מתנה לכל המשפחה: עוף עם ירקות שורש בעטיפה!
- מערכת Foody
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 799.0 קק״ל 3196.0 קק״לפחמימות 63.9 גרם 255.7 גרםשומן 28.2 גרם 112.9 גרםנתרן 995.6 מ״ג 3982.5 מ״גחלבון 53.0 גרם 212.1 גרםסיבים תזונתיים 19.6 גרם 78.3 גרםשומן רווי 5.0 גרם 20.1 גרםכולסטרול 0.1 מ״ג 0.6 מ״גסידן 426.4 מ״ג 1705.4 מ״גברזל 2.8 מ״ג 11.2 מ״גאשלגן 2905.4 מ״ג 11621.7 מ״גאבץ 1.3 מ״ג 5.2 מ״גסגור
-
מרכיבים18
-
הכנה 24 דק׳כולל שעה ו-30 דק׳
-
קלוריות799
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 799.0 קק״ל 3196.0 קק״לפחמימות 63.9 גרם 255.7 גרםשומן 28.2 גרם 112.9 גרםנתרן 995.6 מ״ג 3982.5 מ״גחלבון 53.0 גרם 212.1 גרםסיבים תזונתיים 19.6 גרם 78.3 גרםשומן רווי 5.0 גרם 20.1 גרםכולסטרול 0.1 מ״ג 0.6 מ״גסידן 426.4 מ״ג 1705.4 מ״גברזל 2.8 מ״ג 11.2 מ״גאשלגן 2905.4 מ״ג 11621.7 מ״גאבץ 1.3 מ״ג 5.2 מ״גסגור
תבשיל שוקיים שמתאים לאירוח או לארוחה משפחתית. השוקיים מתובלות בתערובת תבלינים ושלל ירקות שורש, גזר, תפוחי אדמה, בצל, פלפל חריף, מטופלים ומונחים במעטפה של נייר אפייה ורדיד אלומיניום. היתרון בהכנה במעטפה הוא ההגשה הנקייה והפשוטה, המנה מתבשלת “בתוך עצמה” והתוצאה היא תבשיל רך, נימוח וטעים.
מרכיבים 18 | זמן הכנה 24 דק׳ | זמן כולל שעה ו-30 דק׳ | קלוריות 799 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
משחת תבלינים
-
1 כפית פפריקה מתוקה
-
2 כפיות גדושות תבלין גריללעוף
-
2 כפות סילאן
-
1/3 כוס שמן קנולה
-
2 כפות רכז רימונים
-
1 כפית פלפל שחור טחון
-
1 כפית מלח דק
מעטפת
אופן הכנה
- מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.
- מערבבים בקערה את כל התבלינים למשחה, מוספים את השוקיים ומורחים אותם בעזרת הידיים מכל הכיוונים.
- מוציאים את השוקיים לצד, ומכניסים לקערה עם המשחה שנותרה את כל הירקות, מערבבים כך שהירקות יצופו היטב.
- פורשים על משטח העבודה רדיד אלומיניום ומעליו מניחים נייר אפייה.
- מניחים במרכז הנייר פרוסת לימון עם 2-3 גבעולי כוסברה.
- מניחים מעליהם 2 שוקיים מרוחים במשחה, מוסיפים 2 רבעים מכל ירק בערימה מעל השוקיים.
- מרימים את השוליים של שני הניירות יחד וסוגרים כחבילה אטומה היטב.
- מניחים את החבילות על תבנית התנור ואופים במשך 45 דקות, במידה ברוצים בשלב זה להשחים את השוקיים, פותחים מעט את החבילות ומחזירים לתנור למשך 15 דקות נוספות.
- מגישים לכל סועד כחבילה סגורה על הצלחת.
אופן הכנה
- מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.
- מערבבים בקערה את כל התבלינים למשחה, מוספים את השוקיים ומורחים אותם בעזרת הידיים מכל הכיוונים.
- מוציאים את השוקיים לצד, ומכניסים לקערה עם המשחה שנותרה את כל הירקות, מערבבים כך שהירקות יצופו היטב.
- פורשים על משטח העבודה רדיד אלומיניום ומעליו מניחים נייר אפייה.
- מניחים במרכז הנייר פרוסת לימון עם 2-3 גבעולי כוסברה.
- מניחים מעליהם 2 שוקיים מרוחים במשחה, מוסיפים 2 רבעים מכל ירק בערימה מעל השוקיים.
- מרימים את השוליים של שני הניירות יחד וסוגרים כחבילה אטומה היטב.
- מניחים את החבילות על תבנית התנור ואופים במשך 45 דקות, במידה ברוצים בשלב זה להשחים את השוקיים, פותחים מעט את החבילות ומחזירים לתנור למשך 15 דקות נוספות.
- מגישים לכל סועד כחבילה סגורה על הצלחת.
הכנתם את המתכון?
תגובות (3)
הנייר כסף אוטם הכל מפני החום והעוף בפנים לא מתבשל. רק אחרי 45 דק פתחתי וגיליתי והאריך לי המון את זמן האפייה. למה זה קרה לי? מה אפשר לעשות אחרת?
אם העוף עדיין לא התבשל, אז כמובן להמשיך לאפות עד שהוא מוכן. יש לעטוף בשכבה אחת של נייר כסף, שתהיה דקה יחסית.
תודה על מתכון מושלם ♥️❤️