף העשירים והופך את המנה לעסיסית וטעימה
מנה חגיגית ומשפחתית: שוק עוף ממולא בפיסטוקים וקשיו. השוקיים מתבשלים על בורגול שסופג את טעמי העוף העשירים והופך את המנה לעסיסית וטעימה
  • קובי אדרי
שמרו
כשר
6 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    19
  • הכנה 35 דק׳
    כולל שעה ו-30 דק׳
  • קלוריות
    580
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 580.0 קק״ל 5799.9 קק״ל
    פחמימות 59.0 גרם 589.7 גרם
    שומן 24.8 גרם 247.5 גרם
    נתרן 820.0 מ״ג 8200.2 מ״ג
    חלבון 33.2 גרם 331.7 גרם
    סיבים תזונתיים 12.3 גרם 123.2 גרם
    שומן רווי 4.6 גרם 46.1 גרם
    כולסטרול 0.1 מ״ג 0.7 מ״ג
    סידן 42.4 מ״ג 423.7 מ״ג
    ברזל 1.9 מ״ג 18.9 מ״ג
    אשלגן 401.0 מ״ג 4009.8 מ״ג
    אבץ 1.3 מ״ג 13.5 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    19
  • הכנה 35 דק׳
    כולל שעה ו-30 דק׳
  • קלוריות
    580
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 580.0 קק״ל 5799.9 קק״ל
    פחמימות 59.0 גרם 589.7 גרם
    שומן 24.8 גרם 247.5 גרם
    נתרן 820.0 מ״ג 8200.2 מ״ג
    חלבון 33.2 גרם 331.7 גרם
    סיבים תזונתיים 12.3 גרם 123.2 גרם
    שומן רווי 4.6 גרם 46.1 גרם
    כולסטרול 0.1 מ״ג 0.7 מ״ג
    סידן 42.4 מ״ג 423.7 מ״ג
    ברזל 1.9 מ״ג 18.9 מ״ג
    אשלגן 401.0 מ״ג 4009.8 מ״ג
    אבץ 1.3 מ״ג 13.5 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
6 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

שוק עוף ממולא

מלית


אופן הכנה

  1. חותכים בזהירות עם סכין חדה את שוקי העוף - מסביב לעצם בחלק האחורי של השוק, מגלפים לאורך כל השוק וברגע שמגיעים לחלק התחתון ניתן יהיה לשלוף את העצם (ומי שרוצה להקל על עצמו אפשר לקטום את קצה השוק ובכך העצם תצא בקלות).
  2. מכינים את המלית: במחבת עם 2 כפות שמן זית מטגנים היטב את הבצל הסגול עד להזהבה. לאחר מכן מוסיפים את הפיסטוקים והקשיו וממשיכים לטגן במשך 2-3 דקות.
  3. מתבלים בסוכר חום, כפית שטוחה של מלח, חצי כפית פלפל שחור, ורבע כפית קינמון וממשיכים לטגן עוד 2 דקות ומורידים מאש.
  4. טוחנים במעבד מזון את המלית.
  5. ממלאים את השוקיים ללא העצם ב-2 כפות של מלית שטחנו.
  6. מכינים את התבשיל: בסיר שמתאים לתנור מטגנים עם 2 כפות שמן זית את הבצלים הלבנים שקצצנו עד להזהבה.
  7. בשלב הזה מפרישים 2 כפות של בצל מטוגן לקערה עם 2 כפות סילאן, ומערבבים (הבצל הזה ישמש כמשחה שנמרח על השוקיים בהמשך).
  8. מוסיפים לסיר עם הבצל המטוגן בורגול, 2 כפיות מלח, חצי כפית פלפל שחור ורבע כפית קינמון.
  9. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  10. את השוקיים הממולאות ממליחים במעט מלח ופלפל שחור ומסדרים אותן על הבורגול בצורת שמש.
  11. מורחים את העוף במשחת הסילאן והבצל המטוגן שהפרשנו קודם, מוסיפים 2 כוסות מים רותחים, מכסים בנייר אפייה טבעי סנו סושי ורדיד אלומיניום סנו סושי ומכניסים לתנור למשך 35 דקות.
  12. מורידים את נייר האפייה ורדיד האלומיניום ומחזירים להשחמה של 5 דקות.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
שוק עוף ממולא בפיסטוק וקשיו עם בורגול

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (2)

Avatar

    Avatar
    שולמית שחר

    העוף לא מוכן אחרי 35 דקות וכידוע, אסור לאכול עוף שלא התבשל לגמרי!

      Avatar
      מערכת Foody

      היי שולה, העוף אמור להיות מוכן כעבור 35 דקות + 5 דקות השחמה, אבל אפשר להשאיר מעט יותר זמן בתנור

קטגוריות

אביזרים

טכניקות