פאד תאי צמחוני שמכינים בצ’יק צ’אק וכולם אוהבים לזלול!
פאד תאי צמחוני בסגנון סיני - עם אטריות אורז ורוטב אסייתי מושלם, שמכינים במהירות במחבת או בווק. מתכון קל להכנה, טעים ומנצח שכולם אוהבים
פאד תאי צמחוני בסגנון סיני - עם אטריות אורז ורוטב אסייתי מושלם, שמכינים במהירות במחבת או בווק. מתכון קל להכנה, טעים ומנצח שכולם אוהבים
- רותם ליברזון
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 384.8 קק״ל 1539.2 קק״לפחמימות 69.4 גרם 277.8 גרםשומן 27.7 גרם 111.0 גרםנתרן 1092.4 מ״ג 4369.4 מ״גחלבון 20.8 גרם 83.3 גרםסיבים תזונתיים 15.6 גרם 62.3 גרםשומן רווי 15.0 גרם 60.0 גרםכולסטרול 86.9 מ״ג 347.6 מ״גסידן 75.2 מ״ג 300.7 מ״גברזל 14.2 מ״ג 56.8 מ״גאשלגן 288.3 מ״ג 1153.2 מ״גאבץ 13.5 מ״ג 53.9 מ״גסגור
-
מרכיבים18
-
הכנה 10 דק׳כולל 40 דק׳
-
קלוריות385
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 384.8 קק״ל 1539.2 קק״לפחמימות 69.4 גרם 277.8 גרםשומן 27.7 גרם 111.0 גרםנתרן 1092.4 מ״ג 4369.4 מ״גחלבון 20.8 גרם 83.3 גרםסיבים תזונתיים 15.6 גרם 62.3 גרםשומן רווי 15.0 גרם 60.0 גרםכולסטרול 86.9 מ״ג 347.6 מ״גסידן 75.2 מ״ג 300.7 מ״גברזל 14.2 מ״ג 56.8 מ״גאשלגן 288.3 מ״ג 1153.2 מ״גאבץ 13.5 מ״ג 53.9 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 18 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 40 דק׳ | קלוריות 385 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1/2 חבילה אטריות אורז בעובי 5 מ”ממזרח מערב
-
1 גזר
-
1/3 כרוב לבן קטן
-
3 גבעולי בצל ירוק
-
3 ס"מ שורש ג’ינג’רמגורר
-
4 כפות שמן זית
-
1 ביצה Lטרופה
-
2 שיני שוםקצוצות
רוטב
הגשה
-
1 לימוןחתוך לרבעים
-
חופן בוטנים קלוייםקצוצים דק
-
חופן שבבי צ’ילי יבש
-
גבעול כוסברה
אופן הכנה
- משרים את אטריות האורז למשך חצי שעה בהרבה מים קרים ומסננים.
- מכינים את הרוטב: שמים את כל המצרכים בסיר קטן ומביאים לרתיחה תוך כדי בחישה. ממשיכים לערבב מעל להבה נמוכה עד שהרוטב מסמיך.
- מחממים מחבת רחבה מעל הלהבה הכי גדולה שיש. כשהמחבת לוהטת מטגנים את הגזר תוך כדי ערבוב למשך כ-30 שניות, מוסיפים את רצועות הכרוב, הטופו והג’ינג’ר ומקפיצים כדקה, עד שהכרוב מתחיל להיראות רך.
- מזיזים את תכולת המחבת לצד אחד, מוסיפים מעט שמן לצד הירק ומכינים בו ביצה מקושקשת. מערבבים את הביצה עם שאר הירקות.
- מוסיפים למחבת את אטריות האורז ומקפיצים הכל ביחד.
- שופכים את הרוטב מעל לאטריות, מערבבים היטב ומבשלים למשך כחצי דקה.
- מוסיפים גם את הבצל הירוק והנבטים, ומניחים בצלחת הגשה.
- מקשטים בבוטנים קלויים ומגישים בצד עם פלחי לימון או ליים, שבבי צ’ילי, בצל ירוק, כוסברה ונבטים.
אופן הכנה
- משרים את אטריות האורז למשך חצי שעה בהרבה מים קרים ומסננים.
- מכינים את הרוטב: שמים את כל המצרכים בסיר קטן ומביאים לרתיחה תוך כדי בחישה. ממשיכים לערבב מעל להבה נמוכה עד שהרוטב מסמיך.
- מחממים מחבת רחבה מעל הלהבה הכי גדולה שיש. כשהמחבת לוהטת מטגנים את הגזר תוך כדי ערבוב למשך כ-30 שניות, מוסיפים את רצועות הכרוב, הטופו והג’ינג’ר ומקפיצים כדקה, עד שהכרוב מתחיל להיראות רך.
- מזיזים את תכולת המחבת לצד אחד, מוסיפים מעט שמן לצד הירק ומכינים בו ביצה מקושקשת. מערבבים את הביצה עם שאר הירקות.
- מוסיפים למחבת את אטריות האורז ומקפיצים הכל ביחד.
- שופכים את הרוטב מעל לאטריות, מערבבים היטב ומבשלים למשך כחצי דקה.
- מוסיפים גם את הבצל הירוק והנבטים, ומניחים בצלחת הגשה.
- מקשטים בבוטנים קלויים ומגישים בצד עם פלחי לימון או ליים, שבבי צ’ילי, בצל ירוק, כוסברה ונבטים.
הערות
- אפשר להוסיף למנה קוביות עוף או טופו.
הערות
- אפשר להוסיף למנה קוביות עוף או טופו.
בשיתוף עם מזרח מערב
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (5)
היי
מה אפשר במקום הרוטב דגים למנה טבעונית?
אפשר לוותר על רוטב הדגים או להחליף ברוטב אסייתי אחר (במידה והרוטב טבעוני), כמו: טריאקי, סצ’ואן וכו’.
איפה הטופו במרכיבים? כמה טופו צריך לשים?
הטופו הוא לא חלק מהמתכון, אלא כתוב בהערות שניתן להוסיף למנה קוביות טופו, לפי טעמך האישי.