קרין גורן מכינה סוכריות בקלאווה במלית אגוזים
מאפי בקלאווה אישיים טעימים בטירוף בצורת סוכריות, מבצק פילו במלית אגוזים וקינמון, שאחרי האפייה טובלים בסירופ מתוק ורותח של מי סוכר, דבש ותפוזים
מאפי בקלאווה אישיים טעימים בטירוף בצורת סוכריות, מבצק פילו במלית אגוזים וקינמון, שאחרי האפייה טובלים בסירופ מתוק ורותח של מי סוכר, דבש ותפוזים
- קרין גורן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 309.9 קק״ל 6506.9 קק״לפחמימות 43.2 גרם 907.0 גרםשומן 15.2 גרם 319.5 גרםנתרן 67.1 מ״ג 1409.8 מ״גחלבון 1.6 גרם 33.9 גרםסיבים תזונתיים 0.5 גרם 11.2 גרםשומן רווי 6.5 גרם 136.5 גרםכולסטרול 15.4 מ״ג 322.5 מ״גסידן 7.7 מ״ג 161.0 מ״גברזל 0.3 מ״ג 5.4 מ״גאשלגן 29.3 מ״ג 614.4 מ״גאבץ 66.1 מ״ג 1387.6 מ״גסגור
-
מרכיבים9
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה ו-5 דק׳
-
קלוריות310
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 309.9 קק״ל 6506.9 קק״לפחמימות 43.2 גרם 907.0 גרםשומן 15.2 גרם 319.5 גרםנתרן 67.1 מ״ג 1409.8 מ״גחלבון 1.6 גרם 33.9 גרםסיבים תזונתיים 0.5 גרם 11.2 גרםשומן רווי 6.5 גרם 136.5 גרםכולסטרול 15.4 מ״ג 322.5 מ״גסידן 7.7 מ״ג 161.0 מ״גברזל 0.3 מ״ג 5.4 מ״גאשלגן 29.3 מ״ג 614.4 מ״גאבץ 66.1 מ״ג 1387.6 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 9 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה ו-5 דק׳ | קלוריות 310 | כמות מנות 21 |
---|
מצרכים
מצרכים
מלית
-
1כוס או 200 גרם סוכר לבן
-
1 כפית קינמון טחון
-
2כוסות או 200 גרם אגוזי מלך
אופן הכנה
- מכינים את מלית האגוזים: בקערת מעבד המזון מניחים את האגוזים, הסוכר והקינמון וטוחנים בלחיצות קצרות עד לקבלת תערובת פירורית גסה. מעבירים לקערה ושומרים בצד.
- מניחים דף פילו על משטח העבודה (כשהחלק הקצר יותר של הדף לכיווננו) ומכסים את שאר הערימה במגבת לחה, למניעת התייבשות.
- מברישים דף פילו בחמאה מומסת וחותכים ל-3 מלבנים צרים.
- מניחים כפית מלית בתחתית כל מלבן, מגלגלים לסיגר ומברישים בחמאה. צובטים את הקצוות לסגירה לקבלת צורת סוכרייה.
- מניחים את סוכריות הבקלאווה על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
- אופים בתנור בחום של 180 מעלות במשך 15-10 דקות, עד להזהבה.
- מכינים את הסירופ: בסיר מחממים על אש בינונית את המים, הסוכר והדבש, תוך כדי ערבוב, עד שהסוכר נמס.
- מוסיפים פרוסות תפוז ומבשלים ברתיחה כ-10 דקות, עד לקבלת סירופ סמיך.
- טובלים כל בקלאווה בסירופ הרותח למשך 3 שניות.
- מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומצננים.
אופן הכנה
- מכינים את מלית האגוזים: בקערת מעבד המזון מניחים את האגוזים, הסוכר והקינמון וטוחנים בלחיצות קצרות עד לקבלת תערובת פירורית גסה. מעבירים לקערה ושומרים בצד.
- מניחים דף פילו על משטח העבודה (כשהחלק הקצר יותר של הדף לכיווננו) ומכסים את שאר הערימה במגבת לחה, למניעת התייבשות.
- מברישים דף פילו בחמאה מומסת וחותכים ל-3 מלבנים צרים.
- מניחים כפית מלית בתחתית כל מלבן, מגלגלים לסיגר ומברישים בחמאה. צובטים את הקצוות לסגירה לקבלת צורת סוכרייה.
- מניחים את סוכריות הבקלאווה על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
- אופים בתנור בחום של 180 מעלות במשך 15-10 דקות, עד להזהבה.
- מכינים את הסירופ: בסיר מחממים על אש בינונית את המים, הסוכר והדבש, תוך כדי ערבוב, עד שהסוכר נמס.
- מוסיפים פרוסות תפוז ומבשלים ברתיחה כ-10 דקות, עד לקבלת סירופ סמיך.
- טובלים כל בקלאווה בסירופ הרותח למשך 3 שניות.
- מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומצננים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן