-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 50.0 קק״ל 5002.3 קק״לפחמימות 4.6 גרם 462.3 גרםשומן 3.0 גרם 299.0 גרםנתרן 26.2 מ״ג 2621.3 מ״גחלבון 0.9 גרם 92.7 גרםסיבים תזונתיים 0.1 גרם 8.2 גרםשומן רווי 1.7 גרם 170.4 גרםכולסטרול 22.2 מ״ג 2218.5 מ״גסידן 6.5 מ״ג 652.4 מ״גברזל 0.1 מ״ג 9.3 מ״גאשלגן 14.1 מ״ג 1407.0 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 7.7 מ״גסגור
-
מרכיבים18
-
הכנה שעה ו-20 דק׳כולל יום 1, 12 שעות ו-15 דק׳
-
קלוריות50
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 50.0 קק״ל 5002.3 קק״לפחמימות 4.6 גרם 462.3 גרםשומן 3.0 גרם 299.0 גרםנתרן 26.2 מ״ג 2621.3 מ״גחלבון 0.9 גרם 92.7 גרםסיבים תזונתיים 0.1 גרם 8.2 גרםשומן רווי 1.7 גרם 170.4 גרםכולסטרול 22.2 מ״ג 2218.5 מ״גסידן 6.5 מ״ג 652.4 מ״גברזל 0.1 מ״ג 9.3 מ״גאשלגן 14.1 מ״ג 1407.0 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 7.7 מ״גסגור
אנחנו לא חושבים שיש בן אדם אחד שלא אוהב פחזניות! שף-קונדיטור דודו אוטמזגין משתף את המתכון שלו לפחזניות פרופיטרול צרפתיות בגודל ביס. וכדי שהחוויה תהיה מושלמת, הוא מעטר אותן בדיסקית קראמבל פריך וממלא בקרם פטיסייר וניל עשיר וארומטי
מרכיבים 18 | זמן הכנה שעה ו-20 דק׳ | זמן כולל יום 1, 12 שעות ו-15 דק׳ | קלוריות 50 | כמות מנות 100 |
---|
מצרכים
מצרכים
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: מביאים לרתיחה בסיר את החלב, המים, הסוכר, המלח והחמאה. מוסיפים את כל הקמח בבת אחת, מכבים את הלהבה ומערבבים היטב לקבלת בצק שנפרד בקלות מהדפנות.
- מעבירים את הבצק למיקסר עם וו גיטרה, מוסיפים את הביצים בהדרגה ומערבלים עד שהן נטמעות והבצק מתקרר.
- עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל-12 שעות. מעבירים לשקית זילוף עם צנטר חלק.
- מכינים את הקראמבל: מערבלים את כל מרכיבי הקראמבל במיקסר עם וו גיטרה לבצק אחיד.
- מרדדים את הבצק בין שני ניירות אפייה לעובי 2 מ”מ ומעבירים למקפיא להתייצבות מלאה.
- קורצים מהבצק עיגולים בקוטר 2.5 ס”מ ושומרים במקפיא.
- מכינים את הקרם: מביאים לסף רתיחה בסיר את החלב, השמנת המתוקה ומקל הווניל. טורפים בקערה את החלמונים, הסוכר והקורנפלור.
- יוצקים את החלב החם אל תערובת החלמונים ומערבבים. מחזירים לסיר וממשיכים לבשל תוך כדי טריפה קבועה עד להסמכה.
- מצננים ל-40 מעלות בערך, מוסיפים את החמאה ומערבבים בעזרת בלנדר מוט להטמעתה בקרם. עוטפים את הקרם בניילון נצמד ומקררים כ-4 שעות.
- מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
- מזלפים בתבנית פחזניות בקוטר כ-2 ס”מ. מניחים מעל כל פחזניה קראמבל קרוץ ואופים 17-20 דקות עד שהפחזניות תופחות ומזהיבות. לא פותחים את התנור בזמן האפייה. מתום האפייה מכבים את התנור, פותחים קצת את הדלת ומשאירים את הפחזניות בפנים לרבע שעה.
- ממלאים את הפחזניות בקרם ובוזקים מעל אבקת סוכר.
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: מביאים לרתיחה בסיר את החלב, המים, הסוכר, המלח והחמאה. מוסיפים את כל הקמח בבת אחת, מכבים את הלהבה ומערבבים היטב לקבלת בצק שנפרד בקלות מהדפנות.
- מעבירים את הבצק למיקסר עם וו גיטרה, מוסיפים את הביצים בהדרגה ומערבלים עד שהן נטמעות והבצק מתקרר.
- עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל-12 שעות. מעבירים לשקית זילוף עם צנטר חלק.
- מכינים את הקראמבל: מערבלים את כל מרכיבי הקראמבל במיקסר עם וו גיטרה לבצק אחיד.
- מרדדים את הבצק בין שני ניירות אפייה לעובי 2 מ”מ ומעבירים למקפיא להתייצבות מלאה.
- קורצים מהבצק עיגולים בקוטר 2.5 ס”מ ושומרים במקפיא.
- מכינים את הקרם: מביאים לסף רתיחה בסיר את החלב, השמנת המתוקה ומקל הווניל. טורפים בקערה את החלמונים, הסוכר והקורנפלור.
- יוצקים את החלב החם אל תערובת החלמונים ומערבבים. מחזירים לסיר וממשיכים לבשל תוך כדי טריפה קבועה עד להסמכה.
- מצננים ל-40 מעלות בערך, מוסיפים את החמאה ומערבבים בעזרת בלנדר מוט להטמעתה בקרם. עוטפים את הקרם בניילון נצמד ומקררים כ-4 שעות.
- מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
- מזלפים בתבנית פחזניות בקוטר כ-2 ס”מ. מניחים מעל כל פחזניה קראמבל קרוץ ואופים 17-20 דקות עד שהפחזניות תופחות ומזהיבות. לא פותחים את התנור בזמן האפייה. מתום האפייה מכבים את התנור, פותחים קצת את הדלת ומשאירים את הפחזניות בפנים לרבע שעה.
- ממלאים את הפחזניות בקרם ובוזקים מעל אבקת סוכר.
הכנתם את המתכון?
תגובות (4)
אשמח לקבל עוד מתכונים לעוגיות או אוכל מערבי או מזרחי. תודה
יש לנו קטגוריה שלמה של עוגיות כאן:
https://foody.co.il/category/%d7%a7%d7%99%d7%a0%d7%95%d7%97%d7%99%d7%9d/%d7%a2%d7%95%d7%92%d7%99%d7%95%d7%aa/
את מוזמנת להירשם לניוזלטר שלנו ולקבל פעמיים בשבוע מתכונים נבחרים לאימייל. היכנסי לעמוד כאן, גללי לסוף העמוד ותראי את המקום להירשם:
https://www.foody.co.il
המתכונים ו/או היצירות של דודו אוטמגזין נהדרים ומדויקים
תודה רבה הדס