עוף צלוי עם תפוחי אדמה ואפונה בסיר אחד

תבשיל שכבות של עוף צלוי עם תפוחי אדמה ואפונה ברוטב עגבניות משגע. מתכון קל להכנה לארוחה משפחתית משביעה וטעימה שמכינים בסיר אחד
תבשיל שכבות של עוף צלוי עם תפוחי אדמה ואפונה ברוטב עגבניות משגע. מתכון קל להכנה לארוחה משפחתית משביעה וטעימה שמכינים בסיר אחד
  • נעמה פלד
שמרו
כשר
8 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    13
  • הכנה 35 דק׳
    כולל 4 שעות ו-20 דק׳
  • קלוריות
    869
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 868.5 קק״ל 5211.1 קק״ל
    פחמימות 411.2 גרם 2467.2 גרם
    שומן 329.1 גרם 1974.8 גרם
    נתרן 395.8 מ״ג 2375.0 מ״ג
    חלבון 327.4 גרם 1964.4 גרם
    סיבים תזונתיים 319.7 גרם 1918.2 גרם
    שומן רווי 317.6 גרם 1905.8 גרם
    כולסטרול 315.5 מ״ג 1893.0 מ״ג
    סידן 399.6 מ״ג 2397.9 מ״ג
    ברזל 319.0 מ״ג 1913.9 מ״ג
    אשלגן 1149.9 מ״ג 6899.4 מ״ג
    אבץ 316.1 מ״ג 1896.8 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    13
  • הכנה 35 דק׳
    כולל 4 שעות ו-20 דק׳
  • קלוריות
    869
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 868.5 קק״ל 5211.1 קק״ל
    פחמימות 411.2 גרם 2467.2 גרם
    שומן 329.1 גרם 1974.8 גרם
    נתרן 395.8 מ״ג 2375.0 מ״ג
    חלבון 327.4 גרם 1964.4 גרם
    סיבים תזונתיים 319.7 גרם 1918.2 גרם
    שומן רווי 317.6 גרם 1905.8 גרם
    כולסטרול 315.5 מ״ג 1893.0 מ״ג
    סידן 399.6 מ״ג 2397.9 מ״ג
    ברזל 319.0 מ״ג 1913.9 מ״ג
    אשלגן 1149.9 מ״ג 6899.4 מ״ג
    אבץ 316.1 מ״ג 1896.8 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מתכוני עוף
נעמה פלד
X

8 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus


אופן הכנה

  1. מחממים במחבת 4 כפות שמן זית ומטגנים את העוף היטב, עד שהוא מקבל צבע יפה וזהוב. מוציאים את העוף ושומרים בצד.
  2. קולפים את תפוחי האדמה ופורסים אותם לפרוסות עבות, בעובי 1.5 ס”מ.
  3. מוסיפים עוד 4 כפות שמן זית למחבת ומטגנים את תפוחי האדמה משני הצדדים, עד שהם מזהיבים. מוציאים את תפוחי האדמה ושומרים בצד.
  4. מטגנים גם את פרוסות שורש הפטרוזיליה. מוציאים ושומרים בצד.
  5. בסיר כבד מטגנים את הבצלים הקצוצים, עד שהם מקבלים גוון מקורמל ויפה.
  6. לקראת סוף הטיגון, מוסיפים את הפפריקה המתוקה, הכורכום, הבהרט והנענע היבשה ומערבבים.
  7. מכניסים לסיר את העגבניות המשומרות, רסק העגבניות והסילאן ומערבבים.

    סיר עוף עם תפוחי אדמה
    מוסיפים את העגבניות ליצירת הרוטב

  8. מרכיבים את הסיר: מניחים על קרקעית הסיר את תפוחי האדמה, מעליהם מניחים את העוף ושוב שכבה של תפוחי אדמה ושכבה אחרונה של עוף.
  9. מוסיפים לסיר מים עד לכיסוי העוף ומביאים את התבשיל לרתיחה.
  10. מבשלים את התבשיל על אש קטנה בסיר מכוסה במשך 40 דקות.
  11. מוסיפים את האפונה, מביאים שוב לרתיחה ומבשלים על אש קטנה כשעתיים.
  12. מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות, למשך 20 דקות, ללא מכסה, רק כדי שהעוף ישחים (לא חובה).

    בתיאבון. צילום: נמרוד סונדרס


מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
עוף צלוי עם תפוחי אדמה ואפונה בסיר אחד

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (11)

Avatar

    Avatar
    מזל הודיה יעיש

    היי, אפשר להשתמש בבקבוק של רוטב עגבניות במקום?

      Avatar
      מערכת Foody

      כן אפשר.

    Avatar
    לילך

    אני נמנעת מתפוחי אדמה האם אפשר להחליף בשורשים אחרים? אם כן באיזה מומלץ?

      Avatar
      מערכת Foody

      היי לילך,
      ניתן להחליף את תפוחי האדמה בבטטות או אפילו בפרוסות של שורש סלרי.

    Avatar
    עדן

    כבר שבת שניה שמכינה את העוף עם התפוחי אדמה הזה שמה על הפלטה וזה יוצא מעדן!!! הילדים ביקשו היום שאכין עוד פעם

      Avatar
      מערכת Foody

      היי עדן, תודה ששיתפת אותנו! איזה כייף לקרוא!

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות