המתיקי את יומך: מקלות פילו במילוי פירות יבשים ואגוזים
מאפה חגיגי לט"ו בשבט? קבלו מקלות פילו במילוי פירות יבשים ואגוזים בשיא האלגנטיות. מאפה קראנצ'י שיחשבו שטרחתם עליו שעות, אבל הכי פשוט בעולם!
מאפה חגיגי לט"ו בשבט? קבלו מקלות פילו במילוי פירות יבשים ואגוזים בשיא האלגנטיות. מאפה קראנצ'י שיחשבו שטרחתם עליו שעות, אבל הכי פשוט בעולם!
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 193.9 קק״ל 4654.0 קק״לפחמימות 22.3 גרם 534.6 גרםשומן 10.4 גרם 250.6 גרםנתרן 60.7 מ״ג 1457.7 מ״גחלבון 1.7 גרם 40.8 גרםסיבים תזונתיים 2.0 גרם 47.1 גרםשומן רווי 4.3 גרם 103.9 גרםכולסטרול 8.1 מ״ג 193.5 מ״גסידן 20.9 מ״ג 501.9 מ״גברזל 0.7 מ״ג 17.1 מ״גאשלגן 272.5 מ״ג 6539.6 מ״גאבץ 58.3 מ״ג 1398.4 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 40 דק׳כולל שעה
-
קלוריות194
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 193.9 קק״ל 4654.0 קק״לפחמימות 22.3 גרם 534.6 גרםשומן 10.4 גרם 250.6 גרםנתרן 60.7 מ״ג 1457.7 מ״גחלבון 1.7 גרם 40.8 גרםסיבים תזונתיים 2.0 גרם 47.1 גרםשומן רווי 4.3 גרם 103.9 גרםכולסטרול 8.1 מ״ג 193.5 מ״גסידן 20.9 מ״ג 501.9 מ״גברזל 0.7 מ״ג 17.1 מ״גאשלגן 272.5 מ״ג 6539.6 מ״גאבץ 58.3 מ״ג 1398.4 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 11 | זמן הכנה 40 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 194 | כמות מנות 24 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
12 עלי בצק פילו
-
6 כפות חמאהמומסת או ספריי שמן קנולה
-
2 כוסות משמשים מיובשיםקצוצים לקוביות
-
1/3 כוס שזיפים מיובשיםקצוצים לקוביות
-
1/3 כוס תאנים מיובשותקצוצות לקוביות
-
1/3 כוס חמוציות מיובשות
-
1/3 כוס תמר מג’הולמגולענים וקצוצים לקוביות
-
1 כוס אגוזי מלך
-
5 כפות סילאן
-
1/2 כוס יין לבן יבש
הגשה
-
טיפה אבקת סוכר
אופן הכנה
- מכניסים לסיר את הפירות היבשים, אגוזי המלך, הסילאן והיין ומבשלים במשך כ-10 דקות על האש הקטנה ביותר.
- מערבבים מדי פעם, שומרים שהתערובת לא תישרף, ומצננים.
- מניחים עלה פילו אחד על משטח עבודה, כשהצד הרחב שלו פונה אלינו.
- מברישים את הפילו בחמאה המומסת.
- מניחים את מלית הפירות היבשים לאורך תחתית הפילו בשטח שקרוב אלינו (שומרים שוליים של 2 ס”מ), בשורה צרה וארוכה.
- מגלגלים בעדינות את עלה הפילו סביב המלית ליצירת מקל ארוך.
- מברישים את המקל שוב בחמאה מומסת, ובעזרת סכין חדה מאוד חוצים אותו לשניים, כך שיווצרו שני מקלות של פילו.
- מרפדים תבנית תנור גדולה בנייר אפייה ומניחים עליו את המקלות.
- אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות במשך 20 דקות עד שהמאפים שחומים ונאים.
- מפזרים אבקת סוכר מעל ומגישים.
אופן הכנה
- מכניסים לסיר את הפירות היבשים, אגוזי המלך, הסילאן והיין ומבשלים במשך כ-10 דקות על האש הקטנה ביותר.
- מערבבים מדי פעם, שומרים שהתערובת לא תישרף, ומצננים.
- מניחים עלה פילו אחד על משטח עבודה, כשהצד הרחב שלו פונה אלינו.
- מברישים את הפילו בחמאה המומסת.
- מניחים את מלית הפירות היבשים לאורך תחתית הפילו בשטח שקרוב אלינו (שומרים שוליים של 2 ס”מ), בשורה צרה וארוכה.
- מגלגלים בעדינות את עלה הפילו סביב המלית ליצירת מקל ארוך.
- מברישים את המקל שוב בחמאה מומסת, ובעזרת סכין חדה מאוד חוצים אותו לשניים, כך שיווצרו שני מקלות של פילו.
- מרפדים תבנית תנור גדולה בנייר אפייה ומניחים עליו את המקלות.
- אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות במשך 20 דקות עד שהמאפים שחומים ונאים.
- מפזרים אבקת סוכר מעל ומגישים.
בשיתוף עם "הנמל"
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן