רוצים להרשים? גלילות חצילים במילוי עוף ברוטב עגבניות חריף
- רחלי קרוט
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 2157.3 קק״ל 2157.3 קק״לפחמימות 164.3 גרם 164.3 גרםסוכר 87.1 גרם 87.1 גרםשומן 124.1 גרם 124.1 גרםנתרן 7133.8 מ״ג 7133.8 מ״גחלבון 105.2 גרם 105.2 גרםסיבים תזונתיים 29.9 גרם 29.9 גרםשומן רווי 22.6 גרם 22.6 גרםכולסטרול 639.4 מ״ג 639.4 מ״גסידן 198.5 מ״ג 198.5 מ״גברזל 7.7 מ״ג 7.7 מ״גאשלגן 4222.3 מ״ג 4222.3 מ״גאבץ 8.2 מ״ג 8.2 מ״גסגור
-
מרכיבים15
-
הכנה 25 דק׳כולל שעה
-
קלוריות2157
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 2157.3 קק״ל 2157.3 קק״לפחמימות 164.3 גרם 164.3 גרםסוכר 87.1 גרם 87.1 גרםשומן 124.1 גרם 124.1 גרםנתרן 7133.8 מ״ג 7133.8 מ״גחלבון 105.2 גרם 105.2 גרםסיבים תזונתיים 29.9 גרם 29.9 גרםשומן רווי 22.6 גרם 22.6 גרםכולסטרול 639.4 מ״ג 639.4 מ״גסידן 198.5 מ״ג 198.5 מ״גברזל 7.7 מ״ג 7.7 מ״גאשלגן 4222.3 מ״ג 4222.3 מ״גאבץ 8.2 מ״ג 8.2 מ״גסגור
כשהייתי קטנה והסתובבתי במטבחים של אמהות אחרות, תמיד קנאתי בסירים שהדיפו ריח של תבשילים מסובכים ועמוקים. מפרום, מוסקה, מרק קובה.
משהו במראה השכבות וברעיון המילוי הקסים אותי כבר אז.
שלא תבינו לא נכון, אמא שלי מבשלת מדהים, אבל לרוב לא היה לה זמן לתבשילים ארוכים או מנות שיש בהן כמה שלבים – קודם מטגנים, אחר כך ממלאים, מכינים רוטב, מבשלים ורק אחר כך מגישים.
כשקצת גדלנו ואמא מצאה יותר זמן לבלות לצד חומרי הגלם, ולא להתרוצץ אחרינו, הגיעו גם המאכלים האלה למטבח שלנו. והו אה כמה שהייתי מאושרת.
בשלב הראשון הגיע המפרום ואחר כך הלזניה וממש לא מזמן קפצה לבקר המוסקה – שכבות של חצילים עם בשר טחון, רוטב עגבניות ותפוחי אדמה (כי אמא החליטה שהם מתאימים).
אני זוכרת שאמרתי לעצמי שביום שאעבור לגור לבד אני אכין בדיוק את האוכל הזה. הקצת יותר מורכב וקצת יותר מחמם. ובסוף? בסוף יצא שאין לי זמן לנשום ובמקום להכין תבשילים אני חותכת מלפפון וטובלת בטחינה.
טוב, הגזמתי קצת, אני גם מבשלת לא מעט, אבל תמיד דברים מהירים וקלים להכנה, כאלה שלא מצריכים ממני זמן ארוך במטבח.
ואז השבוע התחשק לי מוסקה. אבל לא סתם מוסקה, אלא גרסה קצת יותר שפויה שלה. בלי טיגונים, בלי בשר אדום (פחות מחבבת) ובעיקר בלי שלבים ארוכים ושעות במטבח. היש חיה כזאת?
החלטתי לא להסתכל בכלל במתכונים שרצים ברשת אלא להכין גרסה קצת אחרת שמשלבת את קציצות העוף של אמא, עטופות בחצילים אפויים, ושוחות בתוך רוטב עגבניות קצת מתקתק, קצת מלוח וקצת חריף. ואף מילה על טיגון!
מי שעוקב אחרי הבלוג יודע שאני משתמשת כמעט תמיד ברוטב עגבניות (וגם ברסק עגבניות) מוכן גם כי זה מהיר יותר אבל בעיקר כי הטעם מוצלח יותר ושומר על עקביות. בטח במדינה שלנו שבה ביום אחד יש עגבניות מתוקות ויום למחרת כולן ירוקות וחמוצות. וזה גם יותר זמין אצלי בארון.
וחוץ מזה, הגיעו אלי רטבי העגבניות החדשים של קנור וכל כך עפתי עליהם שידעתי שאני חייבת להכין איתם משהו קצת יותר מעניין מהשקשוקה שהכנתי יום קודם. המוסקה הייתה הזדמנות נהדרת לנסות את הרטבים גם בתבשיל (הפעם השתמשתי ברוטב עגבניות ארביאטה חריף אבל יש בסדרה גם רוטב עגבניות נפוליטנה ורוטב עגבניות לשקשוקה).
מה שמדהים הוא, שבזמן שהחצילים נאפו בתנור, עניין של רבע שעה, ערבבתי את תערובת העוף וכל מה שנשאר זה רק לשפוך את הרוטב לתבנית, להניח את גלילות החצילים ולהמתין 20 דקות עד שהעונג הזה יהיה מוכן. 40 דקות גג, כולל זמן האפייה והגלגול, וזה מוכן.
בול בשבילי.
מרכיבים 15 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 2157 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
מלית
-
400 גרם עוף טחוןאו בקר טחון
-
1 בצל גדולקלוף
-
4 שיני שוםקלופות
-
1/4 צרור כוסברהאו פטרוזיליה או בזיליקום
-
1 ביצה L
-
3 כפות פירורי לחם
-
1/2 כפית בהרט
-
1/2 כפית פפריקה מתוקהאו חריפה
-
1/2 כפית מלח דק
-
2 כפות שמן זית
רוטב
-
2 צנצנות רוטב עגבניות נפוליטנהלחצו על שם המצרך לרכישה
-
1/2 כוס מים רותחים
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-190 מעלות.
- פורסים את החצילים לפרוסות בעובי 1/2 ס”מ וממליחים מעט. מניחים על נייר סופג וממתינים בערך 15 דקות עד שהחצילים יגירו נוזלים. מייבשים עם נייר סופג נוסף או מגבת נקייה.
- מברישים את החצילים בשמן זית ואופים במשך 15 דקות. (ניתן גם לטגן את פרוסות החצילים משני הצדדים עד הזהבה קלה).
- בינתיים מגרדים את הבצל על פומפייה וכותשים את השום. קוצצים דק את הכוסברה או הפטרוזיליה.
- מערבבים בקערה את כל המצרכים, פרט לחצילים, ומעבירים למקרר עד שהחצילים מוכנים.
- בתבנית פיירקס מלבנית או עגולה או אובלית שמים את רוטב העגבניות.
- יוצרים קציצות מאורכות, כמו קבב, ועוטפים כל קציצה בפרוסת חציל. אם נשאר לכם מהמילוי אפשר להכין כדורי עוף וגם אותם לשים בתבנית עם הרוטב.
- מניחים את גלילות החצילים בתוך הרוטב, אחד ליד השני, ואופים במשך 20-25 דקות או עד שהעוף בפנים יציב ומוכן.
- מפזרים מעל פטרוזיליה קצוצה או בזיליקום ומגישים.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-190 מעלות.
- פורסים את החצילים לפרוסות בעובי 1/2 ס”מ וממליחים מעט. מניחים על נייר סופג וממתינים בערך 15 דקות עד שהחצילים יגירו נוזלים. מייבשים עם נייר סופג נוסף או מגבת נקייה.
- מברישים את החצילים בשמן זית ואופים במשך 15 דקות. (ניתן גם לטגן את פרוסות החצילים משני הצדדים עד הזהבה קלה).
- בינתיים מגרדים את הבצל על פומפייה וכותשים את השום. קוצצים דק את הכוסברה או הפטרוזיליה.
- מערבבים בקערה את כל המצרכים, פרט לחצילים, ומעבירים למקרר עד שהחצילים מוכנים.
- בתבנית פיירקס מלבנית או עגולה או אובלית שמים את רוטב העגבניות.
- יוצרים קציצות מאורכות, כמו קבב, ועוטפים כל קציצה בפרוסת חציל. אם נשאר לכם מהמילוי אפשר להכין כדורי עוף וגם אותם לשים בתבנית עם הרוטב.
- מניחים את גלילות החצילים בתוך הרוטב, אחד ליד השני, ואופים במשך 20-25 דקות או עד שהעוף בפנים יציב ומוכן.
- מפזרים מעל פטרוזיליה קצוצה או בזיליקום ומגישים.